To jest bardzo zastanawiające, co sobie myśli taki sprzedawca, sprzedając takie zdrapki?

Pani w wiejskim sklepie też się dzisiaj ode mnie dowiedziała, że ma 3 paczki na stanie, a mówiła, że nie ma tej zdrapki.Gregory2122 pisze: ↑08 lis 2022, 22:212 razy mi mówili, że nie mamichal1080 pisze: ↑08 lis 2022, 19:16Byłem w tym punkcie w wakacje na początku lipca (sklep RTV/AGD) i facet zapewniał, że poza jedną sztuką na plastikowym stojaku więcej nie ma (mimo iż go dopytywałem czy jest więcej). Ehh, Wy to macie chyba bardziej gadane, mnie się bardzo rzadko udaje coś wyegzekwować.
Dzisiaj jak zaktualizowali mapę to powiedziałem, żeby zajrzał pod ladę, bo powinny być 2 paczki i znalazł je![]()
Miałem u siebie podobną sytuację, w jednej lub dwóch zdrapkach były duże rysy na okienku z numerem 24, ale pomyślałem, że może ktoś to zrobił nie umyślnie. Pamiętam tylko, że była pusta.Nutaharion pisze: ↑09 lis 2022, 13:22KONIECZNIE zgłoś ten fakt na katowice@totalizator.pl PRS podjedzie i sprawdzi czy na innych zdrapkach też kręcą takie lody.
Może jak potwierdzą Twoją wersję to udałoby się procesować jakąś reklamację na koszt punktu.
Minimalne zadrapania czasem się też zdarzały, ale były wówczas na losowych polach i nie pozwalające na ustalenie czy zdrapka jest wygrana. Tu ewidentnie jedynie pole 24 ze sznitami umożliwiającymi odczytanie PINu. Umiejętnie, bo zauważyłem dopiero w samochodzie. Dodatkowo 6/10 pustaków rozwiało moje już i tak rozwiane w samochodzie wątpliwościliczebnik pisze: ↑09 lis 2022, 15:02Miałem u siebie podobną sytuację, w jednej lub dwóch zdrapkach były duże rysy na okienku z numerem 24, ale pomyślałem, że może ktoś to zrobił nie umyślnie. Pamiętam tylko, że była pusta.Nutaharion pisze: ↑09 lis 2022, 13:22KONIECZNIE zgłoś ten fakt na katowice@totalizator.pl PRS podjedzie i sprawdzi czy na innych zdrapkach też kręcą takie lody.
Może jak potwierdzą Twoją wersję to udałoby się procesować jakąś reklamację na koszt punktu.
A z ostatnich pogawędek z pracownikami kolektur:
Przynoszę kilka ŚO do wypłaty. Pracownik robi wielkie oczy ze zdumienia:
- A gdzie Pan to dostał?? To gdzieś to jeszcze mają? - pyta
- Tak, jest mapa
- Mapa? Jaka mapa?
- Nie wie Pan? Dokładna, z danymi lokalizacyjnymi tych zdrapek. W końcu pół Polski szuka ŚO
- Ale jak to? Z danymi, skąd te dane ? - pyta
- Z legalnego źródła, z TS.
- O to dziwne, bardzo dziwne, nie wiem czy tak można.
I tyle
Oj kiedyś musze zebrać te wszystkie złote dialogi. A tymczasem widzę, że punkty ze zdrapkami pod Warszawą, w których było blisko 100 sztuk (m.in. Żelechów) już zniknęły. "Pół Polski" nie próżnuje![]()
a w tych 6 zdrapanych nie było przypadkiem miliona?jankiel50 pisze: ↑09 lis 2022, 14:53Mail poszedł. Wskazałem lokalizację, nazwę sieci sklepów, datę i godzinę zakupu, a także numer paczki.
Prawie wymieszały się losy bo nie pomyślałem żeby dać na bok te z tego punktu, ale zapamiętałem charakterystycznie odkryty kod zaczynający się od "00" co w połączeniu z posiadaniem sześciu pustaków na sześć zakupionych zdrapek z tej samej paczki - pozwoliło mi to stwierdzić że to właśnie ta paczka. Będę informował na bieżąco na temat tej sprawy.
Dodano po 5 minutach 58 sekundach:
Z tego co kojarzę, to do lottomatu loguje się konkretny kolektor, więc po pozostałych losach z paczki wygrywających (jak się domyślam pewnie 3x25 i 1x50) będzie się dało ustalić kto dokonał wypłatWierzę także, że diamenty lub wielka krzyżówka też będą nosiły ślady naruszeń, jeśli też odpowiednio długo tam leżą
Dodano po 2 minutach 46 sekundach:
Z tego wszystkiego zapomniałem też wspomnieć o mojej opinii co do aktualizacji mapki która wzbudziła pewne wątpliwości w ostatnich dniach.
Otóż z obserwacji na kilkunastu już punktach mogę stwierdzić, że dostałeś dane odnośnie punktów które posiadają "do 10 sztuk", ponieważ żaden z tych punktów nie miał pełnej paczki, a w znacznej większości tych punktów nigdy wcześniej nie byłem.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 14 gości