Zagraniczne Zdrapki
UWAGA
Twój limit przeglądania postów to 5 aby zobaczyć więcej musisz zalogować się.
Twój limit przeglądania postów to 5 aby zobaczyć więcej musisz zalogować się.
- aniawawa
- Maniak
- Kontakt:
Re: Zagraniczne Zdrapki
Ruszam na podbój Włoch, jak będą ciekawe zdrapki to robie foty i wrzucam.
Mam nadzieję, że jak się skuszę i wygram to nie oszukają mnie tak jak ostatnio.
Mam nadzieję, że jak się skuszę i wygram to nie oszukają mnie tak jak ostatnio.
- LubieTo
- Uzależniony od gry
- Kontakt:
- Helter
- Janusz Gry
- Kontakt:
We wrześniu byłem we Włoszech i skusiłem się na dwie zdrapki. W jednej było 2euro a druga pustak, gdzieś nadal w domu ją trzymam

- aniawawa
- Maniak
- Kontakt:
Ja się skusiłam na 3, ale pustaki. Słabe ręki maja te Włoszki. Straciłam 13 euro bo tam ceny zdrap jak u nas z tym ze w ojro 

-
- Świeżak
- Kontakt:
Dziś zdrapka z Portugalii.
Fajna jest odwrotna strona - tabela z wygranymi policzona w euro i w sztukach, ale co ciekawe wyszczególnione są wszystkie kombinacje wygranych tych samych kwot - np. 100 euro można wygrać na kilka sposobów (całe 100 lub rozbite na poszczególne kwoty) i każda kombinacja ma oddzielnie podany nakład.
Generalnie zdrapka za 5euro, 16 mln nakładu, prawdopodobieństwo wygranej 1:3,78, kod kreskowy z tyłu odpowiadający dokładnie numerowi zdrapki.
Dodatkowe pole z kodem na stronie głównej (NAO RASPAR) - tak myślę, bo jeszcze nie zdrapałem, no i mają tam zdrapki z numerem 000 w paczce
Fajna jest odwrotna strona - tabela z wygranymi policzona w euro i w sztukach, ale co ciekawe wyszczególnione są wszystkie kombinacje wygranych tych samych kwot - np. 100 euro można wygrać na kilka sposobów (całe 100 lub rozbite na poszczególne kwoty) i każda kombinacja ma oddzielnie podany nakład.
Generalnie zdrapka za 5euro, 16 mln nakładu, prawdopodobieństwo wygranej 1:3,78, kod kreskowy z tyłu odpowiadający dokładnie numerowi zdrapki.
Dodatkowe pole z kodem na stronie głównej (NAO RASPAR) - tak myślę, bo jeszcze nie zdrapałem, no i mają tam zdrapki z numerem 000 w paczce

- Załączniki
-
EXIF-Data show/hideOriginal image recording time:2019:05:17 16:12:58Image taken on:17 maja 2019, 14:12Camera-manufacturer:HPCamera-model:HP Scanjet Djf4200
-
EXIF-Data show/hideOriginal image recording time:2019:05:17 16:10:52Image taken on:17 maja 2019, 14:10Camera-manufacturer:HPCamera-model:HP Scanjet Djf4200
- ER33
- Moderator
- Kontakt:
Mega krzyżówka z Arizony 

Kilka okazów z Teksasu

Stan Vermont

Kilka okazów z Teksasu

Stan Vermont

- Krzysiek
- Moderator
- Kontakt:
Trzeba napisać że pod względem wyglądu to nasze zdrapki w porównaniu do tych z USA a nawet tych co @SATEL dawał z Hiszpanii to okropna bieda.
No ale jaki kraj, takie zdrapki
No ale jaki kraj, takie zdrapki

Magister, Inżynier, Doktor Habilitowany, Profesor wszystkich Profesorów, Noblista a nawet Ksiądz 

-
- Lottożłop
- Kontakt:
Dziwne, że wielkości zdrapek nie odzwierciedlają ich ceny, np. zdrapka za 20$ jest mniejsza niż ten Big Ticket za 10$.
- pat94
- Cwaniak
- Kontakt:
Rzeczywiście nasze zdrapki wyglądają dość ubogo, w porównaniu do amerykańskich. Myślę, że wprowadzenie zdrapek za 100 zł,to kwestia czasu. 

- ER33
- Moderator
- Kontakt:
Zdrapka - gra planszówka z USA (stan Washington) 

- Załączniki
-
- canvas.png (425.63 KiB) Przejrzano 3883 razy