Czy ktoś kiedyś wygrał główną wygraną czyli 6 w lotto

System
Maniak
Kontakt:

Re: Czy ktoś kiedyś wygrał główną wygraną czyli 6 w lotto

Post autor: System » 07 wrz 2025, 7:29

Przejrzałeś już 15 postow, aby zobaczyć więcej . Zaloguj

voytek
Lubi chajc
Kontakt:

Post autor: voytek » 07 wrz 2025, 9:17

32 mln? i chyba 13 losowań bez głównej?

aera
Cwaniak
Kontakt:

Post autor: aera » 07 wrz 2025, 9:54

Można się dobitnie przekonać jak jest małe prawdopodobieństwo trafienia „szóstki”. Tylko powyżej systemu 8 jest jakaś mniej absurdalna szansa na wygraną.. ale to tylko moje zdanie

Belzebabka
Cwaniak
Kontakt:

Post autor: Belzebabka » 07 wrz 2025, 13:13

System pisze:
07 wrz 2025, 7:29
Po raz kolejny z rzedu brak 6 w lotto ! Po podwyżce lotto kumulacja będzie się ciągnąć półtora roku. Już to jest nie do zaakceptowania a będzie jeszcze gorzej.
Niemcy mają swój Eurojackpot, a my będziemy mieli swoją wersję z zakładem, o połowę tańszym a do wygrania będzie również kilkadziesiąt bądź kilkaset milionów. :lol: ;)

Dodano po 9 minutach 31 sekundach:
aera pisze:
07 wrz 2025, 9:54
Można się dobitnie przekonać jak jest małe prawdopodobieństwo trafienia „szóstki”. Tylko powyżej systemu 8 jest jakaś mniej absurdalna szansa na wygraną.. ale to tylko moje zdanie
Nie zapomnij, że niedawno kumulację 27 milionów rozbił gracz, który puścił jeden zakład na chybił trafił, jak podał Totalizator w komunikacie. Natomiast ostatnio jeden z forumowiczów umieścił zdjęcie kuponu z kolektury, gdzie ktoś walnął ponad siedem milionów w dwóch zakładach na chybił trafił. Zatem jakieś światełko w tunelu jest. :P ;) Wczoraj zawarto niecałe sześć i pół miliona zakładów, a ja z nostalgią wspominam dawne losowania, gdzie podawano ponad 30 milionów zakładów zawartych na duże kumulacje. :? :shock: Dlatego chyba tak ciężko rozbić kumulację. :?: :idea:

Kristo
Świeżak
Kontakt:

Post autor: Kristo » 07 wrz 2025, 13:57

Belzebabka pisze:
07 wrz 2025, 13:22
... Wczoraj zawarto niecałe sześć i pół miliona zakładów ...
Czy jest dostępne jakieś oficjalne źródło podające dokładną liczbę zawartych zakładów w Lotto (i innych grach) czy to tylko przybliżona wartość obliczona np. poprzez pomnożenie liczby trójek przez 57 (szansa na trójeczkę w Lotto to 1:57; wczoraj akurat padło 110789 trójek co po przemnożeniu przez 57 daje ok. 6.31 mln.).

Belzebabka
Cwaniak
Kontakt:

Post autor: Belzebabka » 07 wrz 2025, 14:32

Ja sprawdzam na Multipasko, a z jakiego źródła oni korzystają to nie wiem. ;) https://www.multipasko.pl/wygrane-lotto/duzy-lotek/

Kristo
Świeżak
Kontakt:

Post autor: Kristo » 08 wrz 2025, 9:51

Belzebabka pisze:
07 wrz 2025, 14:32
Ja sprawdzam na Multipasko ...
Dziękuję za info. Dość często zaglądam na powyższy serwis ale jakoś przeoczyłem dostępność na nim informacji o liczbie zawieranych zakładów w ramach danego losowania.
Z drugiej strony jak sprawdziłem w zakresie kilku losowań to okazało się, że metoda polegająca na przemnażaniu liczby wystąpień wygranych najniższego stopnia przez odwrotność prawdopodobieństwa takiej wygranej zwraca zbliżone wartości (co jest naturalnym zjawiskiem w obliczu dużej próby - liczby zawartych zakładów).

Odnośnie gry systemem. W mojej ocenie to jest gra w stylu "va banque" - wóz albo przewóz, zwłaszcza w zakresie "największych systemów". W przypadku Lotto max. to system 12 z 49, w ramach którego mamy 924 proste zakłady (na tą chwilę to koszt 2772zł - bez plusa). Od strony statystycznej w kontekście trafienia 6-ki nie ma znaczenia czy zagramy systemem 12 z 49 czy "niezależnymi" zakładami - w obu przypadkach szansa wynosi 924 / ok. 14 mln czyli ok. 1/ 15 tys. W praktyce w ramach systemu 12 z 49 często nie trafia się nawet trójki (w tym systemie przy trafieniu 3 z 6 byłoby 84 trójki a 4 z 6 to już 28 czwórki i aż 224 trójki itd.). W tym zakresie wystarczy prosty test polegający na wylosowaniu 12 z 49 i porównaniu z np. wynikami ostatniego losowania. W ramach testów wykorzystałem apkę Lotto - pierwszą 12, w ramach której to co najmniej 3 z 6 z ostatniego losowania (z 06.09) uzyskałem dopiero za 12 podejściem (!) - wg statystyki to szansa na (3/6)/12 wynosi 1:8 a na (4/6)/12 wynosi 1:42 itd. Grając niezależnymi zakładami (924 na chybił trafił) to zapewne w ramach każdego losowania mielibyśmy średnio z ok. 16 trójek (924/57; a przy szczęściu jakieś wygrane wyższego stopnia). Reasumując. Niezależnie jak zagramy to i tak możemy liczyć na tzw. "złoty strzał". Ktoś zagra jednym zakładem i ustrzeli główną wygraną a inny może latami grać systemem 12 z 49 i takiej nagrody nie uświadczyć.

Belzebabka
Cwaniak
Kontakt:

Post autor: Belzebabka » 08 wrz 2025, 10:23

Trzeba by zapytać jakiegoś admina czy moderatora na Multipasko, jak oni pozyskują te informacje o liczbie zakładów. Patrząc na te dane to przy losowaniu niektórych gier jak Lotto jest adnotacja " liczba zawartych zakładów, natomiast przy innych " liczba szacowanych zakładów", czyli wygląda jakby tam używali jakiegoś Exit Polla :lol: ;) Pod jakimś filmem Multipasko na YouTube widziałem, że ktoś pytał twórcę kanału, ile zakładów jest zawieranych na losowanie Eurojackpot w Europie. Ten stwierdził że średnio około 20 milionów, ale również nie zdradził źródła. Natomiast odnośnie trafienia szóstki, to zgadzam się z tobą, że nie ma zasady, i jak ma ktoś trafić, to równie dobrze w zakładach za 100 tysięcy, jak i w jednym za trzy złote. Przecież gdyby tylko liczba zakładów grała rolę, to w wielkich metropoliach, gdzie jest dużo zamożnych hazardzistów, którzy grają systemami, to te szóstki powinny padać bez przerwy. ;)

System
Maniak
Kontakt:

Post autor: System » 08 wrz 2025, 10:49

aera pisze:
07 wrz 2025, 9:54
Gra systemem wcale nie zwiększa szansy na wygranie czegokolwiek. Lepiej za te pieniądze kupić zwykle zakłady. Szansa na trafienie czegokolwiek jest dużo większą wtedy chociaż z tego że możesz wybrać większą grupę liczb a w systemie masz ograniczenia i mega dużo większe koszty. Zzacheta systemu jest to że jak trafisz jedna trójkę to masz płacone przykładowo za trzy. I na tym chyba koniec dobrych rzeczy.

Awatar użytkownika
Nutaharion
Moderator
Kontakt:

Post autor: Nutaharion » 08 wrz 2025, 11:20

Przecież to całkowicie bez znaczenia bo pod spodem zakład systemowy to zawarcie X zakładów prostych.
Macie to nawet wytłumaczone:
https://www.lotto.pl/lotto/jak-grac#Jak-grac-systemem
Jeżeli uważasz, że robię kawał dobrej roboty to możesz postawić mi wirtualną kawę na: https://buycoffee.to/jakazdrapka (。◕‿‿◕。)

ODPOWIEDZ