Czy ktoś kiedyś wygrał główną wygraną czyli 6 w lotto
UWAGA
Twój limit przeglądania postów to 5 aby zobaczyć więcej musisz zalogować się.
Twój limit przeglądania postów to 5 aby zobaczyć więcej musisz zalogować się.
-
- Maniak
- Kontakt:
Re: Czy ktoś kiedyś wygrał główną wygraną czyli 6 w lotto
Po raz kolejny z rzedu brak 6 w lotto ! Po podwyżce lotto kumulacja będzie się ciągnąć półtora roku. Już to jest nie do zaakceptowania a będzie jeszcze gorzej.
-
- Lubi chajc
- Kontakt:
32 mln? i chyba 13 losowań bez głównej?
-
- Cwaniak
- Kontakt:
Można się dobitnie przekonać jak jest małe prawdopodobieństwo trafienia „szóstki”. Tylko powyżej systemu 8 jest jakaś mniej absurdalna szansa na wygraną.. ale to tylko moje zdanie
-
- Cwaniak
- Kontakt:
Niemcy mają swój Eurojackpot, a my będziemy mieli swoją wersję z zakładem, o połowę tańszym a do wygrania będzie również kilkadziesiąt bądź kilkaset milionów.

Dodano po 9 minutach 31 sekundach:
Nie zapomnij, że niedawno kumulację 27 milionów rozbił gracz, który puścił jeden zakład na chybił trafił, jak podał Totalizator w komunikacie. Natomiast ostatnio jeden z forumowiczów umieścił zdjęcie kuponu z kolektury, gdzie ktoś walnął ponad siedem milionów w dwóch zakładach na chybił trafił. Zatem jakieś światełko w tunelu jest.

-
- Świeżak
- Kontakt:
Czy jest dostępne jakieś oficjalne źródło podające dokładną liczbę zawartych zakładów w Lotto (i innych grach) czy to tylko przybliżona wartość obliczona np. poprzez pomnożenie liczby trójek przez 57 (szansa na trójeczkę w Lotto to 1:57; wczoraj akurat padło 110789 trójek co po przemnożeniu przez 57 daje ok. 6.31 mln.).
-
- Cwaniak
- Kontakt:
Ja sprawdzam na Multipasko, a z jakiego źródła oni korzystają to nie wiem.
https://www.multipasko.pl/wygrane-lotto/duzy-lotek/

-
- Świeżak
- Kontakt:
Dziękuję za info. Dość często zaglądam na powyższy serwis ale jakoś przeoczyłem dostępność na nim informacji o liczbie zawieranych zakładów w ramach danego losowania.
Z drugiej strony jak sprawdziłem w zakresie kilku losowań to okazało się, że metoda polegająca na przemnażaniu liczby wystąpień wygranych najniższego stopnia przez odwrotność prawdopodobieństwa takiej wygranej zwraca zbliżone wartości (co jest naturalnym zjawiskiem w obliczu dużej próby - liczby zawartych zakładów).
Odnośnie gry systemem. W mojej ocenie to jest gra w stylu "va banque" - wóz albo przewóz, zwłaszcza w zakresie "największych systemów". W przypadku Lotto max. to system 12 z 49, w ramach którego mamy 924 proste zakłady (na tą chwilę to koszt 2772zł - bez plusa). Od strony statystycznej w kontekście trafienia 6-ki nie ma znaczenia czy zagramy systemem 12 z 49 czy "niezależnymi" zakładami - w obu przypadkach szansa wynosi 924 / ok. 14 mln czyli ok. 1/ 15 tys. W praktyce w ramach systemu 12 z 49 często nie trafia się nawet trójki (w tym systemie przy trafieniu 3 z 6 byłoby 84 trójki a 4 z 6 to już 28 czwórki i aż 224 trójki itd.). W tym zakresie wystarczy prosty test polegający na wylosowaniu 12 z 49 i porównaniu z np. wynikami ostatniego losowania. W ramach testów wykorzystałem apkę Lotto - pierwszą 12, w ramach której to co najmniej 3 z 6 z ostatniego losowania (z 06.09) uzyskałem dopiero za 12 podejściem (!) - wg statystyki to szansa na (3/6)/12 wynosi 1:8 a na (4/6)/12 wynosi 1:42 itd. Grając niezależnymi zakładami (924 na chybił trafił) to zapewne w ramach każdego losowania mielibyśmy średnio z ok. 16 trójek (924/57; a przy szczęściu jakieś wygrane wyższego stopnia). Reasumując. Niezależnie jak zagramy to i tak możemy liczyć na tzw. "złoty strzał". Ktoś zagra jednym zakładem i ustrzeli główną wygraną a inny może latami grać systemem 12 z 49 i takiej nagrody nie uświadczyć.
-
- Cwaniak
- Kontakt:
Trzeba by zapytać jakiegoś admina czy moderatora na Multipasko, jak oni pozyskują te informacje o liczbie zakładów. Patrząc na te dane to przy losowaniu niektórych gier jak Lotto jest adnotacja " liczba zawartych zakładów, natomiast przy innych " liczba szacowanych zakładów", czyli wygląda jakby tam używali jakiegoś Exit Polla
Pod jakimś filmem Multipasko na YouTube widziałem, że ktoś pytał twórcę kanału, ile zakładów jest zawieranych na losowanie Eurojackpot w Europie. Ten stwierdził że średnio około 20 milionów, ale również nie zdradził źródła. Natomiast odnośnie trafienia szóstki, to zgadzam się z tobą, że nie ma zasady, i jak ma ktoś trafić, to równie dobrze w zakładach za 100 tysięcy, jak i w jednym za trzy złote. Przecież gdyby tylko liczba zakładów grała rolę, to w wielkich metropoliach, gdzie jest dużo zamożnych hazardzistów, którzy grają systemami, to te szóstki powinny padać bez przerwy. 

-
- Maniak
- Kontakt:
Gra systemem wcale nie zwiększa szansy na wygranie czegokolwiek. Lepiej za te pieniądze kupić zwykle zakłady. Szansa na trafienie czegokolwiek jest dużo większą wtedy chociaż z tego że możesz wybrać większą grupę liczb a w systemie masz ograniczenia i mega dużo większe koszty. Zzacheta systemu jest to że jak trafisz jedna trójkę to masz płacone przykładowo za trzy. I na tym chyba koniec dobrych rzeczy.
- Nutaharion
- Moderator
- Kontakt:
Przecież to całkowicie bez znaczenia bo pod spodem zakład systemowy to zawarcie X zakładów prostych.
Macie to nawet wytłumaczone:
https://www.lotto.pl/lotto/jak-grac#Jak-grac-systemem
Macie to nawet wytłumaczone:
https://www.lotto.pl/lotto/jak-grac#Jak-grac-systemem
Jeżeli uważasz, że robię kawał dobrej roboty to możesz postawić mi wirtualną kawę na: https://buycoffee.to/jakazdrapka (。◕‿‿◕。)