Rozpoczęcie/zakończenie sprzedaży zdrapek [Przybyło - ubyło]

UWAGA
Twój limit przeglądania postów to 5 aby zobaczyć więcej musisz zalogować się.
Awatar użytkownika
grzybek
Lottożłop
Kontakt:

Re: Rozpoczęcie/zakończenie sprzedaży zdrapek [Przybyło - ubyło]

Post autor: grzybek » 04 lip 2023, 20:10

Dynia to by była zbyt okazjonalna zdrapka jak na TS :roll:

Awatar użytkownika
Krzysiek
Moderator
Kontakt:

Post autor: Krzysiek » 05 lip 2023, 10:25

Rozdupcam bank po 50zl 07/12
Stan pieniężny 13/12
:lol: :lol: :mrgreen: :mrgreen:
Magister, Inżynier, Doktor Habilitowany, Profesor wszystkich Profesorów, Noblista a nawet Ksiądz :mrgreen:

Gonza
Janusz kombinator
Kontakt:

Post autor: Gonza » 05 lip 2023, 17:34

Uparli się z tym zakończeniem Zielonej Pensji w sierpniu, gdzie jeszcze 3 z 4 głównych. Podobnie Premia na wrzesień i 3/6 głównych.

Awatar użytkownika
Zefirek
Lubi chajc
Kontakt:

Post autor: Zefirek » 05 lip 2023, 17:46

Gonza pisze:
05 lip 2023, 17:34
Uparli się z tym zakończeniem Zielonej Pensji w sierpniu, gdzie jeszcze 3 z 4 głównych. Podobnie Premia na wrzesień i 3/6 głównych.
Tez jestem o to wkurzona.
Szczególnie,że w wakacje nie zawsze ma się gdzie kupić zdrapki. :cry:
Krakuska - świruska :D

Pumczita
Janusz kombinator
Kontakt:

Post autor: Pumczita » 11 lip 2023, 23:24

Wielka Krzyżówka, Portfel,Brylanty koniec a czemu nie Playbook? Nic już w nim ciekawego nie ma,po co go trzymać? Za 30 zł nie ma już kompletnie co brać

Awatar użytkownika
grzybek
Lottożłop
Kontakt:

Post autor: grzybek » 12 lip 2023, 0:29

Playbook ma jeszcze duży nakład, a po padnięciu głównych sprzedaż wyraźnie spowolniła. Zakończenie playbooka będzie nie szybciej jak w 2024, tym samym prawdopodobnie pobije on rekord długości sprzedaży - całe 5 lat.

Myślę że przy okazji można się pokusić o ocenę tego czy zdrapki po 30zł zdały test. Moim zdaniem nie bardzo. TS raczej z nich nie zrezygnuje ale będą pojawiać się rzadko, może jedna na 2 lata, tak ze w obiegu będą góra 2 takie zdrapki.

Myślę że losy po 30 nie spełniają w całości wymagań czy jakiś tam progów zysków i sprzedaży które założył sobie TS. I raczej ta sfera cenowa nie będzie jakoś intensywnie rozwijana.
Pierwsze co rzuca się w oczy to że takie zdrapki bardzo długo się sprzedają, leżą wręcz latami. O ile Wielka Zdrapka 777 była nowością i przyciągnęła gapiów to trzeba przyjąć że począwszy od Brylantów (z ŚO w tle) żywotność jednej takiej zdrapki to średnio 4 lata, to chyba zdecydowanie za długo.
Sprzedaż całej edycji takiej Wielkiej Krzyżówki lub Brylantów, która będzie trwać 4 lata można zrównoważyć poprzez sprzedaż 2 zdrapek po 10zł z nakładem 6 mln losów które systematycznie już zejdą w rok z hakiem. W obu przypadkach zyski ze sprzedaży będą zbliżone ale czas sprzedaży będzie 4 krotnie mniejszy.
Widać ostatnio że najwięcej mamy losów w cenie 10zł. Tych po 30 praktycznie nie przybywa, te po 20zł ilościowo stoją cały czas na podobnym poziomie, ubywa losów po 5zł. Moim zdaniem w najbliższym czasie TS będzie cisnął właśnie losy po 10zł.

W tym roku już nie będzie losa po 30. Ja się spodziewam czegoś innego. Na krótko przed świętami wejdzie zdrapka z nr początkowym 0700 i naprawdę nie zdziwię jesli to będzie los za 50zł, jakaś "Wielka 7" czy coś takiego. Okazja wręcz idealna. Wiadomo, skoro losy po 30 przędą tak sobie to i los po 50 może się okazać sprzedażowa klapą. Jednakże TS ciągle myśli jak tu przyciągnąć graczy, pierwsza edycja takiej zdrapki na pewno zrobi furorę i wzbudzi zainteresowanie. Pamiętajmy że zbliża się 25lecie zdrapek...

Awatar użytkownika
vsvper
Lubi chajc
Kontakt:

Post autor: vsvper » 12 lip 2023, 0:36

Wielka Krzyżówka niech będzie dalej wznawiana i będzie dobrze. Z innymi to ciekawe co by mogli za te 30 zł wypuszczać. Czas pokaże co wymyślą. Znając życie to zabłysną głupotą ;)

Awatar użytkownika
Rocker
Lottożłop
Kontakt:

Post autor: Rocker » 13 lip 2023, 21:53

grzybek pisze:
12 lip 2023, 0:29
Myślę że przy okazji można się pokusić o ocenę tego czy zdrapki po 30zł zdały test. Moim zdaniem nie bardzo.
Grzybek wiesz jak na początku było z losami za 5 zł jak wchodziły. Też mało kto w nie wierzył. 30 zł to już nie tak duże pieniądze jak przy starcie jak do tej pory najdroższych zdrapek. Sądzę, że tabelki wygranych będą się zmieniać na korzyść częstych niskich wygranych, które przyciągają i uzależniają graczy. TS teraz ma bardzo dobre narzędzie do przeprowadzania testów. Gierki. Tam w niektórych przypadkach losy za 50 zł schodzący lepiej niż za 30 czy 20. Express losy to kolejna próba kopia takich gierek. Tam spodziewam się losów za 30 zł ze sporą liczbą wygranych po 1000zł i główną rzędu 50 tyś. A za 50 zł pewnie również się pojawią.

Awatar użytkownika
grzybek
Lottożłop
Kontakt:

Post autor: grzybek » 13 lip 2023, 22:18

Ja to rozumiem tylko najbardziej mi chodzi o to że zdrapki za 30 schodzą po 4 lata. I widać że ze strony TS nie ma chyba na razie zielonego światła na kolejne co rusz edycje. Z tymi drogimi losami jest jeszcze to że jest pewna grupa docelowa w tym ja która zawsze powie że za 30 woli kupić kilka mniejszych losów niż tylko jeden.

Tak jak mówisz, możliwe że zaraz pojawią się ekspres losy po 30 i 50 i one mogą się lepiej sprzedawać niż zdrapka w tej cenie. Ja mam cichą nadzieję że ekspres losy zyskają popularność i przejmą pewną grupę zdrapkowiczów, a co za tym idzie zmniejszy się liczba zdrapek w ofercie.

ODPOWIEDZ