Dzisiaj post będzie długi bo sporo się działo

Na dzień dobry postanowiłem podjechać do pani z kramikiem i spróbować upolować pięćdziesiątkę jeśli paka będzie świeża. Poza numerem 007 była cała więc powoli drapałem po dwie sztuki. Wykupiłem 14 losów i wydrapałem 90 euro. 3x20 i 3x10 więc spory zwrot z paki. Szkoda że bez pięćdziesiątki bo gdyby wpadła gdzieś wcześniej to bym przestał. Później w kolejnych punktach łykałem już różne sztuki. Po piątkę, 2x 3€ i 2x po dyszkę. W dyszkach dwa pustaki, za to w tych po piątkę sporo trafionych i wjechała najgrubsza wygrana dotychczas - 500 jura

Original image recording time:
2018:12:21 14:53:17
Image taken on:
21 gru 2018, 13:53
Shutter speed:
1/813.66965012205 Sec
Flash:
Flash did not fire
Camera-model:
ZTE BLADE A510
Exposure program:
Not defined
Metering mode:
Center-weighted average
I to jeszcze nie koniec historii. Poszedłem do banku - tam mi powiedzieli, że wypłacą dopiero w poniedziałek, bo wygrane tylko do 11tej

Poszedłem do kramiku gdzie kupiłem zdrapkę. Pani zadzwoniła nawet do centrali, ale nic się nie dało zrobić. Tak więc uważajcie na wakacjach. Na odbiór mam 60 dni wg. informacji na zdrapce. Pani z centrali mówiła o 30tu. Jako, że to nie stówka czy dwie a pieniądz z którym mogę coś zrobić w styczniu lecę na weekend do Hiszpanii

Jakieś last minute w korzystnej cenie chyba się znajdzie

Najbardziej zadowolona moja druga połowa jest teraz

Osobiście wolałbym hajs, ale lepszy weekend za free niż kupon w ramce

Historia trochę jak z jakiegoś filmu i nie zdziwię się jeśli niektórzy nie uwierzą. Sam bym się zastanawiał czy nie ściemniam
Dzień dwunasty:
Wartości zakupionych zdrapek: 16x10€, 8x5€, 2x3€
Wartości wygranych: 1x500€, 4x20€, 4x10€, 3x5€
Bilans:
+424€
Edit: Żebym nie został źle zrozumiany. Mam na myśli stówkę czy dwie w jurkach, gdzie jeszcze muszę wliczyć jakoś przejazd/dojazd po odbiór

Takie 100 czy 200 jura wygrane już bym chyba odpuścił i rzeczywiście w ramkę oprawił. Widzę, że po forum znów ostatnio sporo ładnych nagród lata i wszystkim gratuluje