Dziennik House
UWAGA
Twój limit przeglądania postów to 5 aby zobaczyć więcej musisz zalogować się.
Twój limit przeglądania postów to 5 aby zobaczyć więcej musisz zalogować się.
- House
- Lottożłop
- Kontakt:
Re: Dziennik House
Jeszcze się zastanawiam co wybrać bo jednak fajnie by było mieć chociaż raz dziennie szanse na coś większego, co od razu by dało realizację marzenia, ale jak najniższym kosztem 

-
- Maniak
- Kontakt:
No to zaczynają się od 5 zł raczej, i może to dobra myśl. Te 150-250 tys to już cokolwiek. W zdrapce za 1-2 zł to też fajnie, ale inny pułap. No i jakąś 100/1000 łatwiej jednak za 5 pln, jakkolwiek abstrakcyjnie brzmi przynajmniej dla mnie tak trafić. Jak ustalisz to napisz, ciekaw jestem decyzji. Natomiast ten zwrot na poziomie 35% musi jednak boleć. Ciekaw jestem, ile przepuściłem, co bym zrobił znając liczbę.
- grzybek
- Lottożłop
- Kontakt:
Jak koledzy wyżej również proponuję zdrapki nie droższe niż za 5zł. Myślę, że gdyby się skupić na 2-3 rodzajach to najlepiej wybrać wg mnie pomiędzy kik, multiforsa, kopalnia, krzyżówka, szczęśliwe linie, EP, rubinowa, super linie
- House
- Lottożłop
- Kontakt:
No póki co mam zwrot 35% ale za ostatnie dwa dni jeszcze nie kupowałem, jutro kupię. Na koniec miesiąca będzie pewnie jakieś 30-35% zwrotu bo skaczę po tych grach liczbowych i zdrapkach bez ładu i składu. We wrześniu będę się trzymał jednej rzeczy to i pewnie chociaż nieznacznie ale wzrośnie procent zwrotu.
- Krzysiek
- Moderator
- Kontakt:
Zdrapki za 5 zł są bardzo przewrotne, nawet napisze że to chyba najbardziej fałszywy pułap cenowy. Bo możesz brać, brać i nawet 10 i to nie po kolei i mogą być puste.
Ja bym jednak poszedł w zdrapki za 2 zł. Mniejsza szansa na np 1 tysiąc o wiele mniejsza niż za 5 zł ale w 5 zł też próg wysoki żeby te 1 tysiąc czy nawet 500 wydrapać.
Wystarczy nawet w tabele spojrzeć lotto.
Ja bym jednak poszedł w zdrapki za 2 zł. Mniejsza szansa na np 1 tysiąc o wiele mniejsza niż za 5 zł ale w 5 zł też próg wysoki żeby te 1 tysiąc czy nawet 500 wydrapać.
Wystarczy nawet w tabele spojrzeć lotto.
Magister, Inżynier, Doktor Habilitowany, Profesor wszystkich Profesorów, Noblista a nawet Ksiądz 

- House
- Lottożłop
- Kontakt:
Ja chyba wybiorę coś z tych za 3 zł bo jest sporo nagród I i II stopnia. Kilkadziesiąt takich nagród pozwala realnie patrzeć na to, że zostały one rozłożone po całej Polsce i gdzieś tam w mojej okolicy jakaś lepsza wygrana jest tylko trzeba na nią trafić. Nawet jak trafię główną to marzenia nie spełnię ale się nieco przybliżę
W tych za 5+ wygrane większe ale jest ich tak mało, że nie starcza nawet na wszystkie województwa...
Najchętniej to bym brał Brylanty. Tam są i wysokie i niskie wygrane. Co 3 zdrapka coś przynosi. Ale z budżetem 300 zł to bym mógł kupić 10 sztuk... czyli zapewne 1-2 zwroty i 8-9 pustaków i potężny minus...

W tych za 5+ wygrane większe ale jest ich tak mało, że nie starcza nawet na wszystkie województwa...
Najchętniej to bym brał Brylanty. Tam są i wysokie i niskie wygrane. Co 3 zdrapka coś przynosi. Ale z budżetem 300 zł to bym mógł kupić 10 sztuk... czyli zapewne 1-2 zwroty i 8-9 pustaków i potężny minus...
- Rocker
- Lottożłop
- Kontakt:
@House. Z tym budżetem ja robię trochę inaczej. Ja niby budżet mam wyznaczony bo wiem ile wydaje dziennie (około 7zł na dzień),ale bardziej trzymam się straty bo to najważniejszy współczynnik. Strata 150-200zł , chociaż w te górne pułapy raczej idę kiedy jest dostępna zdrapka dobrze wyprzedana z niewydrapanymi głównymi, z dostępnymi dobrymi przedziałami. Są miesiące ,że strata mi wychodzi 30zł, 70zł.
Od zeszłego miesiąca drapię w tygodniu kolejno od poniedziałku po jednej zdrapce w cenie: 10,3,10,3,5,10,10 (lub ostatnio w sob-niedz. szybki milion, ale koniec z tą zdrapką). Od września mam zamiar przerzucić się na Wielką Krzyżówkę lub Brylanty raz w tygodniu rezygnując z części zdrapek za 10zł. Za 20zł nic nie będę kupował bo to najgorszy syf, tam są tylko główne.
Od zeszłego miesiąca drapię w tygodniu kolejno od poniedziałku po jednej zdrapce w cenie: 10,3,10,3,5,10,10 (lub ostatnio w sob-niedz. szybki milion, ale koniec z tą zdrapką). Od września mam zamiar przerzucić się na Wielką Krzyżówkę lub Brylanty raz w tygodniu rezygnując z części zdrapek za 10zł. Za 20zł nic nie będę kupował bo to najgorszy syf, tam są tylko główne.
- House
- Lottożłop
- Kontakt:
No z tą stratą maksymalną zamiast budżetu to spoko pomysł. Do przemyślenia.
Póki co w tym miesiącu.
Dzień 25
2x mini - wtopa
1x kaskada - 2 zł
1 x Rubinowa - pustak
Wydane 10 zł, wygrana 2 zł = -8 zł
Dzień 26
1 x Krzyżówka XXL - 10 zł
Wydane 10 zł, wygrana 10 zł = 0 zł
Dzień 27
Multiforsa x10 - 6x zwrot, 1x12 i 3 x pustak
Wydane 10 zł, wygrana 18 zł = +8 zł
Dzień 28
Multi z Plusem - 2/10 bez plusa a więc wtopa
Ekstra Pensja z Premią - 2+0 w premii a więc 1 zł
Wydane 11 zł, wygrana 1 zł = -10 zł
Bilans po 28 dniach:
116/285,50 czyli zwrot na poziomie 41%
Póki co tak jak się spodziewałem około 40% zwrotu w co bym nie grał to statystyki się nie oszuka
Póki co w tym miesiącu.
Dzień 25
2x mini - wtopa
1x kaskada - 2 zł
1 x Rubinowa - pustak
Wydane 10 zł, wygrana 2 zł = -8 zł
Dzień 26
1 x Krzyżówka XXL - 10 zł
Wydane 10 zł, wygrana 10 zł = 0 zł
Dzień 27
Multiforsa x10 - 6x zwrot, 1x12 i 3 x pustak
Wydane 10 zł, wygrana 18 zł = +8 zł
Dzień 28
Multi z Plusem - 2/10 bez plusa a więc wtopa
Ekstra Pensja z Premią - 2+0 w premii a więc 1 zł
Wydane 11 zł, wygrana 1 zł = -10 zł
Bilans po 28 dniach:
116/285,50 czyli zwrot na poziomie 41%
Póki co tak jak się spodziewałem około 40% zwrotu w co bym nie grał to statystyki się nie oszuka

- grzybek
- Lottożłop
- Kontakt:
O proszę, prześcignąłeś mnie z multiforsą, ja się nadal z nią męczę
Z racji, że zostały mi do zdobycia już tylko 3 zdrapki to kupuję je codziennie po 1 sztuce płacąc 5zł + zabrałem się za multi na 2/2. Tym samym dzienny budżet z 10zł spadnie do 7,50. Nie wykluczam, że czasami wezmę MM na 2 losowania bądź wcale, więc i tak średnio wyjdzie 7,50. Oczywiście plan na tę grę mam taki sam jak kiedyś z keno, jak trafię 16zł, kolejny zakład będzie ze stawką x6 co może dać 96zł. Kiedyś na multipasko przez miesiąc typowałem parki na każde losowanie i na końcu wyszło, że średnio raz na 3 losowania taka parka wpadała, nawet 3-4 losowania z rzędu, więc i szansa na 96zł jest. Z początku może być kiepsko ale jak już złapię wiatr w żagle jak wtedy to powinny się pojawić oczekiwane wyniki. Ogólnie metodę mam taką, że rozpatruję najdłużej nielosowane liczby. Dzisiaj wysłałem zakład na 14 i było 0/2, wieczorem wpadło 1/2, spodziewam się, że jutro już mogę trafić 2/2 o ile wylosują 24
Wtedy już będzie z górki 

Z racji, że zostały mi do zdobycia już tylko 3 zdrapki to kupuję je codziennie po 1 sztuce płacąc 5zł + zabrałem się za multi na 2/2. Tym samym dzienny budżet z 10zł spadnie do 7,50. Nie wykluczam, że czasami wezmę MM na 2 losowania bądź wcale, więc i tak średnio wyjdzie 7,50. Oczywiście plan na tę grę mam taki sam jak kiedyś z keno, jak trafię 16zł, kolejny zakład będzie ze stawką x6 co może dać 96zł. Kiedyś na multipasko przez miesiąc typowałem parki na każde losowanie i na końcu wyszło, że średnio raz na 3 losowania taka parka wpadała, nawet 3-4 losowania z rzędu, więc i szansa na 96zł jest. Z początku może być kiepsko ale jak już złapię wiatr w żagle jak wtedy to powinny się pojawić oczekiwane wyniki. Ogólnie metodę mam taką, że rozpatruję najdłużej nielosowane liczby. Dzisiaj wysłałem zakład na 14 i było 0/2, wieczorem wpadło 1/2, spodziewam się, że jutro już mogę trafić 2/2 o ile wylosują 24

- House
- Lottożłop
- Kontakt:
Dzień 29
1 x Multi z Plusem na 10 liczb - pusto
5 x Lotek - 5 zł, 1 zł, 1 zł i 2 pustaki
Wydane 10 zł, wygrana 7 zł = -3 zł
Dzień 30
1 x Multi z Plusem na 10 liczb - pusto, ale dalej coś mi mówi, żeby grać z plusem chociaż nie lubię tego multi
1 x Mini - oboki
4 x Multiforsa - 2 x zwrot, 2 x pustak
Wydane 10,50 zł, wygrana 2 zł = -8,50 zł
Po 30 dniach bilans 125/306 czyli na poziomie 41%
1 x Multi z Plusem na 10 liczb - pusto
5 x Lotek - 5 zł, 1 zł, 1 zł i 2 pustaki
Wydane 10 zł, wygrana 7 zł = -3 zł
Dzień 30
1 x Multi z Plusem na 10 liczb - pusto, ale dalej coś mi mówi, żeby grać z plusem chociaż nie lubię tego multi

1 x Mini - oboki
4 x Multiforsa - 2 x zwrot, 2 x pustak
Wydane 10,50 zł, wygrana 2 zł = -8,50 zł
Po 30 dniach bilans 125/306 czyli na poziomie 41%