Zagraniczne Zdrapki
- House
- Lottożłop
- Kontakt:
Re: Zagraniczne Zdrapki
Przejrzałeś już 15 postow, aby zobaczyć więcej . Zaloguj
- Krzysiek
- Moderator
- Kontakt:
Oj bym taki nie był pewien czy Polacy aż tak większa skłonność do Hazardu maja niż mieszkańcy innych części Europy.
Tam się więcej gra np. w Kasynach jak i np. u Buków niż u nas. I większa kasa w obrót idzie. Ale uzależnienie jest takie samo albo i większe.
U nas by nie przesżlo z racji US i UC
Tam się więcej gra np. w Kasynach jak i np. u Buków niż u nas. I większa kasa w obrót idzie. Ale uzależnienie jest takie samo albo i większe.
U nas by nie przesżlo z racji US i UC
Magister, Inżynier, Doktor Habilitowany, Profesor wszystkich Profesorów, Noblista a nawet Ksiądz 

- SATEL
- Cwaniak
- Kontakt:
Ze zdrapkami tak lekko nie jest przynajmniej tu gdzie jestem. Wszędzie można kupić za to losy na loterie. Zdrapek na razie 3 punkty stałe znalazłem (jeden w barze, jeden na stacji paliw i jeden w sklepie - każdy oddalony od siebie o około 30km). Od dwóch dni niedaleko mnie rozkłada się jeszcze miła pani ze swoim kramem i to 4ty punkt.
Dzisiaj spotkałem jeszcze gościa w uniformie firmowym z plecakiem. Obwieszony losami i zdrapkami. Wybór miał słaby i nie wziąłem nic (tylko 2 rodzaje, losów za to całe mnóstwo). Podobno w większych miastach czy miejscowościach widok na porządku dziennym.
Dzisiaj spotkałem jeszcze gościa w uniformie firmowym z plecakiem. Obwieszony losami i zdrapkami. Wybór miał słaby i nie wziąłem nic (tylko 2 rodzaje, losów za to całe mnóstwo). Podobno w większych miastach czy miejscowościach widok na porządku dziennym.
- SATEL
- Cwaniak
- Kontakt:
1 Inni to lubia
Dzisiaj miła pani pozwoliła sfotografować swój kramik
Znalazłem jeszcze stacjonarny punkt na shell`u i jeden mobilny w jakiejś wiosce
Pani usiadła w kawiarni sącząc kawę, dosiadły się do niej 3 inne hiszpanki, kupiły kilka zdrapek - podrapały, poplotkowały, pośmiały się. Jedna była trochę w temacie bo zerkała po numerach i sama wybierała
Summa summarum wtopiła... i ja też
Ale sama forma sprzedaży pierwsza klasa 

- grzybek
- Lottożłop
- Kontakt:
Teraz mi się przypomniało, to było jakieś 8 lat temu? Spacerując po deptaku w jakieś nadmorskiej miejscowości ujrzałem na środku panią, która siedziała przy stoliczku a na nim właśnie były rozłożone zdrapki, lottomatu oczywiście nie było. Był to dla mnie niecodzienny widok ale idea ciekawa. Ruch też był i co chwilę ktoś tam kupował i to był jeden jedyny raz kiedy coś takiego widziałem, czy ktoś jeszcze w naszym kraju spotkał się z czymś takim 

- House
- Lottożłop
- Kontakt:
To by było dobre w miejscowościach turystycznych albo na ruchliwych dworcach/targowiskach. Takie mini stoisko mobilne np na rowerze
na taki mały biznesik jak znalazł, tylko, że u nas nielegalne niestety... ehh

- Krzysiek
- Moderator
- Kontakt:
U nas od razu byś miał Urząd Skarbowy na głowie. My o takie rzeczy to nie jesteśmy cywilizowany. A niech świetnym przykładem będzie ta prowokacja US na żarówkę.
Magister, Inżynier, Doktor Habilitowany, Profesor wszystkich Profesorów, Noblista a nawet Ksiądz 

- Nutaharion
- Moderator
- Kontakt:
W sumie to nie widzę powodu dla którego mobilne zdrapki miałyby być zakazane.
Przed "wyjazdem" aktywuje się paczki i bzium w drogę.
Przed "wyjazdem" aktywuje się paczki i bzium w drogę.
Jeżeli uważasz, że robię kawał dobrej roboty to możesz postawić mi wirtualną kawę na: https://buycoffee.to/jakazdrapka (。◕‿‿◕。)
- House
- Lottożłop
- Kontakt:
No właśnie nie bo byś musiał mieć przy sobie urządzenie do wydawania paragonu/potwierdzenia zapłaty czyli musiałby być mobilny lottomat. Dodatkowo regulamin TS zapewno określa, że sprzedaż dozwolona jest na terenie kolektury itp.
Trzeba by nieco rzeczy pozmieniać i wtedy OK. Na pewno sprzedaż by wzrosła bo więcej ludzi by spróbowało widząc z daleka takie stoisko, bo odwiedzenie kolektury to już wyprawa.
Trzeba by nieco rzeczy pozmieniać i wtedy OK. Na pewno sprzedaż by wzrosła bo więcej ludzi by spróbowało widząc z daleka takie stoisko, bo odwiedzenie kolektury to już wyprawa.
- Nutaharion
- Moderator
- Kontakt:
Zdrapki są, z finansowego punktu widzenia, innym towarem niż pomidory. Kwestia podatków od sprzedaży leży po stronie totalizatora sportowego a nie sprzedawcy.
Tak samo jak podatku od wygranej nie płacisz samemu, ani nie wykazujesz w PIT.
Tak samo jak podatku od wygranej nie płacisz samemu, ani nie wykazujesz w PIT.
Jeżeli uważasz, że robię kawał dobrej roboty to możesz postawić mi wirtualną kawę na: https://buycoffee.to/jakazdrapka (。◕‿‿◕。)