Świąteczne odliczanie [508]

UWAGA
Twój limit przeglądania postów to 5 aby zobaczyć więcej musisz zalogować się.
marcin3191
Cwaniak
Kontakt:

Re: Świąteczne odliczanie [508]

Post autor: marcin3191 » 21 gru 2022, 11:46

A ktoś wielkopolskie i zachodniopomorskie zachacza?

GLadi
Cyc
Kontakt:

Post autor: GLadi » 21 gru 2022, 16:32

Niegardów-Kolonia 60, sklep Euro - brak zdrapek
Jakubowice 4B, sklep Euro - była 1 paczka, a w niej 150zł
Kazimierza Wielka, Kolejowa 134, Moya - brak zdrapek
Skalbmierz, Andersa 22, Delikatesy Centrum - brak zdrapek

W 2 sklepach było sprawdzane na zapleczu bo przy kasie nie było i znalazła się paczka w Euro. Jednak nie mam potwierdzeń z terminala.

Czy jest na forum instrukcja co po kolei klikać na terminalu aby sprawdzić, że zdrapki są dostępne do sprzedaży w danym punkcie? Niczego nie znalazłem. Przyda się pomoc sprzedawcom w szybkim sprawdzeniu co mają na stanie ;)

Awatar użytkownika
liczebnik
Janusz kombinator
Kontakt:

Post autor: liczebnik » 21 gru 2022, 18:38

GLadi pisze:
21 gru 2022, 16:32
Niegardów-Kolonia 60, sklep Euro - brak zdrapek
Jakubowice 4B, sklep Euro - była 1 paczka, a w niej 150zł
Kazimierza Wielka, Kolejowa 134, Moya - brak zdrapek
Skalbmierz, Andersa 22, Delikatesy Centrum - brak zdrapek

W 2 sklepach było sprawdzane na zapleczu bo przy kasie nie było i znalazła się paczka w Euro. Jednak nie mam potwierdzeń z terminala.

Czy jest na forum instrukcja co po kolei klikać na terminalu aby sprawdzić, że zdrapki są dostępne do sprzedaży w danym punkcie? Niczego nie znalazłem. Przyda się pomoc sprzedawcom w szybkim sprawdzeniu co mają na stanie ;)
Z tego co już zdążyłem zauważyć, to na lottomacie mogą klikać tylko sprzedawcy do tego uprawnieni, ale i tak co drugi nie wie, jak sprawdzić stan losów. Jeden kliknie dwa przyciski i już wie, inny miota się wokół lottomatu, jakby pierwszy raz go widział. Proszę poprosić o sprawdzenie stanu losów lub aby kliknął raport. Załączam przykład takiego raportu z zaznaczonym ŚO, którego akurat fizycznie nie było.
Załączniki
stan1.jpg

Madziara
Świeżak cebula
Kontakt:

Post autor: Madziara » 21 gru 2022, 21:47

Melania pisze:
20 gru 2022, 18:11

Gdzie to dokładnie było? Też jestem z Poznania :)
Dokładnie to był Poznań, ul. Startowa 1 (Sklep CAROLE) było 15 szt i tyle wzięłam. Byłam tam też dziś i już nic więcej nie mają.

Dziś jeszcze byłam w miejscowości Skórzewo- ul. Poznańska 98 (wewnątrz sklepu netto)- nie było zdrapek.
Byłam też w Poznaniu na ul. Swoboda 21- również nie ma tych zdrapek.
Ale Panie w każdym ze sklepów bardzo sympatyczne. Co prawda żadna nie sprawdzała danych na terminalu, może nie wiedzą jak, a ja im nie podpowiem, bo też nie wiem. Tez jestem w stanie zrozumieć ekspedientkę, że nie chce szukać po szufladach (zapleczach) zdrapek, bo za mną stoi kolejka ludzi z zakupami i będą do nich dochodzić następni.

Rokietnica ul. Pocztowa 2C (sklep Żabka)- koleżanka była w okolicy, wiec tam weszła. Było 7 szt- wykupione wszystkie.

Może odwiedzę jeszcze w/w punkty w 2023 roku:)

Dodano po 6 minutach 5 sekundach:
Melania pisze:
20 gru 2022, 18:11

Też jestem z Poznania :)
A odwiedziłaś jakieś punkty z mapy? Co tam powiedzieli? Kupiłaś coś, czy nic nie było?

Dodano po 7 minutach 59 sekundach:
A ja mam do Was inne pytanie: czy wchodzicie do punktów lotto, których nie ma na mapie i pytacie o te zdrapki? Czy zdarzyło Wam się znaleźć coś poza punktami z mapy? Pytam, bo punktów lotto jest ogromnie dużo. I nie wiem czy jest sens do nich wchodzić i pytać??? :roll:

WielkiGatsby
Świeżak
Kontakt:

Post autor: WielkiGatsby » 21 gru 2022, 23:20

Ja byłem na rynku w Swarzędzu i nie ma tam zdrapek ŚO. Byłem też w kolekturze na os. Działyńskiego 1 - brak i w Chacie Polskiej na os. Cegielskiego 31 również brak zdrapek ŚO

Awatar użytkownika
vsvper
Lubi chajc
Kontakt:

Post autor: vsvper » 22 gru 2022, 0:23

Kielce, ul. Żytnia niestety brak zdrapek
I Paderewskiego 33 bodajże też…

Awatar użytkownika
Nutaharion
Moderator
Kontakt:

Post autor: Nutaharion » 22 gru 2022, 9:00

Madziara pisze:
21 gru 2022, 22:01

A ja mam do Was inne pytanie: czy wchodzicie do punktów lotto, których nie ma na mapie i pytacie o te zdrapki? Czy zdarzyło Wam się znaleźć coś poza punktami z mapy? Pytam, bo punktów lotto jest ogromnie dużo. I nie wiem czy jest sens do nich wchodzić i pytać??? :roll:
Odwiedzanie innych kolektur niż te na mapie raczej jest pozbawione sensu. Ma miejsce przenoszenie paczek zdrapek ale trzeba mieć szczęście żeby takie coś akurat wyłapać. W zdecydowanej większości przypadków w kolekturach innych niż te na mapie żadnych zdrapek ŚO nie znajdziemy.
Oczywiście nie tyczy się to kolektur w oddziale olsztyńskim gdzie dane na mapie są stare i tam warto pytać o te zdrapki w każdej napotkanej kolekturze.
Jeżeli uważasz, że robię kawał dobrej roboty to możesz postawić mi wirtualną kawę na: https://buycoffee.to/jakazdrapka (。◕‿‿◕。)

Bobik
Świeżak
Kontakt:

Post autor: Bobik » 22 gru 2022, 10:11

W Olsztynie od dawien dawna ich nigdzie nie widziałem, co odwiedzam jakąś kolekturę to słyszę że już kilka tygodni jak nie miesięcy ich nie mają

Gregory2122
Świeżak cebula
Kontakt:

Post autor: Gregory2122 » 22 gru 2022, 10:37

Zauważyłem, że jak jeździłem po Lęborku to nie było ich w punktach na mapie, a teraz są w innych punktach.
Widocznie musieli je przerzucić.
Może na święta jakieś zejdą, bo mało ich zostało.
Szkoda, że do końca marca ta zdrapka nie jest.

Awatar użytkownika
Nutaharion
Moderator
Kontakt:

Post autor: Nutaharion » 22 gru 2022, 10:46

Gregory2122 pisze:
22 gru 2022, 10:37
Szkoda, że do końca marca ta zdrapka nie jest.
I tak zrobili nam niejako prezent bo początkowo mieli ją wycofać już w listopadzie.
Po prostu trzeba brać jak się widzi.
Jeżeli uważasz, że robię kawał dobrej roboty to możesz postawić mi wirtualną kawę na: https://buycoffee.to/jakazdrapka (。◕‿‿◕。)

ODPOWIEDZ