Grzeb od pierwszego losowania
Przewidywanie
			UWAGA
Twój limit przeglądania postów to 5 aby zobaczyć więcej musisz zalogować się.
	Twój limit przeglądania postów to 5 aby zobaczyć więcej musisz zalogować się.
- irekdon
- Cwaniak
- Kontakt:
Re: Przewidywanie
Po co 3 lata 

- 
				System
- Maniak
- Kontakt:
No i co kolega na trójkę po 3 latach obserwacji powie 

- irekdon
- Cwaniak
- Kontakt:
Dlaczego nie czwórka czy piątka? 
Jeżeli tak obserwacja jest kluczowa.
Jeszcze raz, w każdym nowym losowaniu może wypaść dowolny zestaw.
Matematyka, podstawy.

Jeżeli tak obserwacja jest kluczowa.
Jeszcze raz, w każdym nowym losowaniu może wypaść dowolny zestaw.
Matematyka, podstawy.
- 
				System
- Maniak
- Kontakt:
Akurat matematyka nie ma tu nic do powiedzenia. Nie obliczysz tak aby trafić cokolwiek.
Dodano po 6 minutach 15 sekundach:
Dobra ! Mam 54 zł trzeba to dziś dobrze zainwestować w dl i ml.
Kanapka z boczkiem i ogórkiem do tego kubek wody i zabieram się za analizę.

Dodano po 6 minutach 15 sekundach:
Dobra ! Mam 54 zł trzeba to dziś dobrze zainwestować w dl i ml.
Kanapka z boczkiem i ogórkiem do tego kubek wody i zabieram się za analizę.
- ER33
- Moderator
- Kontakt:

1 Inni to lubia

- 
				System
- Maniak
- Kontakt:
Jak masz proste zdarzenie to możesz to policzyć dosyć dokładnie co nastąpi. Ale nigdy nie uzyskasz dokładności doskonałej !
Teoretycznie możesz obliczyć która kula w określonym czasie wpadnie do danego boksu biorąc pod uwagę wszystkie dane początkowe.
Ale wystarczy jeden najdrobniejszy szczegół (piksel, czastka , kwarek-skwarek lub bozon czy coś takiego) aby w czasie nastąpiła ogromna zmiana.
Wystarczy , że jedna kula różni się wagą o 0,000000000000000000000000000001g i już wszystko się rozjeżdża !
Matematyka tu nie daje rady bo masz nieskończoną liczbę zmiennych które musisz wziąć pod uwagę! Niby skończone zadanie a nieskończenie wiele danych trzeba wprowadzić aby obliczyć która kula gdzie wypadnie.
Nie wyskoczysz mi tu z żadnym wzorem matematycznym, który powie jakie określone liczby wypadną dziś podczas losowania.

Teoretycznie możesz obliczyć która kula w określonym czasie wpadnie do danego boksu biorąc pod uwagę wszystkie dane początkowe.
Ale wystarczy jeden najdrobniejszy szczegół (piksel, czastka , kwarek-skwarek lub bozon czy coś takiego) aby w czasie nastąpiła ogromna zmiana.
Wystarczy , że jedna kula różni się wagą o 0,000000000000000000000000000001g i już wszystko się rozjeżdża !
Matematyka tu nie daje rady bo masz nieskończoną liczbę zmiennych które musisz wziąć pod uwagę! Niby skończone zadanie a nieskończenie wiele danych trzeba wprowadzić aby obliczyć która kula gdzie wypadnie.
Nie wyskoczysz mi tu z żadnym wzorem matematycznym, który powie jakie określone liczby wypadną dziś podczas losowania.
- ER33
- Moderator
- Kontakt:

1 Inni to lubia

I tu wracamy do punktu wyjścia, czyli systemów matematycznych. Matematyki nie oszukasz 

- irekdon
- Cwaniak
- Kontakt:
I dokładnie tak jestSystem pisze: ↑wczoraj, 14:16Jak masz proste zdarzenie to możesz to policzyć dosyć dokładnie co nastąpi. Ale nigdy nie uzyskasz dokładności doskonałej !
Sam sobie odpowiedziałeś
Nic nie wyliczysz ze swoich obserwacji.
Ponieważ matematycznie każdy zestaw może wypaść.
- 
				System
- Maniak
- Kontakt:
Ja nic nie liczę
Dodano po 7 minutach 29 sekundach:
Nie korzystam z matematyki a jedynie moje systemy są oparte na duchowym przemyśleniu. Z matematyką nie ma to nic wspólnego bo matematyka tu nic się nie sprawdza. Teoria teorią a praktyka praktyką. Matematyka jest tu teorią a wygrana (przykładowo trójka) praktyką.

Dodano po 7 minutach 29 sekundach:
Nie korzystam z matematyki a jedynie moje systemy są oparte na duchowym przemyśleniu. Z matematyką nie ma to nic wspólnego bo matematyka tu nic się nie sprawdza. Teoria teorią a praktyka praktyką. Matematyka jest tu teorią a wygrana (przykładowo trójka) praktyką.