Ale lecą te wygrane
Zdrapki - informacje o wygranych
UWAGA
Twój limit przeglądania postów to 5 aby zobaczyć więcej musisz zalogować się.
Twój limit przeglądania postów to 5 aby zobaczyć więcej musisz zalogować się.
-
- Lubi chajc
- Kontakt:
Re: Zdrapki - informacje o wygranych
- Nutaharion
- Moderator
- Kontakt:
Jeżeli uważasz, że robię kawał dobrej roboty to możesz postawić mi wirtualną kawę na: https://buycoffee.to/jakazdrapka (。◕‿‿◕。)
- Rocker
- Lottożłop
- Kontakt:
Czasem tego nie rozumiem. W Kutnie często widać wygrane a ja mieszkam w mieście ponad dwukrotnie większym gdzie sporadycznie padają wygrane w zdrapkach 

- Krzysiek
- Moderator
- Kontakt:
mnie to nurtuje inne pytanie: przyglądając się wygranym w zdrapkach to można łatwo wywnioskować że wygrane typu od ponad 200k padają w dużych miastach. A te mniejsze od kwot ze zdrapek 2 czy 1 zł i 3 zł w małych miasteczkach czy miejscowościach.
I znów zadam pytanie z teorii spiskowej: czy nie macie wrażenia że jakby TS rozdzielał te wygrane? Bardzo duże wygrane w duże miasta a resztki po wsiach - misteczkach?
I znów zadam pytanie z teorii spiskowej: czy nie macie wrażenia że jakby TS rozdzielał te wygrane? Bardzo duże wygrane w duże miasta a resztki po wsiach - misteczkach?
Magister, Inżynier, Doktor Habilitowany, Profesor wszystkich Profesorów, Noblista a nawet Ksiądz 

- Nutaharion
- Moderator
- Kontakt:
To już chyba było wyjaśniane na starym forum i ja jeżdżąc podczas polowań po mniejszych mieścinach i zadupiach mogę to potwierdzić. Ludzie w miastach gustują w droższych zdrapkach, ogromna sprzedaż jest przy zdrapkach 5 zł i w górę. W przypadku mniejszych miejscowości bierze się czteropaka, fajeczki i zdrapkę za 1 zł / 2 zł do rachuneczku na 25 / 30 zł.
Nie generalizuję tego w żaden sposób, ale jak pisałem, jeździłem po tych małych miejscówkach z niewielkimi punktami i sprzedawcy sami wprost mówili, że te droższe zdrapki to nie schodzą i paczka zdrapek w cenie 20 zł potrafiła leżeć miesiącami. W miastach jak weźmiesz paczkę zdrapek to nikt się na ciebie głupio nie patrzy, a za miastem przy kupowaniu całej paczki czułem się gorzej jak alkoholik przychodzący codziennie rano po małpkę
Nie generalizuję tego w żaden sposób, ale jak pisałem, jeździłem po tych małych miejscówkach z niewielkimi punktami i sprzedawcy sami wprost mówili, że te droższe zdrapki to nie schodzą i paczka zdrapek w cenie 20 zł potrafiła leżeć miesiącami. W miastach jak weźmiesz paczkę zdrapek to nikt się na ciebie głupio nie patrzy, a za miastem przy kupowaniu całej paczki czułem się gorzej jak alkoholik przychodzący codziennie rano po małpkę

Jeżeli uważasz, że robię kawał dobrej roboty to możesz postawić mi wirtualną kawę na: https://buycoffee.to/jakazdrapka (。◕‿‿◕。)
- Krzysiek
- Moderator
- Kontakt:
To u mnie na wsi jest chyba wyjątek od reguły bo zdrapki za 20 zł schodzą dość mocno. Mimo że moja wiocha z milionerów nie słynie.
Magister, Inżynier, Doktor Habilitowany, Profesor wszystkich Profesorów, Noblista a nawet Ksiądz 

- Rocker
- Lottożłop
- Kontakt:
To co piszesz Nutaharion może nie jest regułą ,ale ale myślę że w 90% przypadków się sprawdza. Na wsiach leżą te droższe zdrapki, a w miastach te tańsze. Jednak w mieście się to zmienia bo widzę wycieczki do kolektury i rodziców kupujących tańsze zdrapki dla dzieci i to nie pojedyncze przypadki.
A wygrane to losowość, ale zawsze człowiek się dziwi czemu akurat tam padła znowu wygrana i szuka usprawiedliwienia miejsca wygranej.
A wygrane to losowość, ale zawsze człowiek się dziwi czemu akurat tam padła znowu wygrana i szuka usprawiedliwienia miejsca wygranej.
- mzielakzielakm
- Lottożłop
- Kontakt:
Tylko patrzac na to ze TS rozstawia zdrapki , to pewnie temat musi znac przedstawiciel i wiedziec co w ktorej jest. Ale czy to mozliwe. A co wtedy jak zdrapki przesuwaja po innych koletkorach. Wygrana moze jezdIc po regionie?
Dodano po 7 minutach 25 sekundach:
Chociaz znajomy mi zawsze twierdzi , że ze zdrapami to jest lipa i wszystko ustawione jest jak w słynnym filmie Psy. I podaje mi inny przykład ze zdrapkami ale było to dobrych pare lat temu . Dwóch jego znajomych przedstawicieli handlowuych wymieniało sie towarem. Jeden dał mu jakis ekstra plecak a drugi dał zdrapkę. Okazało sie , że była tam nagroda w pstaci discmana. I bądź tu mądry
Dodano po 7 minutach 25 sekundach:
Chociaz znajomy mi zawsze twierdzi , że ze zdrapami to jest lipa i wszystko ustawione jest jak w słynnym filmie Psy. I podaje mi inny przykład ze zdrapkami ale było to dobrych pare lat temu . Dwóch jego znajomych przedstawicieli handlowuych wymieniało sie towarem. Jeden dał mu jakis ekstra plecak a drugi dał zdrapkę. Okazało sie , że była tam nagroda w pstaci discmana. I bądź tu mądry
- Krzysiek
- Moderator
- Kontakt:
Z tym czy TS wie w jakiej paczce jest dt wygrana to tylko snucie teorii. Ale kto wie...mzielakzielakm pisze: ↑15 lis 2019, 20:14Tylko patrzac na to ze TS rozstawia zdrapki , to pewnie temat musi znac przedstawiciel i wiedziec co w ktorej jest. Ale czy to mozliwe. A co wtedy jak zdrapki przesuwaja po innych koletkorach. Wygrana moze jezdIc po regionie?
Natomiast wygrana może krążyć po regionie jak prs przerzuca paczki z jednej kolektury do drugiej. A przerzucaja bo albo likwidują punkt albo w jakiejś konkretną zdrapka nie schodzi i dają do innej paczki albo paczke

- Nutaharion
- Moderator
- Kontakt: