Świąteczne odliczanie [508]

UWAGA
Twój limit przeglądania postów to 5 aby zobaczyć więcej musisz zalogować się.
Awatar użytkownika
grzybek
Lottożłop
Kontakt:

Re: Świąteczne odliczanie [508]

Post autor: grzybek » 30 paź 2022, 10:08

No wlasnie, u mnie kolektorzy od razu sprawdzają stan losów na lottomacie i jak coś wisi to wtedy szukają.
Problem pewnie tkwi w tym ze nie każdy sprzedawca umie to sprawdzić.

Krzysiek300, największe polowanie w historii to był zdecydowanie żółty MC. Wtedy w jednym czasie (przełom 2014 i 15 roku) zbiegły się jeszcze polowania na biała EP i KNŻ ;)

PatrysMM
Janusz kombinator
Kontakt:

Post autor: PatrysMM » 30 paź 2022, 11:19

Jadę za polować na nią z aktualnego stanu mapki widzę, że w dwóch miejscach blisko mnie jest ich trochę, dam znać po tripie :lol:

Awatar użytkownika
Nutaharion
Moderator
Kontakt:

Post autor: Nutaharion » 30 paź 2022, 12:02

Anatra pisze:
30 paź 2022, 9:18
Czy jest prawdopodobne, że leży sobie gdzieś na zapleczu i nigdy nie ujrzy światła dziennego?
Oczywiście że tak, może sobie gdzieś od 2 lat leżeć i przeżyć nawet obecne polowanie i dopiero znajdą ją w przyszłym roku w lutym jak będą zabierać do niszczenia. Może być też taka sytuacja że sprzedali zdrapki bez nabijania ich na Lottomat. Wtedy oficjalnie w systemie będą jako niesprzedane mimo że już od dawna ich nie ma. Dopóki nie wyzerują lottomatu to taki punkt będzie wisiał w systemie.

Anatra pisze:
30 paź 2022, 9:18
Na ile wiarygodne są informacje z mapy? Chyba, że ktoś je wykupił poza forum i lipa…..a jak z forum to szkoda, że nie podzielił się informacją
Są to oficjalne informacje od pracowników Lotto. Każdego dnia około 1000 osób otwiera mapę więc ta zdrapka schodzi ale nie każdy się chwali gdzie był więc z każdą godziną jest ona mniej aktualna. Link do mapy chodzi już nie tylko tutaj ale w wielu miejscach w Internecie więc trudno żeby każdy nam tutaj pisał gdzie był i jaki był rezultat tej obecności :D
Żeby mapa była bardziej aktualna to po 1 listopada będę starał się zrobić jej aktualizację.
Jeżeli uważasz, że robię kawał dobrej roboty to możesz postawić mi wirtualną kawę na: https://buycoffee.to/jakazdrapka (。◕‿‿◕。)

Awatar użytkownika
liczebnik
Janusz kombinator
Kontakt:

Post autor: liczebnik » 30 paź 2022, 12:40

A wiec zacieramy ręce, rozbijamy skarbonki i po 1 ruszamy z maps google (yyy Nutaharion Maps) do kolektur :D

Awatar użytkownika
jankiel50
Cwaniak
Kontakt:

Post autor: jankiel50 » 30 paź 2022, 13:01

Istebna, Istebna 1585 nie ma żadnej kolektury. Jest tylko stacja kontroli pojazdów. Niestety drugi punkt w Istebnej jest zamkniety dzisiaj 😞

Anatra
Lottożłop
Kontakt:

Post autor: Anatra » 30 paź 2022, 13:33

Dlatego niedziela nie jest dobrym czasem do poszukiwań :mrgreen: Podobnie w małych mieścinach bo sklepy często zamykają o 16.00 :roll:

michal1080
Janusz Gry
Kontakt:

Post autor: michal1080 » 30 paź 2022, 13:33

jankiel50 pisze:
30 paź 2022, 13:01
Istebna, Istebna 1585 nie ma żadnej kolektury. Jest tylko stacja kontroli pojazdów. Niestety drugi punkt w Istebnej jest zamkniety dzisiaj 😞
Punkt na mapie jest źle zaznaczony, chodzi o ten adres:
[url=https://goo.gl/maps/yqGc1WDDqBjSt8MR6]https://goo.gl/maps/yqGc1WDDqBjSt8MR6[/url]

@Nutaharion, możesz poprawić w wolnej chwili

Awatar użytkownika
bazylia
Maniak
Kontakt:

Post autor: bazylia » 30 paź 2022, 16:41

Anatra pisze:
29 paź 2022, 20:50
Dziś na bogato w Słomnikach wydrapałam bonus 1000 ... Bilans w portfelu całkiem niezły :)
Gratki :) takie drapanie to ja rozumiem :geek:

Awatar użytkownika
liczebnik
Janusz kombinator
Kontakt:

Post autor: liczebnik » 30 paź 2022, 18:50

Mozolne szukanie ŚO to nie tylko wygrane lub przegrane, ale i niecodzienne, a często i śmieszne sytuacje. Myślałem, aby wrzucić to do ogólnej dyskusji, ale niech już moderatorzy zadecydują.

Starałem się oddać w miarę wiernie usłyszane dialogi pomiędzy mną a sprzedawcami. Najśmieszniejsze były kolektury w sklepach, bo tam, jak zwykle tłok, ogólne zdziwienie i niekiedy niedowierzanie, ale ogólnie bardzo sympatyczne podejście do klienta. Scenki tylko z jednego dnia, z minionej soboty (29.10).

Sklep1
- Można prosić panią do Lotka?
- Już idę
- Czy może jest zdrapka ŚO?
- A to trzeba było tak od razu mówić, że o zdrapki chodzi. Od tego jest inna osoba (lol)
Przychodzi "Inna osoba".
- A ile Pan chce tych zdrapek?
- Wszystkie, jakie są - mówię
Pani przyniosła 8, zapłaciłem i dalej w drogę.

Sklep2
- Czy jest może Świąteczne Odliczanie?
- O! To już Pan będzie odliczał? - spytała zalotnie ekspedientka
- Czas i pora - odpowiadam z uśmiechem
- Ok, to szukamy (po chwili) - Jest 8
- Biorę wszystkie
- Wszystkie? To życzę miłego odliczania i samych wygranych.

Sklep3

Czy jest ŚO?
(Zanim skończyłem wymawiać drugi wyraz nazwy zdrapki, pan kilka razy pokręcił głową)
- Nie ma, nie ma na pewno
- A czy może Pan sprawdzić, na zapleczu w szufladzie, gdziekolwiek
- Panie, tego od dawna nie ma
- Poproszę zatem raport ze zdrapek
(tu ton zrobił się bardziej przyjazny, szuflada jakby sama się otworzyła, a tam lipa, mało zdrapek. Ogólnie miło się rozmawiało, a sprzedający zwierzył się, że kiedyś kupił paczkę jakiejś zdrapki i mało mu się zwróciło)

Sklep4

- Czy jest ŚO?
- Nie, Kalendarz będzie dopiero w listopadzie
- Ale mi chodzi o ŚO
- A, nie ma, tego na pewno nie ma.
- A może Pani sprawdzić (chwila szperania w szufladzie)
- Niestety nie ma
- A Pan co tak rozpytuje, po wszystkich sklepach Pan sprawdza?
- Zgadła Pani :)

Sklep5

Stoję w kolejce do kasy, gdzie jest punkt lotto (6 osób przede mną). Podchodzę i pytam o zdrapki.
- Jak do lotto, to jest inna osoba. Aniuuuuuuu! Pan do lotto
Przychodzi Pani Ania. Otwiera szklany sejfik na ladzie i szuka w zdrapkach
- A po ile one są?
- Po 25 - odpowiadam
- O chyba coś jest. 1, 2, 4.
- Proszę jeszcze raz sprawdzić, czy nie zaplątała się brylantach bądź w krzyżówkach (miałem już taką sytuację). Mam tu w rozpisce, że powinno być 5.
- O ma Pan rację, jedna się zaplątała. Ma Pan oko :)
- To wysokich wygranych życzę

I tyle. Z pewnością było więcej takich miłych sytuacji, a te akurat zapamiętałem i szybko spisałem.

Awatar użytkownika
bazylia
Maniak
Kontakt:

Post autor: bazylia » 30 paź 2022, 19:02

Masz lekkie pióro, liczebnik :)

ODPOWIEDZ