Zdrapki - rozkład wygranych w danej paczce, sumy gwarantowane, nagrody losowe
UWAGA
Twój limit przeglądania postów to 5 aby zobaczyć więcej musisz zalogować się.
Twój limit przeglądania postów to 5 aby zobaczyć więcej musisz zalogować się.
-
- Cyc
- Kontakt:
Re: Zdrapki - rozkład wygranych w danej paczce, sumy gwarantowane, nagrody losowe
ma ktoś rozkład wygranych z paczki na te nowsze zdrapki? Np.: diamentowy milion?
- grzybek
- Lottożłop
- Kontakt:
Re: Zdrapki - rozkład wygranych w danej paczce, sumy gwarantowane, nagrody losowe
Jak znam życie są takie rozkłady
100 + 40 + 20
100 + 3×20
2×40 + 2×20
1×40 + 4×20
Itp.
100 + 40 + 20
100 + 3×20
2×40 + 2×20
1×40 + 4×20
Itp.
-
- Cyc
- Kontakt:
A ja mam takie ogólne pytanie odnośnie nagród głównych i gwarantowanych w jednej paczce, jak to jest, czy jeśli trafiło się w danej paczce jakąś zdrapkę z nagrodą niższego rzędu, to znacz,y że w tej paczce nie ma już nagrody głównej? Czy one występują dodatkowo, oprócz typowego, gwarantowanego rozkładu?
Np. w Zielonej Pensji trafiłem 50zl, czy to znaczy że w tej paczce już nie ma nagrody głównej, adekwatnie do pytania powyżej o FastCash? I jeśli tak, to z czego to wynika i skąd wiadomo czy w danej paczce może być nagroda główna (nie chodzi mi o przedziały, tylko właśnie w kontekście że np. zdrapalem nagrodę za 10/20/50 w danej paczce i czy to oznacza że już nie będzie w niej głównej).
- grzybek
- Lottożłop
- Kontakt:
1 Inni to lubia
Na pytanie z czego to wynika to odpowiadam że kiedyś lotto dawało do kolektur takie aneksy do regulaminu w których było rozpisane od jakiej kwoty zaczynają się nagrody losowe w danej zdrapce. Obecnie te dziady nie chcą tych karteczek już dawać ale w większości przypadków można się domyślić od jakiej kwoty są nagrody losowe.
W paczce może być tylko 1 nagroda losowa. Jeśli trafisz 50 ktore ma status nagrody losowej to głównej już tam nie będzie. I to działa w obie strony.
W paczce może być tylko 1 nagroda losowa. Jeśli trafisz 50 ktore ma status nagrody losowej to głównej już tam nie będzie. I to działa w obie strony.
- MobilisA075
- Lottożłop
- Kontakt:
W Zielonej pensji 50 jest gwarantowane, ale nie w każdej paczce jest. Losowe od 100
Zapraszam na kanał na YouTube Gracz Recykling
-
- Cyc
- Kontakt:
Rozumiem, a jak oszacować, które nagrody są już losowymi w poszczególnych zdrapkach? Domyślam się, że chodzi o "większe" wygrane, ale jak to uściślić. Czy na przykładzie tej Zielonej Pensji losową wygraną jest już 100zl czy dopiero 200? Zapewne ma to związek z nominałami sumującymi się na nagrody gwarantowane w paczce(?).grzybek pisze: ↑12 lip 2023, 15:31Na pytanie z czego to wynika to odpowiadam że kiedyś lotto dawało do kolektur takie aneksy do regulaminu w których było rozpisane od jakiej kwoty zaczynają się nagrody losowe w danej zdrapce. Obecnie te dziady nie chcą tych karteczek już dawać ale w większości przypadków można się domyślić od jakiej kwoty są nagrody losowe.
Dodano po 2 minutach 16 sekundach:
Czyli rozumiem, że mimo trafienia 50zl, warto grać dalej, bo główna w takiej paczce może nadal być? Przedział ok.MobilisA075 pisze: ↑12 lip 2023, 15:32W Zielonej pensji 50 jest gwarantowane, ale nie w każdej paczce jest. Losowe od 100
- grzybek
- Lottożłop
- Kontakt:
4 Inni to lubia
Uogólniając najbardziej jak się da to:
- w losach po 5zł poza Super liniami wszystko powyżej 50zł to są nagrody losowe.
- w losach po 10zł wszystko powyżej 100zł to na pewno nagrody losowe, choć w ostatnich premierach losowe są już w zasadzie od 70zł.
Najczęsciej takie pytania o nagrody losowe/gwarantowane padają w stosunku do losów po 5 i 10zł. Ja mam taką zasadę i to się tyczy w zasadzie wszystkich zdrapek że jak wyłowię przynajmniej 50zł to z takiej paczki już nic nie kupuję.
- w losach po 5zł poza Super liniami wszystko powyżej 50zł to są nagrody losowe.
- w losach po 10zł wszystko powyżej 100zł to na pewno nagrody losowe, choć w ostatnich premierach losowe są już w zasadzie od 70zł.
Najczęsciej takie pytania o nagrody losowe/gwarantowane padają w stosunku do losów po 5 i 10zł. Ja mam taką zasadę i to się tyczy w zasadzie wszystkich zdrapek że jak wyłowię przynajmniej 50zł to z takiej paczki już nic nie kupuję.
-
- Maniak
- Kontakt:
2 Inni to lubia
Nie biorąc po uwagę głównych wygranych, tylko do 2 stopnia to na jaką paczkę byście się zdecydowali? Zastanawiam się sam co wziąć ale za duży wybór i nie mam pojęcia.
- kawka28
- Cwaniak
- Kontakt:
Cześć, ma ktoś może aktualną listę zdrapek w których zostały główne?
kawka28
- Krzysiek
- Moderator
- Kontakt:
Jaka zdrapka.pl zobacz na stronę albo na lotto
pl
pl
Magister, Inżynier, Doktor Habilitowany, Profesor wszystkich Profesorów, Noblista a nawet Ksiądz