Wielka Krzyżówka [503]
UWAGA
Twój limit przeglądania postów to 5 aby zobaczyć więcej musisz zalogować się.
Twój limit przeglądania postów to 5 aby zobaczyć więcej musisz zalogować się.
- pablo90
- Janusz kombinator
- Kontakt:
Re: Wielka Krzyżówka [503]
Takie dość szybkie pytanie zwrot 260 zł z paczki to będzie 200 zł i 2 razy po 30 ? Czy też np 100,100,60 ?
-
- Świeżak
- Kontakt:
1 Inni to lubia
Ja kupiłam w 9 sztuk w 2 kolekturach i bilans 2x100zl dodam ze po 100zl bylo w 1 numerze 3x30zl więc 20zl na plusie

- Rocker
- Lottożłop
- Kontakt:
Kupiłem zdrapkę z nr 2 i pustak to zakupiłem z nr. 3 może coś będzie. Dodam ,że zdrapki zakupione w punkcie gdzie każda wyrywana jest po kolei z paczki. Mogło też coś być w nr. 1 ale tego się nie dowiem.
- Super7
- Kolektor
- Kontakt:
- grzybek
- Lottożłop
- Kontakt:
Sprawdź bonusy, pamiętaj, ze tylko jedno słowo z pięciu jest wymagane by wygrać kwotę z pola wygrana.
tylko wersja z dwusetką, ze stówą masz zwrot 160 lub 190

-
- Cwaniak
- Kontakt:
Jest jakiś punkt w regulaminie jak powinny być sprzedawane zdrapki? Ostatnio byłem w jednym puncie lotto i kolektorka rozdzierała kilka paczek na pojedyncze zdrapki, aż kolejka się zrobiła

Dziwne to w sumie trochę, bo przecież tak jak liczby mogę sobie wybrać na kuponie, tak samo powinienem móc wybrać sobie zdrapkę?
Nie dawno jeszcze pisałem, że powinno tak być, że zdrapki powinny być sprzedawane po kolei i nie było by kombinowania, ale teraz dochodzę do wniosku, że niech będzie odpowiedni zapis w regulaminie jak to ma wyglądać, bo teraz to jest samowolka.
Mnie zdrapki zaczynają wkurzać. Albo nie ma gorących przedziałów, albo nie można własnoręcznie wybrać zdrapek, albo "pani" ma jakiegoś focha i nawet mi nie pokaże jakie są numerki. Ostatnio miałem sytuację dosłownie jak z PRL-u typu "bierze Pan czy nie, bo mnie tu zaraz szlag trafi". Oczy zrobiłem jak 5 zł, a moja żona to mało "baby" wzrokiem nie zabiła

Pieniądze dają ci wolność, byś robił ze swoim czasem to, co chcesz.
- Rocker
- Lottożłop
- Kontakt:
@UnReal tak jest po prostu wygodnie sprzedawcy wyrywać po sztuce z paczki. Ma porządek ,a jak przyjedzie przedstawiciel to szybko zliczy zdrapki. A regulamin nic nie zmieni bo pewnie nieliczni sprzedawcy się nim interesują. A co mówić o podstawie czyli obsłudze lottomatu i tutaj są problemy. Jest jak jest, zawsze można wybrać inny punkt sprzedaży o ile to możliwe.
- House
- Lottożłop
- Kontakt:
Generalnie TS chce aby sprzedawcy dawali wybór i rozkładali zdrapki w wachlarzyku przed klientem i tak często jest w kolekturach dużych, samodzielnych. W praktyce, w punktach gdzie lotto jest zbędnym dodatkiem rzadko kiedy można wybierać... no chyba, że za ladą stoi właściciel sklepu...
...bo jak pracownik szeregowy w jakiejś żabce czy większym sklepie to raczej normalne że bawienie się wybieranie zdrapek go drażni bo zaraz kolejka się zrobi, bo przecież to bez różnicy jaka zdrapka, generalnie w takich punktach z punktu widzenia sprzedawcy zdrapki to tylko zawracanie dupy... jedni kilka minut wybierają, inni przynoszą pustaki do sprawdzenia, albo wygrane po 1-2 zł... itp.
U mnie ostatnio w kilku punktach gdzie jest zdrapkomat przestali sprzedawać zdrapki ręcznie. Jak odbierasz wygraną i prosisz o taką samą zdrapkę to ci mówią, że zdrapki to tylko w zdrapkomacie. Jak twojej nie ma to wybieraj inną albo do widzenia
Gry liczbowe sprzedają normalnie, ale zdrapki z ręki nie uświadczysz... zapewne chodzi tu o podliczanie wszystkiego na koniec dnia... w zdrapkomacie pójdzie to z automatu, a przy ręcznej sprzedaży zrobić podliczenie może być trochę kłopotu...
...bo jak pracownik szeregowy w jakiejś żabce czy większym sklepie to raczej normalne że bawienie się wybieranie zdrapek go drażni bo zaraz kolejka się zrobi, bo przecież to bez różnicy jaka zdrapka, generalnie w takich punktach z punktu widzenia sprzedawcy zdrapki to tylko zawracanie dupy... jedni kilka minut wybierają, inni przynoszą pustaki do sprawdzenia, albo wygrane po 1-2 zł... itp.
U mnie ostatnio w kilku punktach gdzie jest zdrapkomat przestali sprzedawać zdrapki ręcznie. Jak odbierasz wygraną i prosisz o taką samą zdrapkę to ci mówią, że zdrapki to tylko w zdrapkomacie. Jak twojej nie ma to wybieraj inną albo do widzenia

Gry liczbowe sprzedają normalnie, ale zdrapki z ręki nie uświadczysz... zapewne chodzi tu o podliczanie wszystkiego na koniec dnia... w zdrapkomacie pójdzie to z automatu, a przy ręcznej sprzedaży zrobić podliczenie może być trochę kłopotu...
-
- Świeżak
- Kontakt:
Ostatnio na jednej ze stacji paliw wypłaciłem wygraną ze zdrapki (już nie pamiętam jakiej) i poprosiłem o taka samą... Usłyszałem, że nie ma. A jakie są zapytałem. Usłyszałem, że nią ma zdrapek wcale, bo nie prowadzą sprzedaży. To jest dopiero absurd. Kolektura lotto i nie prowadzą zdrapek. Jak to możliwe
? Można tak?
- pablo90
- Janusz kombinator
- Kontakt:
Z 2 tygodnie temu byłem w innej mieścinie matka chciała sobie kupić losa więc wchodzimy do kolektury ale była to normalna kolektura lotto a ja widzę w koszyczkach każda zdrapkę która jest w sprzedaży ale po jednej sztuce( myślę może jakaś wystawka w sensie z tymi wzorami) .Mama chciała big 777 ale numer 19 i mówi że taka prosi a babka na to że obecnie jest nr 14 i nie wyrwie dla niej kolejnej a gdy zapytałem czemu że to kolektura i powinno się dać wybór, usłyszałem że ukradli jej już zdrapki gdy rozrywała teraz ma po jednej sztuce i jeśli nam nie pasuje nr możemy poczekać na boku na numer 19 bo to ona decyduje jak sprzedaje zdrapki a nie klient.