Bilans dnia

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
Nutaharion
Moderator
Kontakt:

Re: Bilans dnia

Post autor: Nutaharion » 18 gru 2018, 3:00

Przejrzałeś już 15 postow, aby zobaczyć więcej . Zaloguj

Awatar użytkownika
SATEL
Cwaniak
Kontakt:

Post autor: SATEL » 19 gru 2018, 1:54

Wstrzymaj się do podsumowania na koniec ;) Dzisiaj już tak kolorowo nie było. Odwiedziłem panią z kramem. Chyba specjalnie dla mnie oddzieliła wszystkie losy i mogłem wybierać :) Wszystko z tej samej paki co wczorajsza napoczęta. Wystawione miała numery 014 i 013, więc od wczoraj chyba nikt nic nie wziął. Ja metodą CT wziąłem 006 i 011. Pustaki. Kusi mnie drapanie jutro na miejscu w poszukiwaniach 50tki. Nie wiem jednak, czy w każdej paczce 5 dych jest. Jeśli wierząc tabelom wygranych na 6 milionów losów po 10 jura zwrot jest rzędu prawie 44 miliony to wychodzi pod 75% zwrotów. Specjalnie dzisiaj liczyłem i mam nadzieje, że nie pomieszałem zer ;) Jutro na spokojnie przeliczę jeszcze kilka sztuk po piątaku. Generalnie pustaków wyciągam ostatnio sporo i gdyby nie te wygrane ze zdjęciami to plecy byłyby solidne. Z drugiej strony sporo wchodzi miłych wygranych więc może też jest coś na rzeczy.

Dzisiaj słabo bo wjechały tylko 3 zwroty a zdrapek sporo.

Dzień dziewiąty:
Wartości zakupionych zdrapek: 3x10€, 7x5€
Wartości wygranych: 1x10€, 2x5€

Bilans: -45€

Zdjęciami nie ma się co chwalić. Za to chciałem wypłacić u pani wczorajszą wygraną. Dałem kupon do zeskanowania, zrobiła wielkie oczy i zaprowadziła mnie do banku. Zrozumiałem tylko że za duża wygrana i powinienem tam odebrać. Pogadała z bankierką, ta poklepała przez minutę w kompie i wypłaciła hajs. Z tego co wyczytałem wcześniej to akurat bank współpracujący z instytucją. Może nie będzie tak źle odbierać melony :D Wcześniejsze 50tki bez problemu na stacji paliw odbierałem.

Awatar użytkownika
Krzysiek
Moderator
Kontakt:

Post autor: Krzysiek » 19 gru 2018, 11:08

He, wyobrażacie sobie u nas odbiór kasy w Banku z wygranej w zdrapce? bo ja nie. Bank jeszcze by cię prześwietlił na ile jesteś hazardzistom i pewnie by zaostrzył wszelkie możliwe nie wielkie debety nawet na 100 zł. :lol: :lol: U nas w kraju to jakby inna galaktyka była w porwaniu z zachodem Europy.
Magister, Inżynier, Doktor Habilitowany, Profesor wszystkich Profesorów, Noblista a nawet Ksiądz :mrgreen:

Awatar użytkownika
SATEL
Cwaniak
Kontakt:

Post autor: SATEL » 20 gru 2018, 9:08

Wczoraj znowu plecy - trafiłem dwa nowe punkty i zaliczyłem swoje standardowe. Ostatnio się zastanawiałem, że coś mało losów pełnych mi wpada przy tym przemiale. No i wpadło 6 "wygranych" zdrapek na 12 sztuk. Ale prawie same zwroty. W jednej sztuce za piątkę była dyszka. Wolę jednak jeden wygrany, ale gruby :D W kramiku dwa zwroty i 1/3 paczki u mnie :D Nie wiem czy jej ktoś już też nie skubał, bo przy wyborze zdrapek nie widziałem początkowych numerów. Możliwe, że ktoś tam drapie sobie i poluje na 50tkę a ja zbieram resztki.

Dzień dziesiąty:
Wartości zakupionych zdrapek: 2x10€, 10x5€
Wartości wygranych: 3x10€, 3x5€

Bilans: -25€

Zostały 2-3 dni drapania. Mam nadzieję, że wpadnie jeszcze coś wartego zdjęcia ;)

Awatar użytkownika
SATEL
Cwaniak
Kontakt:

Post autor: SATEL » 21 gru 2018, 9:06

Wczoraj znów spory minus :( U pani jeden pustak - miała do wyboru tylko dwa losy, więc ktoś ostro przetrzepał paczkę. Do tego po drodze kilka zdrapek z partyzanta w różnych punktach.

Dzień jedenasty:
Wartości zakupionych zdrapek: 2x10€, 7x5€
Wartości wygranych: 1x10€

Bilans: -45€

Dziś ostatni dzień drapania. Jutro banki pozamykane więc odpuszczam. Bilans na razie słaby i prawdopodobnie zakończy się trzycyfrowym minusem. No chyba że wydrapię dzisiaj 200 jura :D Szczegółowe podsumowanie wrzucę w bilans miesiąca, ale to pewnie w święta na spokojnie.

Awatar użytkownika
SATEL
Cwaniak
Kontakt:

Post autor: SATEL » 21 gru 2018, 20:58

Dzisiaj post będzie długi bo sporo się działo :D Na dzień dobry postanowiłem podjechać do pani z kramikiem i spróbować upolować pięćdziesiątkę jeśli paka będzie świeża. Poza numerem 007 była cała więc powoli drapałem po dwie sztuki. Wykupiłem 14 losów i wydrapałem 90 euro. 3x20 i 3x10 więc spory zwrot z paki. Szkoda że bez pięćdziesiątki bo gdyby wpadła gdzieś wcześniej to bym przestał. Później w kolejnych punktach łykałem już różne sztuki. Po piątkę, 2x 3€ i 2x po dyszkę. W dyszkach dwa pustaki, za to w tych po piątkę sporo trafionych i wjechała najgrubsza wygrana dotychczas - 500 jura :D :D :D

IMG_20181221_145314.jpg
EXIF-Data show/hide
Original image recording time:
2018:12:21 14:53:17
Image taken on:
21 gru 2018, 13:53
Focus length:
3.5 mm
Shutter speed:
1/813.66965012205 Sec
F-number:
f/2
ISO speed rating:
120
Whitebalance:
Auto
Flash:
Flash did not fire
Camera-manufacturer:
ZTE
Camera-model:
ZTE BLADE A510
Exposure program:
Not defined
Exposure bias:
0 EV
Metering mode:
Center-weighted average

I to jeszcze nie koniec historii. Poszedłem do banku - tam mi powiedzieli, że wypłacą dopiero w poniedziałek, bo wygrane tylko do 11tej :( Poszedłem do kramiku gdzie kupiłem zdrapkę. Pani zadzwoniła nawet do centrali, ale nic się nie dało zrobić. Tak więc uważajcie na wakacjach. Na odbiór mam 60 dni wg. informacji na zdrapce. Pani z centrali mówiła o 30tu. Jako, że to nie stówka czy dwie a pieniądz z którym mogę coś zrobić w styczniu lecę na weekend do Hiszpanii :D Jakieś last minute w korzystnej cenie chyba się znajdzie ;) Najbardziej zadowolona moja druga połowa jest teraz :D Osobiście wolałbym hajs, ale lepszy weekend za free niż kupon w ramce :D
Historia trochę jak z jakiegoś filmu i nie zdziwię się jeśli niektórzy nie uwierzą. Sam bym się zastanawiał czy nie ściemniam :D

Dzień dwunasty:
Wartości zakupionych zdrapek: 16x10€, 8x5€, 2x3€
Wartości wygranych: 1x500€, 4x20€, 4x10€, 3x5€

Bilans: +424€

Edit: Żebym nie został źle zrozumiany. Mam na myśli stówkę czy dwie w jurkach, gdzie jeszcze muszę wliczyć jakoś przejazd/dojazd po odbiór ;) Takie 100 czy 200 jura wygrane już bym chyba odpuścił i rzeczywiście w ramkę oprawił. Widzę, że po forum znów ostatnio sporo ładnych nagród lata i wszystkim gratuluje :)

Awatar użytkownika
Cytryna zwyczajna
Maniak
Kontakt:

Post autor: Cytryna zwyczajna » 21 gru 2018, 21:56

Gratki, aleja gwiazd(?) się należy :D

Awatar użytkownika
grzybek
Lottożłop
Kontakt:

Post autor: grzybek » 21 gru 2018, 22:11

No i pozamiatałeś 8-)

Awatar użytkownika
Krzysiek
Moderator
Kontakt:

Post autor: Krzysiek » 21 gru 2018, 23:16

Wez u nas traf równowartość tych 500 euro. Nie możliwe.
Gratulacje pięknej wygranej :)
Magister, Inżynier, Doktor Habilitowany, Profesor wszystkich Profesorów, Noblista a nawet Ksiądz :mrgreen:

Amigo007
Cwaniak
Kontakt:

Post autor: Amigo007 » 22 gru 2018, 3:20

Krzysiek masz rację w zdrapkach praktycznie nierealne. W tych za 10,20,30zł to nawet nie ma 2k pln takiego stopnia. Albo 1000zł bardzo mało realne, albo coś grubego już całkiem marzenie. Za to w keno jest to do trafienia. 5 liczb stawka 8x za 16zł. I kiedyś może się udać. A najlepiej codziennie wysyłać taki jeden zakład ze stawką 9x, mamy 2250zł do wygrania (do wypłaty wszędzie w punktach, jak mają taki hajs). Nie jest to nierealne. Zresztą pamiętam kiedyś sam dawałeś zdjęcie wygranej 7/7 za 2zł 1500pln. Więc takie 5/5 w keno jest tym bardziej realne.

ODPOWIEDZ