DrapakLotto pisze: ↑29 paź 2019, 22:43
Info jest w kolekturach do wydruku
Chciałem zabrać się za tą zdrapkę jeszcze obskakując okoliczne wioski, ale z tego co tu widzę to chyba już nie zdążę?!
Można by kwestionować zgodność z regulaminem loterii praktyki zastosowanej przez TS w związku z tą zdrapką...
Zgodnie z regulaminem §8 pkt. 2:
Kod: Zaznacz cały
Termin zakończenia sprzedaży losów Loterii, oznaczonych takim samym i unikalnym dla
tej/tych transz numerem identyfikacyjnym, który stanowi pierwszy człon numeru losu,
każdorazowo określa TS i podaje do publicznej wiadomości grających z co najmniej
7 (słownie: siedmio)– dniowym wyprzedzeniem.
Nie sądzę, że wiedza kolektora o terminie zakończenia loterii spełnia wymogi mające wyczerpać zgodność tego punktu z rzeczywistością.
Nie sądziłbym nawet gdyby przy każdej wizycie w kolekturze - zamiast DZIEŃ DOBRY za każdym razem usłyszałbym SUPER LINIE - ZAKOŃCZENIE 31.10, ponieważ nie mam obowiązku codziennie wchodzić do kolektury zapytać czy przypadkiem może to czy tamto się nie kończy.
Publiczna wiadomość = informacja za pośrednictwem tych samych środków przekazu za pośrednictwem których podało się do wiadomości termin rozpoczęcia (ogólno dostępnych - bez konieczności składania wizyt gdziekolwiek).
Dla mnie udzielenie odpowiedzi na mój wniosek i tylko w kolekturze NIE JEST podaniem informacji do wiadomości publicznej, mając też na uwadze praktyki stosowane w TS i informacje o zakończeniu dotychczas też pojawiały się (zgodnie z regulaminem) na stronach TS dla każdej zdrapki, a w tym przypadku - nie ma ani słowa na ten temat.
Za to, że tak się srają z tym udzielaniem informacji o pozostałych zdrapkach - podzielę się z nimi tym co myślę