Bilans dnia

ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
grzybek
Lottożłop
Kontakt:

Re: Bilans dnia

Post autor: grzybek » 02 cze 2019, 0:05

Przejrzałeś już 15 postow, aby zobaczyć więcej . Zaloguj

Awatar użytkownika
grzybek
Lottożłop
Kontakt:

Post autor: grzybek » 02 cze 2019, 16:21

1x krzyżówka
1x lotek - 1x2zł

Bilans: -2zł

Awatar użytkownika
grzybek
Lottożłop
Kontakt:

Post autor: grzybek » 03 cze 2019, 22:58

2x krzyżówka - 1x3zł
1x lotek
1x multiforsa
1x szybkie 10 - 1x2zł
1x drzewko

Bilans: -5zł

Awatar użytkownika
House
Lottożłop
Kontakt:

Post autor: House » 05 cze 2019, 15:10

2 x Kocham zdrapki
2 x 250 000 w banku
1 x Mega Pensja
2 x Super linie

wszystko puste...
i jeszcze ostatnio pustak w Brylantach...

Razem - 70 zł...

kupowane w większości w zdrapkomacie (poza Brylantami) bo przestałem ufać sprzedawcom, którzy nie chcą otworzyć nowej paczki tylko wciskają najczęściej przebrane zdrapki ze starej paczki...

Ja nie wiem jak ER33 co i raz trafia zwroty i jakieś wygrane kupując też kilka zdrapek... :D

No i już któryś raz dochodzę do wniosku, że kupowanie zdrapek za więcej jak 3 zł jest dla mnie bez sensu chyba, że wygrało się coś grubszego, to wtedy można atakować droższe cenowo zdrapki... bo tak to kupiłem 8 zdrapek i ani jedna nie była wygrana... a za te 70 zł kupiłbym ze 35 zdrapek po 2 zł... drapania bym miał podobną ilość, a na pewno coś by się trafiło, jakieś zwroty czy coś, z czym by można pójść ponownie do kolektury... a tak ani nawet zwrotu nie uświadczyłem...

kupowanie drogich zdrapek jest jak kupowanie auta, fajnie jest podrapać mercedesa czy audi :lol: ale jak mnie na taki wóz nie stać to racjonalnie myśląc powinienem zostać przy fiacie :lol:

szanse na głowną w zdrapkach za 1-3 zł są podobne do tych w droższych, fakt wygrana dużo mniejsza, ale przecież jak się trafi coś grubszego w tych tanich to wtedy można atakować te droższe... wtedy mniej się odczuwa stratę kasy... bo idzie z wygranej... no nie mówcie, że nie przytulilibyście takiej wygrane w zdrapce za 2 zł typu 77 777 zł albo 50 000 zł albo nawet 40 000 zł...

wiem, wyższe kwoty działają na wyobraźnię... sam się często napalam ale jak tak się zastanowię i popatrzę na np. mega pensję gdzie są dwie główne na 4 mln zdrapek to od razu myślę na co ja się porywam... jak odliczyć te dwie to zostaną normalne wygrane jakie są w zdrapce za 1-2 zł... z tym, że w tych tańszych jest ich ilościowo więcej, a i za koszt mega pensji można ilościowo więcej kupić... no i kwestia tego, że kupując za 30-50 zł nie ma bata aby w tych za 2 zł być wszystko w plecy... a w tych za 10 zł to dosyć częste zjawisko...

Awatar użytkownika
grzybek
Lottożłop
Kontakt:

Post autor: grzybek » 05 cze 2019, 16:15

Podoba mi się takie myślenie, teraz jeszcze tylko wytrwać w takim przekonaniu a nie dać się ponownie skusić drogim zdrapkom. Odwołując się do tego co sam ostatnio pisałem, w tych tanich szło mi kiedyś lepiej niż obecnie w tych drogich, ale skoro teraz warunki się poprawiły, to trzeba z tego korzystać skoro za mniejszą cenę można wygrać te same kwoty i szansa jest podobna. Za 70zł to ja bym już miał zestaw np. 7 krzyżówek, kopalni, szybkich50, słoników, multifors, szybkich10 i drapania na godzinę :D Szacuję, że mogłoby się zwrócić co najmniej 30zł z samej drobnicy a przy tych zdrapkach całkiem możliwe jest jeszcze 50zł lub 100zł a wyższe wygrane czy to w drogich czy w tanich to abstrakcja ta sama ;) Tak mówicie, że w tych tanich rzadko coś się większego wygrywa a kiedyś jak były tylko zdrapki za 1-3zł to ludzie brali tylko je i też wygrywali sumy 3-4 cyfrowe, ale nie wtapiali tyle co my dzisiaj i nie tak szybko.

Awatar użytkownika
Krzysiek
Moderator
Kontakt:

Post autor: Krzysiek » 05 cze 2019, 16:30

W skrajnym wypadku nawet kupując 35 za 2 zł to mógłbyś też być w plecy i to dosłownie zero, ale...jakbyś brał w kilku kolekturach po 2-3 zdrapki. ;) i miał ogromengo pecha
Jednakże np. biorąc nawet w 1 kolekturze po 10 zdrapek za 2 zl to nie ma bata abyś przynajmniej 40 % nie odegrał.
A wydać jednorazowo na jedną zdrapkę 10-20 zł to boli
Magister, Inżynier, Doktor Habilitowany, Profesor wszystkich Profesorów, Noblista a nawet Ksiądz :mrgreen:

Sollen
Maniak
Kontakt:

Post autor: Sollen » 05 cze 2019, 20:34

Też już się powtarzam, ale mam identyczne przemyślenia i wnioski - od dawna, jak Panowie wyżyej. Ilekroć mnie więcej cieszyło 20 albo 30 w zdrapce za 1/2 zł tak niespodziewane. A ile razy latałem parę razy w dzień żeby nabrać za 10-20: u mnie obiektywnie, najwięcej pustaków mam za 10 i 20. Za 5 trafia się czasem 50 albo nawet 100 rzadko, ale jakoś tam cieszy. Przy zdrapce za 10 szczerze nic nie cieszy, a ja 200 zł nie trafiłem jeszcze jak żyję, Niestety słabiej z praktyką, ale zdecydowanie podpisuję się pod wywodem powyżej. Muszę nieco to skontrolować, bo wydaje coraz więcej, a jest coraz słabiej. Jeszcze się łudzę skoro paczka ma 25 szt. to szybciej coś trafię niż w tym szmelcu co 100 albo 200 sztk w paczce. Tymczasem jakoś większe wtopy mam przy zakupie zestawów za 5-10, nie daj Boże za 20 zł. Brylanty jeszcze się opanowałem, ale strasznie kusi 1 sztuka. Jednak perspektywa że 30 zł dałem za pusty karton, a miałbym: jakiś obiad, coś do pisania/ubrania (nawet!), w ostateczności papierosy albo wino czy pół litra na spotkanie z kumplem xD. Szczerze mówiąc załamuje mnie to, ile potrafię wydać. I niezależnie myślę czy ktoś zarabia 2 czy 12 tysięcy, nie powie mi że nie jest durne dać 10 zł za jeden kartonik. Może raz na miesiąc, ale na ilościo niedetaliczne dla siebie ? No nie. A w tańszej zdrapce cokolwiek można wziąć, i naprawdę warto myślę się przestawi, bo TS brnie i brnie dalej, nie zdziwmy się, są poza Polską zdrapki za 50, za 100 (euro lub dolarów). I skąd tu miejsce i czas na zabawę, rozrywkę, to ryzykownie kwot co można spożytkować na życie normalnie, a lepiej już odłożyć. To co Panowie (i Panie bo pewnie też dołączą), bierzemy się za Diamenty czy za Szybkie 50 :D ?

osabes
Janusz kombinator
Kontakt:

Post autor: osabes » 05 cze 2019, 20:58

2xKrzyżówka XL 5 zł i 15 zl
1xmoj pierwszy milion 0 zl
Bilans - 10 zł :|

Awatar użytkownika
grzybek
Lottożłop
Kontakt:

Post autor: grzybek » 05 cze 2019, 21:08

Sollen pisze:
05 cze 2019, 20:34
To co Panowie (i Panie bo pewnie też dołączą), bierzemy się za Diamenty czy za Szybkie 50 :D ?
Jak nie jak tak :D Jak za starych dobrych czasów, tym bardziej, że deszcz się kończy, więc naprawdę się przerzucę teraz na te dwie zdrapki a za diamenty to już szczególnie bo połowa nakładu zeszła, więc nie ma na co czekać.
A dwie ostatnie edycje szybkiego 50 przyniosły mi w każdej po 4x50zł + drobnica co zaskutkowało około 100 złotowym dodatnim bilansem :!: w każdej z tych edycji i to już jest jakieś przebicie na tle innych zdrapek.

Sollen
Maniak
Kontakt:

Post autor: Sollen » 06 cze 2019, 14:21

2x słonik, jeden pusty, w jednym 2 zł czyli zwrot.
a na wieczór 1 zakład ML. Spokojnie dziś, nie zaboli jak pusto.

ODPOWIEDZ