Podwyżka cen gier w TS
-
- Janusz kombinator
Re: Podwyżka cen gier w TS
Przejrzałeś już 15 postow, aby zobaczyć więcej . Zaloguj
- Nutaharion
- Moderator
- Kontakt:
W EP przecież jest stawka. Żaden problem grać zakładem za 10 zł i mieć szansę na 10k/miesiąc.
Aczkolwiek rzeczywiście może się okazać że przez to co rząd robi z pieniądzem to i to 10k nie będzie nic znaczyło w niedalekiej przyszłości
Aczkolwiek rzeczywiście może się okazać że przez to co rząd robi z pieniądzem to i to 10k nie będzie nic znaczyło w niedalekiej przyszłości

Jeżeli uważasz, że robię kawał dobrej roboty to możesz postawić mi wirtualną kawę na: https://buycoffee.to/jakazdrapka (。◕‿‿◕。)
-
- Janusz kombinator
Tylko granie stawką w EP przy tej szansie na główną jest moim zdaniem bardzo słabe.
To już zdecydowanie bardziej opłaca się zagram mini lotka systemem 6, mniejsza wygrana płatna jednorazowo przy jakoś 10 x większej szansie.
Inaczej sprawa będzie się miała gdy gramy z Premią, wtedy ja to akceptuję za te 2 zł więcej.
Dodano po 3 minutach 17 sekundach:
Oczywiście patrzę na główną, dla mnie niższe stopnie to nagroda pocieszenia jest.
To już zdecydowanie bardziej opłaca się zagram mini lotka systemem 6, mniejsza wygrana płatna jednorazowo przy jakoś 10 x większej szansie.
Inaczej sprawa będzie się miała gdy gramy z Premią, wtedy ja to akceptuję za te 2 zł więcej.
Dodano po 3 minutach 17 sekundach:
Oczywiście patrzę na główną, dla mnie niższe stopnie to nagroda pocieszenia jest.
-
- Cwaniak
- Kontakt:
nie kumam problemów z inflacja, przecież jeśli wartość wygranej EP spadła przez inflacje to także spadłą cena kuponu co nie? 
wiec tu nic się nie zmienia

wiec tu nic się nie zmienia
- Krzysiek
- Moderator
- Kontakt:
Problem w tym ze cena kuponu nie spadła a i może iść do góry przy tej samej wygranej.
Nosa policz ile te 5 tysięcy przez inflacje tak realnie jest warte?
A jeśli by my zliczyli wszystko, wszystkie koszty życia które podrożały za 4 lata licząc od pandemii to okaże się ze realnie z 5 tysięcy ma to wartość 1 tysiąca.
Cały sęk w tym ze niestety wygrane w Lotto, w całym Lotto zliczając wszystkie gry to przy obecnych cenach, procentach itp straciły minimum po połowie.
Przypomnę tylko e jeszcze nie tak dawno lokaty były na "grosze procentowe" wiec nawet szkoda było na jakakolwiek lokatę cokolwiek z wygranej wsadzać.
W zasadzie to bym napisał, ze na dziś jedyne w co można by było zainwestować z wygranej w Lotto czy innej grze to chyba Papiery Skarbowe które mimo ze przez inflacje tez traciły to jednak są najbezpieczniejsze. Z walut? Trudno wybrać ale z racji tego ze mam bliską styczność z waletami Skandynawskimi i po bardzo gruntownych obserwacjach to jakbym miał wygrana z lotto to z walut właśnie bym próbował ulokować w walutach skinowskich bo oznaczają się dość znaczną stabilnością.
A jeśli by my zliczyli wszystko, wszystkie koszty życia które podrożały za 4 lata licząc od pandemii to okaże się ze realnie z 5 tysięcy ma to wartość 1 tysiąca.
Cały sęk w tym ze niestety wygrane w Lotto, w całym Lotto zliczając wszystkie gry to przy obecnych cenach, procentach itp straciły minimum po połowie.
Przypomnę tylko e jeszcze nie tak dawno lokaty były na "grosze procentowe" wiec nawet szkoda było na jakakolwiek lokatę cokolwiek z wygranej wsadzać.
W zasadzie to bym napisał, ze na dziś jedyne w co można by było zainwestować z wygranej w Lotto czy innej grze to chyba Papiery Skarbowe które mimo ze przez inflacje tez traciły to jednak są najbezpieczniejsze. Z walut? Trudno wybrać ale z racji tego ze mam bliską styczność z waletami Skandynawskimi i po bardzo gruntownych obserwacjach to jakbym miał wygrana z lotto to z walut właśnie bym próbował ulokować w walutach skinowskich bo oznaczają się dość znaczną stabilnością.
Magister, Inżynier, Doktor Habilitowany, Profesor wszystkich Profesorów, Noblista a nawet Ksiądz 

-
- Cyc
Krzysiek pisze: ↑28 mar 2023, 23:37Problem w tym ze cena kuponu nie spadła a i może iść do góry przy tej samej wygranej.
Jeżeli masz hulaszczy tryb życia to rzeczywiście pięć tysięcy może mieć wartość jednego tysiąca.
-
- Cwaniak
- Kontakt:
Krzysiek, ale jak nie spadła jak cena kuponu spadła przez inflacje 
ludzie zarabiają średnio znacznie więcej teraz niż wiele lat temu kiedy ustalono cenę kuponu, prawda?
no więc dlaczego wygrana miałby rosnąć jeśli cena kuponu spada (siła nabywcza)
gorzej jest z jedzeniem czy paliwem bo tu siła nabywcza spada, aczkolwiek nie chce mi sie przeliczać

ludzie zarabiają średnio znacznie więcej teraz niż wiele lat temu kiedy ustalono cenę kuponu, prawda?

gorzej jest z jedzeniem czy paliwem bo tu siła nabywcza spada, aczkolwiek nie chce mi sie przeliczać
-
- Cwaniak
- Kontakt:
Ale jeśli ceny kuponów wzrosną, to wygrane także muszą wzrosnąć. Tylko jak zwykle TS pewnie oszuka, i wygrane będą sporo pozaniżane..
-
- Janusz kombinator
Tam wcześniej jest wrzucony tył blankietu i zamiast 250 k w MM przy 10/10, ma być 400K.
Wzrost proporcjonalny do ceny, tylko co z tego skoro tego nie idzie trafić i TS wyjdzie na jeszcze większy +.
Dodano po 2 minutach 10 sekundach:
W innym wątku jednak, wrzucam linka do strony.
https://forumlotek.pl/viewtopic.php?f=8&t=86&start=3030
Wzrost proporcjonalny do ceny, tylko co z tego skoro tego nie idzie trafić i TS wyjdzie na jeszcze większy +.
Dodano po 2 minutach 10 sekundach:
W innym wątku jednak, wrzucam linka do strony.
https://forumlotek.pl/viewtopic.php?f=8&t=86&start=3030
-
- Cwaniak
- Kontakt:
I zakład najtańszy będzie chyba po 5zł (4zł + podatek). Tak jak wcześniej, było to 2,50zł a najniższa wygrana to 2zł. Tak teraz zakład najtańszy to będzie 5zł, a najniższa wygrana to będzie 4zł..