Dzisiaj raport następujący:
Augustów:
Wojska Polskiego 50 (Kaufland) - 5
Hoża 4 (Lewiatan) - 6
Rynek Z. Augusta 28 - 8
Suwałki:
Sejneńska 6 - 49 (29)
Reja 80 - 8
Kolektura przy Sejneńskiej dała ciała niestety po całości. Zakupiłem owe 49, pakuję do plecaka (nawet wziąłem paragon z lottomatu), wyjmuje w domu, a tam co? Obok rozpoczętej jednej paczki (9) i dwóch pełnych ŚO, .... dwie paczki Wielkiej Krzyżówki

. Zmroziło mnie to po całości. A zmyliło mnie to, że krzyżówka pakowana jest awersami do środka i z daleka wygląda prawie jak ŚO. A że wsadzone to było między ŚO, zapłaciłem i nie wnikałem. Kolektor powinien to jednak wychwycić, a nie bezwiednie nabijać na kasę. Nie dość, że inne, to jeszcze droższe. Pomijam już fakt, że wziąłem dodatkowo inne zdrapki za 100 zł (tu zwrot tylko 10 zł) i jakieś kupony na lotka. W pierwszej chwili pomyślałem, qrde chyba oszukałem niechcący kolekturę, bo przecież krzyżówka jest po 30 zł, ale jako że wziąłem paragon, to sprawdziłem i przetarłem oczy ze zdumienia. Na paragonie jak byk 2x300 zł. Jak to możliwe? Zawsze sprawdzam, a tu taka wtopa. Pisałem już do Nutahariona - dzięki za szybki odzew

. Ciekawe czy po aktualizacji mapy, faktycznie pojawią się te dwie paczki ŚO, czy jednak WK jakimś cudem dodano do danych statycznych tej kolektury. Wolałbym pomyłkę statystyczną niż pomyłkę kolektora. Szczerze, to nie chce mi się tam jechać po te dwie paczki, prawie 100 km.
A wiec pora na bilans:
56 ŚO za 1400 zł, wyjąłem .....1675 zł

. Tak, tak, był 1000

Skan wrzucę tuż po wypłacie.
A WK? Marność nad marnościami, a obu paczkach gwarantowane 120

Więc WK pociągnęła mnie trochę w dół.
Dodano po 2 minutach 6 sekundach:
Poprawka, ul. Hoża 4 (to budka Lotto, nie Lewiatan)