Super 7 [485]
UWAGA
Twój limit przeglądania postów to 5 aby zobaczyć więcej musisz zalogować się.
Twój limit przeglądania postów to 5 aby zobaczyć więcej musisz zalogować się.
-
- Cwaniak
- Kontakt:
Re: Super 7 [485]
Przecież TS jest PAŃSTWOWY, kogo w tym państwie obchodzą nie swoje pieniądze.
Pieniądze dają ci wolność, byś robił ze swoim czasem to, co chcesz.
- Rocker
- Lottożłop
- Kontakt:
Zależy jakie są kryteria, kiedy transza zdrapki musi być wydrukowana ponownie.
No tutaj nie może być pomyłek bo może akurat błędnie wydrukowana zdrapka okaże się być tą z nagrodą główną. Dlatego pewnie zdrapki muszą być wydrukowane perfekcyjnie. Pewnie Ts również wolałby puścić takie nawet z błędem , ale ich też tam ktoś zewnętrznie kontroluje. Może kolektory wiedzą coś więcej i powiedzą jeśli to nie tajne.
A i przypomniała mi się niedawno drapana zdrapka Super Linie. Niektóre symbole pod warstwą scieralną były prawie czarne jakby za dużo tuszu tam poszło. Na pewno była to czapka i coś jeszcze ,ale nie pamiętam. No i zdrapka z takim błędem przeszła ,ale symbole były rozpoznawalne.
No tutaj nie może być pomyłek bo może akurat błędnie wydrukowana zdrapka okaże się być tą z nagrodą główną. Dlatego pewnie zdrapki muszą być wydrukowane perfekcyjnie. Pewnie Ts również wolałby puścić takie nawet z błędem , ale ich też tam ktoś zewnętrznie kontroluje. Może kolektory wiedzą coś więcej i powiedzą jeśli to nie tajne.
A i przypomniała mi się niedawno drapana zdrapka Super Linie. Niektóre symbole pod warstwą scieralną były prawie czarne jakby za dużo tuszu tam poszło. Na pewno była to czapka i coś jeszcze ,ale nie pamiętam. No i zdrapka z takim błędem przeszła ,ale symbole były rozpoznawalne.
-
- Cwaniak
- Kontakt:
Czy ktoś wie jak wygląda proces produkcji zdrapki? Bo skoro najpierw są drukowane symbole a dopiero później warstwa ścierna, to przecież kontrola jakości może zobaczyć gdzie są duże wygrane? Chyba, że symbole są drukowane oddzielnie, a warstwa ścierna wraz nr. paczki i zdrapki oddzielnie.
- Krzysiek
- Moderator
- Kontakt:
Kontrola jakoś jeśli jest to na pewno widzi trochę więcej. Z tym że to jest tak jak np w pracy przy pieniądzach w Banku lub w firmie która zajmuje się obsługą gotówkowa banków czy bankomatów. Co z tego że widzisz paczki 100 i 200 zł jak Ci nie wolno tego wziąć i musisz tajemnicę zachować 

Magister, Inżynier, Doktor Habilitowany, Profesor wszystkich Profesorów, Noblista a nawet Ksiądz 

-
- Cwaniak
- Kontakt:
Ale to jest trochę coś innego. W banku czy przy obsłudze bankomatów nic nie weźmiesz, bo ze wszystkiego musisz się rozliczyć, a tu chodzi o konkretną zdrapkę w której siedzi duża wygrana. Oczywiście chodzi mi oto, że tej zdrapki tak sobie po prostu nie weźmiesz w czasie druku.Krzysiek pisze: ↑04 lis 2019, 23:04Kontrola jakoś jeśli jest to na pewno widzi trochę więcej. Z tym że to jest tak jak np w pracy przy pieniądzach w Banku lub w firmie która zajmuje się obsługą gotówkowa banków czy bankomatów. Co z tego że widzisz paczki 100 i 200 zł jak Ci nie wolno tego wziąć i musisz tajemnicę zachować![]()
Mi się WYDAJE, że to jest tak jak pisałem wcześniej, najpierw są drukowane symbole (czyli to co widzimy po zdrapaniu warstwy ściernej), później jest kontrola jakości czy wszystko jest dobrze wydrukowane, a na końcu jest drukowana warstwa ścierna wraz z numerami paczki i zdrapki. To też musiałoby być jakoś zakamuflowane, żeby pracownicy niczego nie widzieli. Ehh, nie chce mi się w to brnąć, jak ktoś wie to niech napisze i już

[/quote]
- ER33
- Moderator
- Kontakt:
Też miałam kiedyś parę razy taką sytuację i było to właśnie przy SL 8-)Rocker pisze: ↑04 lis 2019, 22:18A i przypomniała mi się niedawno drapana zdrapka Super Linie. Niektóre symbole pod warstwą scieralną były prawie czarne jakby za dużo tuszu tam poszło. Na pewno była to czapka i coś jeszcze ,ale nie pamiętam. No i zdrapka z takim błędem przeszła ,ale symbole były rozpoznawalne.
- House
- Lottożłop
- Kontakt:
1 Inni to lubia
[/quote]unReal pisze: ↑04 lis 2019, 23:48Ale to jest trochę coś innego. W banku czy przy obsłudze bankomatów nic nie weźmiesz, bo ze wszystkiego musisz się rozliczyć, a tu chodzi o konkretną zdrapkę w której siedzi duża wygrana. Oczywiście chodzi mi oto, że tej zdrapki tak sobie po prostu nie weźmiesz w czasie druku.Krzysiek pisze: ↑04 lis 2019, 23:04Kontrola jakoś jeśli jest to na pewno widzi trochę więcej. Z tym że to jest tak jak np w pracy przy pieniądzach w Banku lub w firmie która zajmuje się obsługą gotówkowa banków czy bankomatów. Co z tego że widzisz paczki 100 i 200 zł jak Ci nie wolno tego wziąć i musisz tajemnicę zachować![]()
Mi się WYDAJE, że to jest tak jak pisałem wcześniej, najpierw są drukowane symbole (czyli to co widzimy po zdrapaniu warstwy ściernej), później jest kontrola jakości czy wszystko jest dobrze wydrukowane, a na końcu jest drukowana warstwa ścierna wraz z numerami paczki i zdrapki. To też musiałoby być jakoś zakamuflowane, żeby pracownicy niczego nie widzieli. Ehh, nie chce mi się w to brnąć, jak ktoś wie to niech napisze i już![]()
Tu masz produkcję i kontrolę jakości zdrapek, mniej więcej tak to wygląda.
- mzielakzielakm
- Lottożłop
- Kontakt:
Tylko im pozazdrościć takiej pracy. A tak powaznie , to widząc taki film i ilości tej makulatury , to mozna sobie wyobrazic jaka masz szanse wyłowić coś ciekawego....
-
- Świeżak
- Kontakt:
5 Inni to lubia
Dzisiaj "zasugerowałem" cioci, żeby wzięła sobie jakąś zdrapkę skoro ja biorę
. No i wzięła jedną Super 7 za 2 zł. Ja wziąłem Kieszonkowe i Kopalnie Diamentów, a tam pusto. Natomiast ciocia wygrała 77 zł 

- Załączniki
-
EXIF-Data show/hideOriginal image recording time:2019:11:26 12:15:19Image taken on:26 lis 2019, 11:15Focus length:4.75 mmShutter speed:1/100 SecF-number:f/1.8ISO speed rating:80Whitebalance:AutoFlash:Flash did not fireCamera-manufacturer:HUAWEICamera-model:MAR-LX1AExposure program:Normal programExposure bias:0 EVMetering mode:Pattern
-
- Świeżak cebula
- Kontakt:
777 zł na urodziny