Wielka Krzyżówka [503]

ODPOWIEDZ
UWAGA
Twój limit przeglądania postów to 5 aby zobaczyć więcej musisz zalogować się.
WielkiGatsby
Świeżak
Kontakt:

Re: Wielka Krzyżówka [503]

Post autor: WielkiGatsby » 29 sie 2023, 16:14

damian07071990 pisze:
29 sie 2023, 14:22
Chica13Loca pisze:
29 sie 2023, 14:08
Czy to prawda ,że 13 września kończą ze sprzedażą WK ?

Dodano po 1 minucie 38 sekundach:
Ale czy to się opłaca kupować paczkami w ogóle ?
Prawda , 13-ego Września zakończenie sprzedaży, a co do kupowania paczkami to u mnie nie opłaciło się totalnie bo mimo wszystko jest tego jeszcze mimo wszystko sporo ale Ty lub ktoś inny może mieć więcej szczęścia.
To też trochę dziadostwo, że Lotto kończy ze sprzedażą zdrapek kiedy ma na to ochotę i w zależności czy im pasuje. Ale tak to jest jak się ma monopol od państwa

Awatar użytkownika
grzybek
Lottożłop
Kontakt:

Post autor: grzybek » 29 sie 2023, 17:23

Kończą bo zostało aktualnie 1,97% nakładu.

Chica13Loca
Świeżak cebula
Kontakt:

Post autor: Chica13Loca » 29 sie 2023, 17:45

No ale jeszcze 2 główne w grze.
Rzekomo :cool: :roll:

Gonza
Janusz kombinator
Kontakt:

Post autor: Gonza » 29 sie 2023, 18:51

Chica13Loca pisze:
29 sie 2023, 17:45
No ale jeszcze 2 główne w grze.
Rzekomo :cool: :roll:
No właśnie, rzekomo :)
Co ciekawe, na wydrukach z lottomatu o pozostałych wysokich nagrodach w zdrapkach, brak jest Wielkiej Krzyżówki #teoriespiskowe

Widzę natomiast, że po ostatniej aktualizacji mapki, najbliższa okolica mocno wyczyszczona. W moim mieście został jeden punkt, niestety to Żabka, gdzie już się odbiłem od ściany przy okazji polowania na Świąteczne Odliczanie. Także będzie pewnie ciężko coś kupić, jutro sprawdzę.

Madziara
Świeżak cebula
Kontakt:

Post autor: Madziara » 29 sie 2023, 22:46

Bardzo dziękuję za wszystkie informacje odnośnie szukania raportów zdrapek oraz kupna pełnych paczek gdy jakaś jest otwarta :)

Dziękuję również za aktualizacje mapki dla oddziału Poznań. Jako że krzyżówki nie są moim faworytem, to chciałam już spasować. Ale widzę, że na mapce dalej widnieją Owińska, a bywam tam dość często, to podjadę dopytać ponownie :)
Jak znowu powiedzą, że nie mają to spasuje. I tak mam w szufladzie jeszcze ponad 20 zdrapek z różnymi literami kontrolnymi do sprawdzenia, to się mogę nie wyrobić do 13 września :lol:
A kto wie, może w mojej szufladzie leży główna i czeka na sprawdzenie :lol:

Dodano po 18 minutach 33 sekundach:
Krzysiek pisze:
29 sie 2023, 9:56
Tak czytam i nie rozumiem skąd takie zamieszanie ze zdrapkami ze sprzedawcy nie wiedzą co mają. To gdzie oni to trzymają jak nie w kolekturze?
U mnie we wszystkich kolekturach maja wszystkie zdrapki w szafkach pod ręką. Otwiera i widzi co ma.
W czym w ogóle u was jest problem?
Uwierz mi: sprzedawcy nie wiedzą co mają. Idąc do punktu typu Żabka czy inny sklep na wierzchu mają tylko otwarte paczki. A zamknięte gdzieś schowane, najczęściej na zapleczu. Jak jest kolejka w sklepie, to sprzedawca nie pójdzie szukać mi zdrapek. A zwykłemu pracownikowi nie chce się ich szukać, bo On dostanie tyle samo na wypłatę, czy mi sprzeda te zdrapki, czy nie.
Mało tego powiem Ci, że przy polowaniu na Świąteczne Odliczanie po każdej aktualizacji mapki pojawiał się ten sam punkt, który mam po drodze. I byłam tam chyba z 5 razy, za każdym razem mi mówili, że ich nie mają.
I po kolejnej aktualizacji pojechałam i co? Były!
Jak to możliwe? Znaleźli gdzieś na magazynie, pod szafą.
Zazwyczaj jak mapa pokazuje, że zdrapki są, to znaczy że są, tylko sprzedawcy ich nie widzą, albo nie chcą widzieć, bo nie chcą otwierać paczki jak zaraz się sprzedaż kończy.

Kukunamuniu
Cyc
Kontakt:

Post autor: Kukunamuniu » 29 sie 2023, 23:06

Nie wiem czy było o tym wcześniej, ale podzielę się moją techniką drapania, która myślę ułatwia sprawę weryfikacji zdrapki. Po zdrapaniu pola z literami, zawsze wypisuje sobie na kartce 7 brakujących liter alfabetu. Zawsze brakuje 7. Następnie sprawdzam wyraz po wyrazie i jeśli zawiera choćby jedną z brakujących liter to przechodzę do następnego wyrazu i zdrapuję tylko ten, w którym występują wszystkie litery :-)

Chica13Loca
Świeżak cebula
Kontakt:

Post autor: Chica13Loca » 29 sie 2023, 23:31

Mam tak samo ...właśnie miałam tak opisać swoją technikę...
I już się cieszyłam,że mam bardzo fajne litery typu WZKARS a tu większość wyrazów jak na złość z N...
Więc skreśłam N i odpadają zawsze prawie wszystkie wyrazy...
W jednej WK tylko miałam 5 wyrazów ...smuteczek

sakeee
Świeżak
Kontakt:

Post autor: sakeee » 30 sie 2023, 1:36

Madziara pisze:
29 sie 2023, 23:04
Bardzo dziękuję za wszystkie informacje odnośnie szukania raportów zdrapek oraz kupna pełnych paczek gdy jakaś jest otwarta :)

Dziękuję również za aktualizacje mapki dla oddziału Poznań. Jako że krzyżówki nie są moim faworytem, to chciałam już spasować. Ale widzę, że na mapce dalej widnieją Owińska, a bywam tam dość często, to podjadę dopytać ponownie :)
Jak znowu powiedzą, że nie mają to spasuje. I tak mam w szufladzie jeszcze ponad 20 zdrapek z różnymi literami kontrolnymi do sprawdzenia, to się mogę nie wyrobić do 13 września :lol:
A kto wie, może w mojej szufladzie leży główna i czeka na sprawdzenie :lol

Od tego momentu masz jeszcze 30 dni także na pewno zdążysz;)

Dodano po 18 minutach 33 sekundach:
Krzysiek pisze:
29 sie 2023, 9:56
Tak czytam i nie rozumiem skąd takie zamieszanie ze zdrapkami ze sprzedawcy nie wiedzą co mają. To gdzie oni to trzymają jak nie w kolekturze?
U mnie we wszystkich kolekturach maja wszystkie zdrapki w szafkach pod ręką. Otwiera i widzi co ma.
W czym w ogóle u was jest problem?
Uwierz mi: sprzedawcy nie wiedzą co mają. Idąc do punktu typu Żabka czy inny sklep na wierzchu mają tylko otwarte paczki. A zamknięte gdzieś schowane, najczęściej na zapleczu. Jak jest kolejka w sklepie, to sprzedawca nie pójdzie szukać mi zdrapek. A zwykłemu pracownikowi nie chce się ich szukać, bo On dostanie tyle samo na wypłatę, czy mi sprzeda te zdrapki, czy nie.
Mało tego powiem Ci, że przy polowaniu na Świąteczne Odliczanie po każdej aktualizacji mapki pojawiał się ten sam punkt, który mam po drodze. I byłam tam chyba z 5 razy, za każdym razem mi mówili, że ich nie mają.
I po kolejnej aktualizacji pojechałam i co? Były!
Jak to możliwe? Znaleźli gdzieś na magazynie, pod szafą.
Zazwyczaj jak mapa pokazuje, że zdrapki są, to znaczy że są, tylko sprzedawcy ich nie widzą, albo nie chcą widzieć, bo nie chcą otwierać paczki jak zaraz się sprzedaż kończy.

Awatar użytkownika
Nutaharion
Moderator
Kontakt:

Post autor: Nutaharion » 30 sie 2023, 9:47

Madziara pisze:
29 sie 2023, 23:04
Zazwyczaj jak mapa pokazuje, że zdrapki są, to znaczy że są, tylko sprzedawcy ich nie widzą, albo nie chcą widzieć
Dokładnie tak :cool:
Jeżeli uważasz, że robię kawał dobrej roboty to możesz postawić mi wirtualną kawę na: https://buycoffee.to/jakazdrapka (。◕‿‿◕。)

Awatar użytkownika
Krzysiek
Moderator
Kontakt:

Post autor: Krzysiek » 30 sie 2023, 11:54

Niestety ale w punktach Żabka czy podobne Lotto to tylko dodatek, Skoro tak to zastanawiam się po co w ogóle Żabka wchodziła w to skoro nie potrafią tego w normlany sposób ogarnąć.
I w ogóle dziwie się Lotto ze nie naciska na Żabkę aby trzymała jakieś standardy sprzedaży. To przecież wpływa tez niestety negatywnie na sam Totalizator jak i Żabkę z punktu widzenia marketingu..
To cos takiego jak: Kowalski prowadzący sklep i nagle nachodzi go ochota ze sobie jeszcze Lotto weźmie.
A co klient przyjdzie zakupić zdrapkę to obsługuje go od niechcenia z wielką łaską.
Trochę to takie nie poważne samo w sobie

Jedyny plus Lotto w Żabce to to ze cos często wygrane w grach liczbowych padają. Chyba trzeba zacząć tam posyłać. :mrgreen:
Magister, Inżynier, Doktor Habilitowany, Profesor wszystkich Profesorów, Noblista a nawet Ksiądz :mrgreen:

ODPOWIEDZ