Mam nadzieję House że się nie pogniewasz jak zrobię taki jednorazowy offtop w twoim temacie

Ogólnie na chwilę obecną trochę naciągam mój próg 10zł dziennie, ale jeszcze popracuję nad tym by to ustabilizować i nie dać się pokusie
Ostatnio coś mi w zdrapkach nie idzie ale mimo to postanowiłem w każdej z moich ulubionych po 1-2zł wygrać albo inaczej mówiąc osiągnąć pewien próg wygranej, który będzie bardziej lub mniej satysfakcjonujący, ale jednak sprawi że coś ciekawego w każdej z tych zdrapek osiągnąłem a nie skończyło się na zwrotach. Oprócz lotka i szybkie 50 pozostałe mogą znowu zniknąć z oferty tak szybko jak się pojawiły, więc trochę na siłę będę próbował w nich wygrać bo potem mogę już nie mieć takiej szansy. Tak więc wziąłem następujące zdrapki oraz minimalne kwoty, które chciałbym wygrać:
kółko i krzyżyk - 4zł
lotek - 4zł, a trafiłem już 5zł
multiforsa - 4zł
szybkie 10 - 10zł
czarny koń - 10zł a dzisiaj wpadło 25zł
kopalnia diamentów - 50zł
lucky 7 - 10zł
szybkie 50 - 50zł
Zdrapki w których minimalny próg osiągnę to odpuszczam i skupiam się na kolejnych. W tych po 1zł próg 4zł może wydawać się śmieszny, ale jakoś nawet tego trafić nie mogę

No ale może przy szczęściu wpadnie coś większego.
Każdy rodzaj zdrapki kupuję w ilości 5 sztuk i wpisuję ile wygrałem oraz w nawiasie ile losów było wygranych, na końcu zobaczy się, choć to nie do końca będzie obiektywne, która zdrapka była najszczęśliwsza, albo najmniej strat przyniosła i która najczęściej wygrywała. Lotki i konie był wzięte spontanicznie ale teraz będę brał w kolejności od tych gdzie najłatwiej dany próg osiągnąć i będę przechodził do kolejnych trudniejszych etapów. Żeby trzymać się progu 10zł i iść mniej więcej równo na zmianę jednego dnia wezmę 5 i 5 po 1zł a drugiego dnia 5 po 2zł i w takiej kolejności: za 1zl - kółko i krzyżyk, szybkie 10, multiforsa i za 2zł - lucky 7, kopalnia diamentów (bo się szybciej skończy niż ->), szybkie 50. Największy sukces będzie gdy trafię 50zł w kopalni, oby się udało.