Zakłady Specjalne 2018
UWAGA
Twój limit przeglądania postów to 5 aby zobaczyć więcej musisz zalogować się.
Twój limit przeglądania postów to 5 aby zobaczyć więcej musisz zalogować się.
- Snooki
- Lubi chajc
- Kontakt:
Re: Zakłady Specjalne 2018
ciekawe jakie będą wygrane. Pewnie zagram raz.
- Krzysiek
- Moderator
- Kontakt:
Mnie to z deka generalnie wkurza trochę ten cel Zakładów Specjalnych. Osobiście uważam że nie powinno się wspierać akurat grupy studentów a zysk powinien iść na coś innego bardziej pożytecznego.
Mam na myśli np. przeznaczenie środków na chore dzieci. Tyle jest dzisiaj potrzebujących osób głownie dzieci ciężko chorych na różnego rodzaju raki, nowotwory, rożne ciężkie schorzenia w tym genetyczne że uważam iż wystarczy jak TS z kuponów bierze dopłaty do kultury i sportu.
Tak naprawdę studenci wbrew pozorom jako środowisko o wcale aż tak biedni nie są żeby należało ich aż tak hojnie wspierać.
Mam na myśli np. przeznaczenie środków na chore dzieci. Tyle jest dzisiaj potrzebujących osób głownie dzieci ciężko chorych na różnego rodzaju raki, nowotwory, rożne ciężkie schorzenia w tym genetyczne że uważam iż wystarczy jak TS z kuponów bierze dopłaty do kultury i sportu.
Tak naprawdę studenci wbrew pozorom jako środowisko o wcale aż tak biedni nie są żeby należało ich aż tak hojnie wspierać.
Magister, Inżynier, Doktor Habilitowany, Profesor wszystkich Profesorów, Noblista a nawet Ksiądz 

- ER33
- Moderator
- Kontakt:
Bardzo ładnie to ująłeś i dobrze myślisz
Popieram 8-)

-
- Cwaniak
- Kontakt:
Ale to będzie wsparcie studentów rydzyksorbony tylko., a one biedne som. 

- House
- Lottożłop
- Kontakt:
Od chorych dzieci to jest Owsiak 

- Nutaharion
- Moderator
- Kontakt:
To jest kasa dla 100 najlepszych studentów którzy mają swoje projekty, swoją wizję i mogą przysłużyć się w działach R&D
W ten sposób będą mogli oni osiągnąć więcej i dać pracę tysiącom ludzi. Czy stworzyć coś co ulepszy nasze życie.
Już obecnie za dużo pieniędzy topimy w socjalu a za mało przeznaczamy na rozwój. Sami się w ten sposób spowalniamy bo stojąc w miejscu kiedy inni idą do przodu sami kręcimy na siebie bata.
W ten sposób będą mogli oni osiągnąć więcej i dać pracę tysiącom ludzi. Czy stworzyć coś co ulepszy nasze życie.
Już obecnie za dużo pieniędzy topimy w socjalu a za mało przeznaczamy na rozwój. Sami się w ten sposób spowalniamy bo stojąc w miejscu kiedy inni idą do przodu sami kręcimy na siebie bata.
Jeżeli uważasz, że robię kawał dobrej roboty to możesz postawić mi wirtualną kawę na: https://buycoffee.to/jakazdrapka (。◕‿‿◕。)
- KasiaM
- Kosiarka Trójek
- Kontakt:
Krzysiek, popieram gorąco to co napisałeś

. Dokładnie mam takie samo zdanie.
Zresztą wpisy pod Twoją wypowiedzią świadczą, że takie odczucia są dość powszechne
Nutaharion, daj spokój. Nie broń czegoś czego nie da się obronić
Zresztą wpisy pod Twoją wypowiedzią świadczą, że takie odczucia są dość powszechne
Nutaharion, daj spokój. Nie broń czegoś czego nie da się obronić
-
- Janusz kombinator
- Kontakt:
Dzis poszedl pierwszy zakladzik na CT: 1,6,14,38,41 

- KasiaM
- Kosiarka Trójek
- Kontakt:
Układ ciekawy
- Super7
- Kolektor
- Kontakt:
A ja się akurat zgodzę z Nutaharion, sam byłem studentem i znałem faktycznie ambitne osoby z fajnymi wizjami, które niestety były podcinane przez brak środków do ich realizacji. To nie jest tak, że te stypendia dostaną losowe osoby, które je przepiją/przebalują/przećpają czy co teraz się robi na studiach. Dostaną je osoby, które udowodnią, że faktycznie są jednostkami wybitnymi, zdolnymi, z ciekawymi projektami, które mają szansę odnieść sukces dzięki tym środkom, a nie lądować w jakimś korpo i brać udział w wyścigu szczurów i tam się marnować...
Ale to jest moje zdanie-lepiej pieniądze dać ludziom zdolnym, z przyszłością, aniżeli znowu pompować w socjal i przyzwyczajać ludzi do darmowych pieniędzy.
Ale to jest moje zdanie-lepiej pieniądze dać ludziom zdolnym, z przyszłością, aniżeli znowu pompować w socjal i przyzwyczajać ludzi do darmowych pieniędzy.