Brylanty [494]
UWAGA
Twój limit przeglądania postów to 5 aby zobaczyć więcej musisz zalogować się.
Twój limit przeglądania postów to 5 aby zobaczyć więcej musisz zalogować się.
- tereska1975
- Lottożłop
- Kontakt:
Re: Brylanty [494]
dzięki wszystkim 

- wukiru
- Janusz kombinator
- Kontakt:
1 Inni to lubia
W gruncie rzeczy to nie ma czego gratulować. To ułamek tego co wydałaś na zdrapki

- ER33
- Moderator
- Kontakt:
2 Inni to lubia
Nikt nikomu w kieszeń nie zagląda 8-)
- House
- Lottożłop
- Kontakt:
3 Inni to lubia
Że tak powiem, a szkoda, bo by wtedy tylu nieuzasadnionych gratek nie było 8-)
Np. "Dziś wydałem 100 zł na zdrapki, trafiło się tylko 50 zł... czyli 50 zł przegrałem" i już jest niesmak przy gratkach.
A jest w stylu: "Dziś wpadło 50 zł" i pół strony gratek... 8-)
Te gratki do nagród nielosowych trochę takie na wyrost. Do tego powinien być ten przycisk "Lubię to", a gratki w poście do nagród losowych.
W tematach zdrapek wygranych od ciula, a jak się wejdzie w Bilans dnia to minus goni minus

- wukiru
- Janusz kombinator
- Kontakt:
O tym właśnie mówię jak też słusznie zauważa @kasa Obserwując to forum od kilku dni ma się wrażenie że ludzie polują głównie na te nieco 'wyzsze' wygrane którymi są... 50-150zl
Zawsze fajnie jak wypadnie zwrot ale uważam że chwalić to się powinno przynajmniej od tych >300 w górę. Szkoda tylko że tak rzadko to się zdarza pomimo że jest tutaj całkiem wielu użytkowników...
Osobiście dość szybko zdaję sobie sprawę że intensywne "granie" w zdrapki nie v ma sensu. Bo to czy w miesiącu wyda się na zdrapki 1000zl czy 100zl może nie mieć zupełnie wpływu na wydrapanie głównej nagrody. Jak to się ma przytrafić to i tak się stanie. Chociaż życzyłbym sobie i innym żeby każdy chociaż raz wydrapal jakaś główna nagrodę.

Osobiście dość szybko zdaję sobie sprawę że intensywne "granie" w zdrapki nie v ma sensu. Bo to czy w miesiącu wyda się na zdrapki 1000zl czy 100zl może nie mieć zupełnie wpływu na wydrapanie głównej nagrody. Jak to się ma przytrafić to i tak się stanie. Chociaż życzyłbym sobie i innym żeby każdy chociaż raz wydrapal jakaś główna nagrodę.
- grzybek
- Lottożłop
- Kontakt:
3 Inni to lubia
Ja np. wstawiam zdjęcia poglądowo żeby ktoś sobie zobaczył jak wyglądała wygrana zdrapka a większość reaguje tak:
(skoro temat został poruszony to przypominam, że nie bez powodu powstał ten lajkownik, co by to nie zaśmiecać tematów gratkami dla małych kwot, nawet 100zł w zdrapce za 10zł to nie jest specjalnie dużo. Nie będziemy ustalać progów kiedy można gratkować kiedy nie bo to by było już śmieszne, ale niech każdy we własnym sumieniu wyczuje kiedy gratulacje naprawdę się należą a kiedy jest to tylko kolejna ze standardowych wygranych
)
(skoro temat został poruszony to przypominam, że nie bez powodu powstał ten lajkownik, co by to nie zaśmiecać tematów gratkami dla małych kwot, nawet 100zł w zdrapce za 10zł to nie jest specjalnie dużo. Nie będziemy ustalać progów kiedy można gratkować kiedy nie bo to by było już śmieszne, ale niech każdy we własnym sumieniu wyczuje kiedy gratulacje naprawdę się należą a kiedy jest to tylko kolejna ze standardowych wygranych

- ER33
- Moderator
- Kontakt:
2 Inni to lubia
Chyba nie będziemy rozliczać użytkowników za tzw. "uzasadnione" bądź też "nieuzasadnione" wygrane i gratki. To nietaktowne i nie nam to oceniać. Przykładowo ktoś grał 5 lat w Mini Lotto i trafił w końcu czwórkę wartą 500 zeta. Wszyscy gratulują, wielkie wow, bo 4/5 wpadło, a przecież przez te 5 lat więcej hajsu ten gracz w to Mini codzienną grą wpakował niż w efekcie wyniosła ta jego "wygrana." Dlatego w mojej ocenie nie ma podstaw do rozliczania kogoś i jakichkolwiek podejrzeń co do zasadności jakichkolwiek wygranych i gratków z tym związanych. Do kabzy innym też nie wypada zapuszczać żurawia. Z czystej przyzwoitości 8-)House pisze: ↑24 sie 2019, 8:25Że tak powiem, a szkoda, bo by wtedy tylu nieuzasadnionych gratek nie było 8-)
Np. "Dziś wydałem 100 zł na zdrapki, trafiło się tylko 50 zł... czyli 50 zł przegrałem" i już jest niesmak przy gratkach.
Te gratki do nagród nielosowych trochę takie na wyrost. Do tego powinien być ten przycisk "Lubię to", a gratki w poście do nagród losowych.
W tematach zdrapek wygranych od ciula, a jak się wejdzie w Bilans dnia to minus goni minus![]()
- House
- Lottożłop
- Kontakt:
1 Inni to lubia
Tak, ER masz rację, ale napomknąłem nieco bo za niedługo będą graty do wygranych x2 cena zdrapki. Do gratek standardowych jest ten przycisk - lubię to.
-
- Świeżak cebula
- Kontakt:
3 Inni to lubia
Tez jestem za tym żeby zamiast setnych gratulacji zostawiać lajka...wkurza to jak przeglądam forum a zamiast zdjęć wygranych zdrapek widzę x gratek ...
- tereska1975
- Lottożłop
- Kontakt:
2 Inni to lubia
W tej sytuacji akurat kupiłam jedną sztukę za 30 zł więc wyszło na plus

Co do kwot wygrywanych w zdrapkach wypowiedziałam się wcześniej w tym temacie.
Jako, że głównych wygranych czy nawet tych nielosowych jakoś tłumnie na forum nie ma ( a szkoda

Przy takim ogromie przewijających się pustaków, jak uda się wybrać jedną zdrapkę z paczki i trafia się od razu czy to 50 zł czy to 100 zł to jest sukces i jest czego pogratulować.
Bo nie jest to taka łatwa sprawa, czasem ktoś pisze, że kupił kilkanaście zdrapek po kolei i nic nie trafił. Więc wybór takiej jednej, szczęśliwej zdrapki z całej puli, no mnie na przykład cieszy i to bardzo. Zwłaszcza jak taka nagroda przypada jedna na kilkanaście paczek.
Większość grających, wiadomo liczy na tą jedną, jedyną .... ale nie oszukujmy się jest to mega sukces i dla większości pewno nieosiągalny.
Akurat w zdrapce Brylanty dość często trafia się jak nie pusta to zwrot czy 60 zł.Więc trafienie kwoty 100 zł dla mnie jest już sukcesem, zwłaszcza przy zakupie jednej sztuki.I każdemu takiego sukcesu również szczerze pogratuluję.
Powyższa wypowiedź ER idealnie się odnosi do tego co napisałam. Masz rację ERER33 pisze: ↑24 sie 2019, 18:19Chyba nie będziemy rozliczać użytkowników za tzw. "uzasadnione" bądź też "nieuzasadnione" wygrane i gratki. To nietaktowne i nie nam to oceniać. Przykładowo ktoś grał 5 lat w Mini Lotto i trafił w końcu czwórkę wartą 500 zeta. Wszyscy gratulują, wielkie wow, bo 4/5 wpadło, a przecież przez te 5 lat więcej hajsu ten gracz w to Mini codzienną grą wpakował niż w efekcie wyniosła ta jego "wygrana." Dlatego w mojej ocenie nie ma podstaw do rozliczania kogoś i jakichkolwiek podejrzeń co do zasadności jakichkolwiek wygranych i gratków z tym związanych. Do kabzy innym też nie wypada zapuszczać żurawia. Z czystej przyzwoitości 8-)House pisze: ↑24 sie 2019, 8:25Że tak powiem, a szkoda, bo by wtedy tylu nieuzasadnionych gratek nie było 8-)
W tematach zdrapek wygranych od ciula, a jak się wejdzie w Bilans dnia to minus goni minus![]()