Loteriada 2022
-
- Świeżak
- Kontakt:
2 Inni to lubia
Re: Loteriada 2022
Przejrzałeś już 15 postow, aby zobaczyć więcej . Zaloguj
- boobs
- ***MISZCZ ML***
- Kontakt:
1 Inni to lubia
Ale ich nie interesuje kto ile wklepał i skąd wziął kody. Ważne aby zrobić konkurs, ogarnąć w miarę proste zasady, rozlosować nagrody i tyle. Komu by się chciało ustawiać jakieś blokady, sprawdzać kody itp? Oni mają problem z poprawnym wrzuceniem skanu... Nie wymagacie zbyt dużo?
- bazylia
- Maniak
- Kontakt:
Czyli kolektorzy twierdzący, że mają odgórny zakaz dawania większej ilości kuponów, nawet tych wynikających z zakupów, kłamią ?boobs pisze: ↑15 sie 2022, 11:50Ale ich nie interesuje kto ile wklepał i skąd wziął kody. Ważne aby zrobić konkurs, ogarnąć w miarę proste zasady, rozlosować nagrody i tyle. Komu by się chciało ustawiać jakieś blokady, sprawdzać kody itp? Oni mają problem z poprawnym wrzuceniem skanu... Nie wymagacie zbyt dużo?

- boobs
- ***MISZCZ ML***
- Kontakt:
Nie wiem, może to są wymysły lokalnych przedstawicieli? W kolekturach, w których ja się obracam, często widzę mniejsze lub większe kupki Loteriad, które są gdzieś odłożone i jeśli ktoś chce je zabrać to może to zrobić. Nikt nie robi z tym problemu.
- mzielakzielakm
- Lottożłop
- Kontakt:
Nie kłamią , bo mają nakaz niszczenia kuponów i raczej go przestrzegają , z obawy na naganę lub brak premii.
Ale trzeba pamiętać , że pracownicy Żabek i innych punktów mogą nie wiedzieć lub mają nakaz w nosie ( sam od nich dostaje kupony) , bo co im zrobią.
Ale trzeba pamiętać , że pracownicy Żabek i innych punktów mogą nie wiedzieć lub mają nakaz w nosie ( sam od nich dostaje kupony) , bo co im zrobią.
-
- Świeżak
- Kontakt:
W regulaminie wyraznie pisze ze uczestnik moze brac udzial w Loterii ile razy chce jezeli tylko spelni warunki.
Watpie ze TS by łamał swoj wlasny regulamin a napewno nie wiedza czy uczestnk faktycznie kupil produkty (stacjonarnie) do wydanego kodu Loteriady.
Dodano po 4 minutach 57 sekundach:
Dokladnie tak, a na dodatek karygodne.Szajba pisze: ↑14 sie 2022, 9:06Wiecie co , uważam , że tak się dzieje tylko z ich winy. Gdyby w regulaminie były jakieś zasady odnośnie rejestrwania kodów np : każdy uczestnik mógłby zarejestrować max 10 kodów dziennie, nie byłoby takiego problemu. Sami są sobie winni. Wiadomo, że ludzie będą zbierać kupony , żeby zwiększyć swoje szanse. Mogli to przewidzieć. Tym bardziej, że to nie jest pierwsza loteriada. I takie wyeliminowanie ludzi z konkursu, tylko dlatego, że wklepali dużo kodów, byłoby ogromnym świństwem i bardzo niesprawiedliwe. Z uwagi na brak informacji i otwartą furtkę, którą sami otworzyli.
Trzeba pamietac ze Loteriada to dzialanie promocyjne (marketing) ktory ma na celu zwiekszenie sprzedaz TS. W przypadku wiekszego gracza, ktory na prawde by sie do tego zabral i wydal kilka tysiecy zlotych na lotto, TS by go wyeliminowal z mozliwosci wygrania nagrody na korzysc kogos kto wydal 60 zl? Hmmmmm... jutro Coca-Cola zrobi konkurs, wymog: NIE kupic ani jednego produktu CC w ostatnim roku. Ci co kupili sa dyskwalifikowani! Doesn't make sense.
- Nutaharion
- Moderator
- Kontakt:
1 Inni to lubia
Na FB widziałem gościa co pisał że zarejestrował ponad 1000 kodów i wygrał bon do 4f więc nie blokują wygranych ze względu na ilość wpisanych kodów.
Z drugiej strony jak mieliby to weryfikować? Skąd wiedzą czy zbierałem je po innych klientach czy jestem hazardzistą i właśnie wywaliłem 6k na zdrapki/kuponu i po prostu tyle tego nazbierałem
?
Najlepszą metodą byłoby drukowanie kuponów z wygranymi tak jak to ma miejsce z dodatkowymi kuponami Lotto. Ot co milion transakcji wyskakuje dodatkowy kupon z jedną z wygranych (sztabka/bon/nagroda rzeczowa). Tylko wtedy byłoby trzeba pilnować czy kolektor nie zachowa kuponu dla siebie. Może dałoby się dodać jakąś muzyczkę przy wygranej.
W takim przypadku fajnie by było też mieć dostęp do nagród na stronie Lotto do aktualnego widoku z tym jakie nagrody już Lottomat wystrzelił a jakie jeszcze są do wygrania. No ale tutaj trzeba by było się postarać a leśnym dziadkom to nie po drodze.
Ehh, jakby to był prywatny biznes to może to by lepiej działało a teraz to jest to partyjna przechowalnia politycznych rodzin.
Z drugiej strony jak mieliby to weryfikować? Skąd wiedzą czy zbierałem je po innych klientach czy jestem hazardzistą i właśnie wywaliłem 6k na zdrapki/kuponu i po prostu tyle tego nazbierałem

Najlepszą metodą byłoby drukowanie kuponów z wygranymi tak jak to ma miejsce z dodatkowymi kuponami Lotto. Ot co milion transakcji wyskakuje dodatkowy kupon z jedną z wygranych (sztabka/bon/nagroda rzeczowa). Tylko wtedy byłoby trzeba pilnować czy kolektor nie zachowa kuponu dla siebie. Może dałoby się dodać jakąś muzyczkę przy wygranej.
W takim przypadku fajnie by było też mieć dostęp do nagród na stronie Lotto do aktualnego widoku z tym jakie nagrody już Lottomat wystrzelił a jakie jeszcze są do wygrania. No ale tutaj trzeba by było się postarać a leśnym dziadkom to nie po drodze.
Ehh, jakby to był prywatny biznes to może to by lepiej działało a teraz to jest to partyjna przechowalnia politycznych rodzin.
Jeżeli uważasz, że robię kawał dobrej roboty to możesz postawić mi wirtualną kawę na: https://buycoffee.to/jakazdrapka (。◕‿‿◕。)
-
- Świeżak
- Kontakt:
100%boobs pisze: ↑15 sie 2022, 11:50Ale ich nie interesuje kto ile wklepał i skąd wziął kody. Ważne aby zrobić konkurs, ogarnąć w miarę proste zasady, rozlosować nagrody i tyle. Komu by się chciało ustawiać jakieś blokady, sprawdzać kody itp? Oni mają problem z poprawnym wrzuceniem skanu... Nie wymagacie zbyt dużo?

A z tym ze wygrywaja glownie ludzie ktorzy wpisali po kilkanascie kodow jest tak samo jak z kodami na Y...
Wiecej ludzi gra stacjionarnie (kody nie przez Y) = wydanych jest ich o wiele wiecej = wieksze prawdopodobienstwo ze zostanie wylosowany = jest ich faktycznie wiecej wylosowanych.
Zalozmy ze jest:
50 osob ktore wpisuja po 5,000 kodow (pula 250,000 kodow) = 10.6%
70,000 osob ktore wpisuja po 30 kodow (pula 2,100,000) = 89.4%
to ktora grupa osob ma wieksze prawdopodobienstwo ze jej kod bedzie wylosowany?

-
- Maniak
- Kontakt:
Gracze online aby uczestniczyć w Loteriadzie muszą założyć konto na loteriada.pl - wtedy kody z lotto.pl automatycznie pojawiają się na naszym koncie Loteriady. I tutaj właśnie dochodzimy do sedna - czemu gracze online muszą jeszcze te kody ręcznie zatwierdzić klikając przycisk "zarejestruj"? Przecież skoro mam konto to wiadomo, że założyłem je w celu uczestniczenia w Loteriadzie. Tymczasem muszę za każdym razem się logować i jeszcze te kody zatwierdzać... To jest coś co trwa od lat i czego nie rozumiem - może ktoś z was zna wyjaśnienie?
Systemy do gier Lotto z gwarancjami: lotto12.pl
- Rocker
- Lottożłop
- Kontakt:
@newuzytkownik. Masz wybór kiedy zarejestrujesz kod i w którym losowaniu bierzesz udział. Teraz jest 6te chyba.