Zdrapki - podstawowe informacje i instrukcje

ODPOWIEDZ
UWAGA
Twój limit przeglądania postów to 5 aby zobaczyć więcej musisz zalogować się.
Awatar użytkownika
android
Janusz kombinator
Kontakt:

Re: Zdrapki - podstawowe informacje i instrukcje

Post autor: android » 20 wrz 2024, 12:50

Nutaharion pisze:
20 wrz 2024, 12:42
Adaś pisze:
20 wrz 2024, 12:27
Skąd totolotek wie w jakim mieście padła główna wygrana w zdrapce żeby potem umieścić te informacje na stronie?
Przecież przy trafieniu głównej wygranej odbiór jest w oddziale jednym na województwo
Każda paczka zdrapek ma przypisaną kolekturę która może ją aktywować.
Przypisaną?
Myślałem, ze kolektor/ka skanuje nową paczkę - wprowadza do systemu - i od tego momentu ta paczka nr np 692 widnieje w ewidencji jako sprzedawana np w Starych Dołach...
Czy androidy marzą o elektrycznych owcach?

sk8erboy26
Lottożłop
Kontakt:

Post autor: sk8erboy26 » 20 wrz 2024, 17:59

Paczka po otwarciu jest przypisana do kolektora/ki, a ona może być przerzucana do innych punktów w danym mieście czy okolicy gdy idzie na zstępstwo itp, u mnie było już kilka razy że w BB był ktoś ze swomi zdrapkami z Czechowic czy Szczyrku, a jak brał nową paczkę z kolektury w BB to już później ona jechała z nim do miejsca gdzie pracuje normalnie i kilka razy mi paczka którą skubałem odjechała :(

Awatar użytkownika
Nutaharion
Moderator
Kontakt:

Post autor: Nutaharion » 21 wrz 2024, 0:15

android pisze:
20 wrz 2024, 12:50
Nutaharion pisze:
20 wrz 2024, 12:42
Każda paczka zdrapek ma przypisaną kolekturę która może ją aktywować.
Przypisaną?
Myślałem, ze kolektor/ka skanuje nową paczkę - wprowadza do systemu - i od tego momentu ta paczka nr np 692 widnieje w ewidencji jako sprzedawana np w Starych Dołach...
Na drukach stanu są paczki nieaktywne i stan losów paczki aktywnej więc wątpię że można każdą paczkę aktywować w każdej kolekturze ale w sumie fajnie by było jakby ktoś to sprawdził :P
Jeżeli uważasz, że robię kawał dobrej roboty to możesz postawić mi wirtualną kawę na: https://buycoffee.to/jakazdrapka (。◕‿‿◕。)

ralfek
Cwaniak
Kontakt:

Post autor: ralfek » 21 wrz 2024, 11:09

O wiele wiecej zachodu by bylo przypisywac paczke centralnie do kolektury, potem jej szukac w dystrybucji i wyslac do kolektury.

wiecej sensu ma przypisanie paczki juz w kolekturze.. ale czy tak jest nie jestem pewien
Wyniki Lotto oraz narzędzia ułatwiające grę - od 2009 roku, Obrazek Obrazek

krzysztof4461
Świeżak
Kontakt:

Post autor: krzysztof4461 » 21 wrz 2024, 12:17

ralfek pisze:
21 wrz 2024, 11:09
O wiele wiecej zachodu by bylo przypisywac paczke centralnie do kolektury, potem jej szukac w dystrybucji i wyslac do kolektury.

wiecej sensu ma przypisanie paczki juz w kolekturze.. ale czy tak jest nie jestem pewien
Paczka jet przypisywana do kolektury w momencie jej dostarczenia przez Przedstawiciela Rejonowego. PR może ją w każdym momencie przenieść do innej kolektury na podstawie spisanego protokołu przekazania. Paczka jest aktywowana przez kolektora i automatycznie do niego przypisywana. W momencie gdy kolektor zmienia kolekturę, zabiera "swoje" otwarte paczki ze sobą. Przed otwarciem kolektury wszystkie "swoje" zdrapki musi aktywować na urządzeniu w danej kolekturze. Dlatego niezależnie gdzie paczka została aktywowana wiadomo gdzie została sprzedana.

Awatar użytkownika
android
Janusz kombinator
Kontakt:

Post autor: android » 23 wrz 2024, 11:42

krzysztof4461 pisze:
21 wrz 2024, 12:17
ralfek pisze:
21 wrz 2024, 11:09

Paczka jet przypisywana do kolektury w momencie jej dostarczenia przez Przedstawiciela Rejonowego. PR może ją w każdym momencie przenieść do innej kolektury na podstawie spisanego protokołu przekazania. Paczka jest aktywowana przez kolektora i automatycznie do niego przypisywana. W momencie gdy kolektor zmienia kolekturę, zabiera "swoje" otwarte paczki ze sobą. Przed otwarciem kolektury wszystkie "swoje" zdrapki musi aktywować na urządzeniu w danej kolekturze. Dlatego niezależnie gdzie paczka została aktywowana wiadomo gdzie została sprzedana.
Bardzo dziękuje za szczegółowe wyjaśnienie.
Czy androidy marzą o elektrycznych owcach?

ODPOWIEDZ