Zodiak [613]

Jaki jest twój żywioł?

POWIETRZE - Wodnik - Bliźnięta - Waga
30
23%
WODA - Ryby - Rak - Skorpion
39
30%
OGIEŃ - Baran - Lew - Strzelec
30
23%
ZIEMIA - Byk - Panna - Koziorożec
32
24%

Liczba głosów: 131

UWAGA
Twój limit przeglądania postów to 5 aby zobaczyć więcej musisz zalogować się.
Awatar użytkownika
ER33
Moderator
Kontakt:

Re: Zodiak [613]

Post autor: ER33 » 13 sty 2022, 19:06

Wzięłam dwie sztuki: nr 015 (powietrze) i 021 (ogień) :cool:
W jednej i w drugiej niestety tylko zwroty ;)

STUMPY21
Uzależniony od gry
Kontakt:

Post autor: STUMPY21 » 13 sty 2022, 19:25

Ja potrafię zrozumieć ze te znaczki mają być związane z astrologią

Sollen
Maniak
Kontakt:

Post autor: Sollen » 13 sty 2022, 19:44

Graty jak ktoś coś trafił. Dla mnie naprawdę tragedia - rzeczywiście brzydkie te kolory. Symbole z czapy, ni kupy niczego się to nie trzyma.. warstwa naprawdę nieprzyjemna. Tabela bez komentarza.. a osobiste doświadczenie ? To dopiero !

Wziąłem 4 sztuki z paczki (brakowało 1-2 szt. bo akurat kolega sprzedawcy w spożywczaku coś brał...) no i patrzę o: nie wierzę w numerki, ale zwykle lubię te końcowe w zdrapkach za dychę,sławne 25 itd.. No i co ? 25,24,23,22 pustaki. Na szczęście dwie z czterech nie były moje, brałem na prośbę dla znajomego. No i mówię: o nie, to zawsze zły pomysł, ale dogram... poszedłem po jeszcze jedną - szczęśliwe oczko pod 21 ktoś wziął w międzyczasie, został mi nr 20 i co ? Też pusty ! 5 pustaków.

Małe PS

Obok tej ostatniej pustej sztuki wziąłem na przełamanie jedno MC - i jest 40 zł, co uratowało ten fatalny dzień w tym względzie.

Zodiakowi podziękuję, tandeta. To była najfaniejsza zdrapka za 2 zł te 5 lat temu.

Awatar użytkownika
Rocker
Lottożłop
Kontakt:

Post autor: Rocker » 13 sty 2022, 22:29

4 sztuki premierowo i tylko 1 zwrot. Symbole graficznie są ładniejsze niż np. w liniach, mniej kanciaste.
Zawsze na premierę zdrapki lubię czytać komentarze typu wziąłem 2,4,6 zdrapek, nie wygrałem, zdrapka beznadziejna. Niezły ubaw przy ich czytaniu. Jeśli ktoś liczy na wielkie wygrane to niech najpierw spojrzy jaki jest zwrot z paczki i ile losów może być w niej wygranych. Następnie zweryfikuje co ile paczek może być nagroda losowa i wtedy zobaczy czy zdrapki są dla niego , a może te za 10 zł są za drogie i warto pòjść w tańsze. Zawsze za 10 zł można kupić 10 zdrapek za 1zł. Pisanie po zakupie kilku sztuk zdrapki ,że jest słaba jest niedorzeczne i zbyt subiektywne patrząc na nakład losòw kilka milionów. Patrząc na tabelę wygranych można tak pisać , ale w powyżej opisanej sytuacji to po prostu głupie biorąc pod uwagę, że na forum są ludzie mający jakąś wiedzę w temacie zdrapek. A takie wypowiedzi wyglądają jak z jakiejś grupy z FB.

Awatar użytkownika
grzybek
Lottożłop
Kontakt:

Post autor: grzybek » 13 sty 2022, 23:11

Tak samo jest na jutubie, kupią 3-4 losy i to całkowicie normalne że czasami wszystkie trafią się puste, ale wtedy w ich przekonaniu zdrapka już jest zła, słaba i na pewno nic się w niej nie da wygrać. Nieznajomość tabeli i ilości poszczególnych stopni wygranych prowadzi do błędnego szacowania atrakcyjności zdrapki. Tabela jest wyznacznikiem a nie jednorazowa próba drapania nowej zdrapki.
Widziałem kiedyś filmik na yt to jedna kobieta oceniła zdrapkę, a raczej atrakcyjność wygranych po samej ilości stopni w tabelce, jak to usłyszałem to zdębiałem. Z resztą dziwnych teorii na yt jest więcej i czasami to już ręce opadają. No ale to wszystko wynika z braku wiedzy i lenistwa, prowadzą kanały zdrapkowe ale nie pogłębiają swojej wiedzy żeby zaprezentować widzom jakieś ciekawsze informacje, jedyne co wnosza to suche drapanie przypadkowych losów, drapać byle drapać bo nawet szansy na główne nagrody sobie nie dają, takich kanałów nie oglądam. Teraz najbardziej wartościowe są Mejkap i Zdrapersony, ten drugi drapie często całe paczki, więc mamy mozliwość poznać rozkłądy wygranych w takiej paczce. No i podaje szanse trafienia danego stopnia.
I tak najlepsze teksty były zawsze o tym że "na początek rzucili same pustaki lub słabe paczki".

JaneK92
Cyc
Kontakt:

Post autor: JaneK92 » 14 sty 2022, 0:06

Jednak wziąłem 4 sztuki dla uzyskania kompletu. 3 puste, w ogniu 10 zł. Może jeszcze kiedyś kupie. Zdrapka jest z wyglądu brzydka i nieciekawa, nie czuć magii Zodiaków. symbole to chyba z innej parafi są. Kobieta w punkcie też mówiła że ten ostatni zodiak był dużo ładniejszy od nowego . Mówiła też ze niektórzy myślą ze cena 10 zł zamiast 2 zł to przez inflacje i nie biorą kompletu tylko po jednej. .

law8564
Cyc
Kontakt:

Post autor: law8564 » 14 sty 2022, 0:14

Na 3 zdrapki :
1 pustak , w jednej 20 zł w drugiej 20 zł
Zdrapka ogólnie na plus :)

Awatar użytkownika
Lottolotek22
Janusz kombinator
Kontakt:

Post autor: Lottolotek22 » 14 sty 2022, 9:45

Przy okazji kupiłem 2 szt. - pustaki. Ogólnie zdrapka tak jak pisałem wcześniej.. marna graficznie i marna w zasadach.

STUMPY21
Uzależniony od gry
Kontakt:

Post autor: STUMPY21 » 14 sty 2022, 11:48

Wymieniłem 2 zwroty z kupionych premierowo 4 i 2 pustaki. Daje sobie spokój z ta zdrapką, są inne ciekawsze aktualnie do polowania.

Awatar użytkownika
MobilisA075
Lottożłop
Kontakt:

Post autor: MobilisA075 » 14 sty 2022, 12:13

Mi się śniło dziś że wziąłem dwie zdrapki, jedna pusta, a w drugiej 70 zł, a literki ze były różne :lol:, dziwne sny nieraz się śnią :lol:. W poniedziałek na urodzinowym miksie zobaczę co to za zdrapka
Zapraszam na kanał na YouTube Gracz Recykling

ODPOWIEDZ