20 zakładów z plusem na 1 losowanie czy 1 zakład na 20 losowań?
-
- Cyc
- Kontakt:
20 zakładów z plusem na 1 losowanie czy 1 zakład na 20 losowań?
Przejrzałeś już 15 postow, aby zobaczyć więcej . Zaloguj
- Krzysiek
- Moderator
- Kontakt:
1 Inni to lubia
Re: 20 zakładów z plusem na 1 losowanie czy 1 zakład na 20 losowań?
To naprawdę nie ma żadnego znaczenia. Bo możesz posłać nawet i tysiąc zakładów i nawet połowy nie odegrac . Według mnie najbezpieczniej to 2 zakłady na 10 losowań.
Magister, Inżynier, Doktor Habilitowany, Profesor wszystkich Profesorów, Noblista a nawet Ksiądz 

- wszechswiat
- Świeżak cebula
- Kontakt:
-
- Janusz kombinator
- Kontakt:
A może jednak znajdziemy inne rozwiązanie.
Dodano po 2 minutach 33 sekundach:
Wszystko zależy ile masz liczb ogólnie wszystkich
Dodano po 2 minutach 33 sekundach:
Wszystko zależy ile masz liczb ogólnie wszystkich
-
- Lubi chajc
- Kontakt:
Wg zasad rachunku prawdopodobieństwa to im więcej zakładów wyślesz na jedno losowanie tym masz większe prawdopodobieństwo trafienia! Nie miałeś kombinatoryki na lekcjach matematyki (to chyba podstawa programowa w liceum, nie wiem jak w innych szkołach)?
Ale zasady żadnej nie ma.... jeśli masz wygrać to wygrasz czy wyślesz jeden czy tysiąc kuponów... Kwestia szczęścia - chcesz pomoc szczesciu wysyłał wiele na raz ale jak ktoś ma pecha to tylko więcej jednorazowo przegra
P.S. Słyszałem o maniakach grających systemowo (akurat w dużego) przez 30 lat i nie mających nawet zwrotu włożonego kapitału.
Ale zasady żadnej nie ma.... jeśli masz wygrać to wygrasz czy wyślesz jeden czy tysiąc kuponów... Kwestia szczęścia - chcesz pomoc szczesciu wysyłał wiele na raz ale jak ktoś ma pecha to tylko więcej jednorazowo przegra

P.S. Słyszałem o maniakach grających systemowo (akurat w dużego) przez 30 lat i nie mających nawet zwrotu włożonego kapitału.
- KrainaImago
- Świeżak
- Kontakt:
Patrząc na rachunek prawdopodobieństwa, jeden zakład Lotto daje nam 98,2 proc. szans na to, że nie wygramy nic. Zwiększanie swoich szans na wygraną poprzez obstawienie większej kombinacji liczb nie daje nam gwarancji dużej wygranej.
Celem każdej gry jest wygrana. Jeśli nie zależy ci na wygranej, bez sensu jest walczyć.