Wielka Krzyżówka [503]
UWAGA
Twój limit przeglądania postów to 5 aby zobaczyć więcej musisz zalogować się.
Twój limit przeglądania postów to 5 aby zobaczyć więcej musisz zalogować się.
-
- Świeżak
- Kontakt:
Re: Wielka Krzyżówka [503]
Dziś byłem w żabce w Zalasewie pod Poznaniem na osiedlu Zamoyskiego 3 w Żabce, gdzie miało być minimum 10 sztuk WK. Kupiłem jedną sztukę, niby ostatnią (pustak). Szkoda, że nie nalegałem, bo teraz nie wiem czy zostały wykupione czy pani po prostu nie ogarnęła, że ma więcej
-
- Świeżak cebula
- Kontakt:
A może mi ktoś tak „łopatologicznie”, albo jeszcze lepiej w wersji obrazkowej dać wytyczne jak wejść w raport zdrapek? Żebym wiedziała jak nakierować sprzedawcę na sprawdzenie stanu zdrapek?
I jeszcze raz wyjaśnił co oznaczają kolumny:
Pierwsza- pokazująca ilość paczek zdrapek ogólnie, jeśli jest więcej niż 0, to znaczy, że jakaś zdrapka musi być w punkcie. Jak jest 1 w pierwszej i w drugiej kolumnie tzn, że jest jedna otwarta w punkcie?
Druga- pokazuje otwarte paczki, może być albo 0 albo 1, bo sprzedawca nie może mieć więcej otwartych paczek niż 1 (ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby aktywował nową paczkę i sprzedał całą, nawet jeśli ma jakąś inną już otwartą?).
A trzecia-??? Widziałam, że zawsze tam jest 0.
I mam jeszcze pytanko: byłam ostatnio w Owińskach na pl. Przemysława 1c (Chata Polska), nie mieli zdrapek WK, pomimo tego, że na mapie są. I pomyślałabym, że ktoś je przede mną wykupił.
Ale zapytałam Pana sprzedawcę, czy na pewno nie ma gdzieś całej paczki, bo mi zależy i wzięłabym wszystkie. Najpierw chciał iść szukać na zaplecze, ale że klientów trochę było to pewnie nie chciał zostawiać sklepu bez nadzoru więc szukał właśnie raportu w komputerze. Powiedział, że na codzień On się tym nie zajmuje, więc musi sobie przypomnieć gdzie się to sprawdza i udało mu się wejść w raport zdrapek. Co prawda nie wydrukował mi go, ale pokazał na wyswietlaczu. I tam w ogóle nie było zdrapek 0503. Raport zaczynał się od 0507 i zaraz dalej szły zdrapki z 6… z przodu. Co to oznacza? Że ich nigdy nie miał? Czy że już ich nie ma i mu zniknęły z systemu? To nie powinno być na liście tylko z liczbami 0 we wszystkich kolumnach?
I jeszcze raz wyjaśnił co oznaczają kolumny:
Pierwsza- pokazująca ilość paczek zdrapek ogólnie, jeśli jest więcej niż 0, to znaczy, że jakaś zdrapka musi być w punkcie. Jak jest 1 w pierwszej i w drugiej kolumnie tzn, że jest jedna otwarta w punkcie?
Druga- pokazuje otwarte paczki, może być albo 0 albo 1, bo sprzedawca nie może mieć więcej otwartych paczek niż 1 (ale nic nie stoi na przeszkodzie, żeby aktywował nową paczkę i sprzedał całą, nawet jeśli ma jakąś inną już otwartą?).
A trzecia-??? Widziałam, że zawsze tam jest 0.
I mam jeszcze pytanko: byłam ostatnio w Owińskach na pl. Przemysława 1c (Chata Polska), nie mieli zdrapek WK, pomimo tego, że na mapie są. I pomyślałabym, że ktoś je przede mną wykupił.
Ale zapytałam Pana sprzedawcę, czy na pewno nie ma gdzieś całej paczki, bo mi zależy i wzięłabym wszystkie. Najpierw chciał iść szukać na zaplecze, ale że klientów trochę było to pewnie nie chciał zostawiać sklepu bez nadzoru więc szukał właśnie raportu w komputerze. Powiedział, że na codzień On się tym nie zajmuje, więc musi sobie przypomnieć gdzie się to sprawdza i udało mu się wejść w raport zdrapek. Co prawda nie wydrukował mi go, ale pokazał na wyswietlaczu. I tam w ogóle nie było zdrapek 0503. Raport zaczynał się od 0507 i zaraz dalej szły zdrapki z 6… z przodu. Co to oznacza? Że ich nigdy nie miał? Czy że już ich nie ma i mu zniknęły z systemu? To nie powinno być na liście tylko z liczbami 0 we wszystkich kolumnach?
- Krzysiek
- Moderator
- Kontakt:
Tak czytam i nie rozumiem skąd takie zamieszanie ze zdrapkami ze sprzedawcy nie wiedzą co mają. To gdzie oni to trzymają jak nie w kolekturze?
U mnie we wszystkich kolekturach maja wszystkie zdrapki w szafkach pod ręką. Otwiera i widzi co ma.
W czym w ogóle u was jest problem?
U mnie we wszystkich kolekturach maja wszystkie zdrapki w szafkach pod ręką. Otwiera i widzi co ma.
Magister, Inżynier, Doktor Habilitowany, Profesor wszystkich Profesorów, Noblista a nawet Ksiądz 

- Nutaharion
- Moderator
- Kontakt:
1 Inni to lubia
Kukunamuniu pisze: ↑26 sie 2023, 14:50
Czy jest szansa na aktualizację mapki? Interesuje mnie najbardziej woj. wielkopolskie i zachodniopomorskie.
Oddział Poznań zaktualizowany

Jeżeli uważasz, że robię kawał dobrej roboty to możesz postawić mi wirtualną kawę na: https://buycoffee.to/jakazdrapka (。◕‿‿◕。)
-
- Świeżak cebula
- Kontakt:
Czy to prawda ,że 13 września kończą ze sprzedażą WK ?
Dodano po 1 minucie 38 sekundach:
Ale czy to się opłaca kupować paczkami w ogóle ?
-
- Świeżak
- Kontakt:
Prawda , 13-ego Września zakończenie sprzedaży, a co do kupowania paczkami to u mnie nie opłaciło się totalnie bo mimo wszystko jest tego jeszcze mimo wszystko sporo ale Ty lub ktoś inny może mieć więcej szczęścia.Chica13Loca pisze: ↑29 sie 2023, 14:08Czy to prawda ,że 13 września kończą ze sprzedażą WK ?
Dodano po 50 sekundach:
damian07071990 pisze: ↑29 sie 2023, 14:21Prawda , 13-ego Września zakończenie sprzedaży, a co do kupowania paczkami ( około 40 paczek ) to u mnie nie opłaciło się totalnie bo jest tego jeszcze mimo wszystko sporo ale Ty lub ktoś inny może mieć więcej szczęścia.Chica13Loca pisze: ↑29 sie 2023, 14:08Czy to prawda ,że 13 września kończą ze sprzedażą WK ?
-
- Janusz kombinator
- Kontakt:
Są dwie opcje:
1) Menu Zdrapki -> Raport o paczkach -> Raport sumaryczny z inwentarza - drukuje się taka taśma jak pokazałem parę stron temu
2) Menu Zdrapki -> Stan losów
Zdaje się, że się pomyliłem w opisie kolumn, bo patrząc na ilości z wklejonego raportu wydaje się, że pierwsza kolumna oznaczać będzie pełne, nieotwarte jeszcze paczki. Druga - tak jak pisałem, czy jest jakaś otwarta, aktywna paczka na punkcie.
W lottomacie jest opcja Sprzedaż całej paczki, ale nie wiem, czy można sprzedać tak paczkę mając inną otwartą. Na powyższe tematy musiałby wypowiedzieć się ktoś bardziej obeznany

Tu się zapewne rozchodzi o punkty, gdzie lotto i zdrapki są tylko dodatkiem i mogą być schowane gdziekolwiek (delikatesy, żabki, monopolowe, stacje benzynowe itp.). Z doświadczenia wiem, że w takim wypadku tylko od dobrej woli sprzedawcy zależy, czy sprawdzi stan losów u siebie czy też poszuka ich. Nie przypominam sobie, żeby w jakiejś typowej kolekturze firmowej czy salonie Lotto miałbym z tym problem.Krzysiek pisze: ↑29 sie 2023, 9:56Tak czytam i nie rozumiem skąd takie zamieszanie ze zdrapkami ze sprzedawcy nie wiedzą co mają. To gdzie oni to trzymają jak nie w kolekturze?
- Nutaharion
- Moderator
- Kontakt:
Można

Jeżeli uważasz, że robię kawał dobrej roboty to możesz postawić mi wirtualną kawę na: https://buycoffee.to/jakazdrapka (。◕‿‿◕。)
-
- Lottożłop
- Kontakt:
Ja już paczkami nie kupuję bo wolę tą kasę mieć na tzw dużą ilość zdrapek bo lubię sobie drapać, wolę Krzyżówki po 3 zeta bo mam ich 10 za 1 WK, WK kupuję ale tylko jak mi akurat rzuci się w oczy i nic innego do wyboru nie ma, zresztą teraz to nie ma co brać i zostaje mi Kasa Wpada, Deszcz, Bonus7 czy MCP ot jak się znajdzie
-
- Świeżak cebula
- Kontakt:
No ja się przemogłam i po dłuższym czasie znowu wzięłam. WK...
Bez szału za 150 zł zwróciło się tylko 60 zł :/
Miałam numery od 5 do 9
Tylko w 5 coś było reszta pustaki.
Ale nadzieja na główną się tliła.

Ale to raczej pożegnalne WK
Poza tym na cały Lublin zostały tylko 4 punkty z WK
Ta mapka sporo ułatwia
Bez szału za 150 zł zwróciło się tylko 60 zł :/
Miałam numery od 5 do 9
Tylko w 5 coś było reszta pustaki.
Ale nadzieja na główną się tliła.

Ale to raczej pożegnalne WK