Nie wiem czy ktoś wcześniej wpadł na pomysł utworzenia "mixa" zdrapek za konkretny rok.
Postanowiłem tak zrobić. W jakim sensie? Ano mam zamiar do końca roku kupić każdą premierę i odłożyć do szuflady. Dzień w którym zdrapiemy z żoną wszystkie - ustaliłem na Sylwestra.

Rzadko się zdarza abyśmy gdzieś w ten dzień balowali, zazwyczaj spędzamy go przed tv, ewentualnie ze znajomymi. Więc przyszło mi do głowy, iż zdrapanie w sylwestrowe popołudnie wszystkich całorocznych zdrapek będzie świetną zabawą. Zakładając, że nie będę pracował bo niestety, jako osoba pracująca w komunikacji, tyram, jak to się kolokwialnie mówi, świątki, piątki i niedziele.
Jak policzyłem, będzie to około 50-ciu zdrapek za kwotę ok.400-500zł, więc mix jak się patrzy.
Co fajne w tym wszystkim - nie kupiłbym tylu zdrapek za tę kwotę, raczej szkoda wydać tak znaczącą sumę od ręki. A tak, przy cotygodniowym kupowaniu, w żaden sposób nie odczuję ewentualnej straty. Nie licząc oczywiście prawie codziennych zdrapkozakupów po kilkanaście złotych.
Może ktoś chętny dołączy do tej całorocznej zabawy i dokumentując fotkami na koniec roku pochwalimy się zdrapanym mixem za 2024r?
Co Wy na to, ktoś chętny aby mi towarzyszyć? Pierwsza zdrapka, która pojawiła się w tym roku, to SUPER LINIE z 8 stycznia. Mam już w teczce, w szufladzie, dwanaście sztuk premier z napisem "Sylwesterdrap 2024".
Nie ma opcji, żebym zrezygnował z całorocznej kolekcji, gdyż jako maniak wszelkiej maści gier i zabaw, jak coś postanowię, to nie ma szans żebym zrezygnował. Zakładając, iż dożyję tej daty. Więc jeśli ktoś by chciał dołączyć, to będzie miło. Można by nawet za zgodą admina, stworzyć osobny wątek do tego tematu i tam wklejać co tydzień zdjęcie z konkretną premierą zdrapki i widocznym numerem? Nie wiem, to tylko propozycja do rozpatrzenia.