No bo jest jak w każdej firmie, która nie chce ujawniać wzorów produktów przed wejściem do sprzedazy, gdyby bardzo chcieli to mogliby scigac karnie ludzi udostepniajacych takie fotki..Podobno w Lotto jest zakaz robienia zdjęć
Rozpoczęcie/zakończenie sprzedaży zdrapek [Przybyło - ubyło]
UWAGA
Twój limit przeglądania postów to 5 aby zobaczyć więcej musisz zalogować się.
Twój limit przeglądania postów to 5 aby zobaczyć więcej musisz zalogować się.
-
- Cwaniak
- Kontakt:
Re: Rozpoczęcie/zakończenie sprzedaży zdrapek [Przybyło - ubyło]
- Nutaharion
- Moderator
- Kontakt:
Przecież to są zdjęcia z tych plakatów co są publicznie dostępne przed kolekturami. Jak się kolektorowi nie podoba że ktoś robi zdjęcie to niech je schowa do szafy

Jeżeli uważasz, że robię kawał dobrej roboty to możesz postawić mi wirtualną kawę na: https://buycoffee.to/jakazdrapka (。◕‿‿◕。)
- Mejkap
- Maniak
- Kontakt:
Tak, wszystkie plakaty wisiały na ścianie i każdy mógł zobaczyć to raz, a dwa zdążyłem zapytać 5 zaprzyjaźnionych kolektorów na temat zakazu fotografowania to się uśmiali. Nie ma takiego przepisu zakazującego. Jedynie o czym jasno jest mówione to zakaz nagrywania i robienia zdjęć w pokoju z automatami do gier.
-
- Cwaniak
- Kontakt:
1 Inni to lubia
zgodnie z prawem mozna robic zdjecia i filmy i je publikowac w sieci tylko w miejscach przestrzeni publicznej czyli ulice chodniki itp, czyli jezeli robisz fotke plakatu stojac na chodniku nikt nie ma prawa cie scigac, robisz w kolekturze, bez pozwolenia - juz moga
natomiast z pozwoleniem - mozna wszedzie
takie jest prawo.. ja go nie wymyslilem
natomiast z pozwoleniem - mozna wszedzie
takie jest prawo.. ja go nie wymyslilem

-
- Świeżak
- Kontakt:
Jestem ciekawy jak będzie wyglądała ta zdrapeczka Wielka Pensja Bankiera za 30 zl
- Nutaharion
- Moderator
- Kontakt:
Będzie to zdrapka-podpaska prawie identyczna jak "Kosmiczne 7"
Jeżeli uważasz, że robię kawał dobrej roboty to możesz postawić mi wirtualną kawę na: https://buycoffee.to/jakazdrapka (。◕‿‿◕。)
-
- Janusz kombinator
- Kontakt:
Oooooooooo, fajna ta świąteczna! Znając życie to będzie tabela lipna ale okazyjnie będzie co drapać. Ciekawy ten kod QR, czy będzie to jakiś specjalny konkurs ze skanowaniem pustaków jak to czasem a amerykańskich loteriach bywa, czy po prostu tak zrobią w tym roku Loterię Świąteczną. A co do Lotka to mam nadzieję, że nie przenieśli go na papier toaletowy i nie zrobili z niego drugiej koniczynki
Ale ogólnie na koniec roku to będzie drapany Kalendarz, Kasa od Mikołaja i... Linie za dychę. Trochę słabo.

Ale ogólnie na koniec roku to będzie drapany Kalendarz, Kasa od Mikołaja i... Linie za dychę. Trochę słabo.
- grzybek
- Lottożłop
- Kontakt:
Kasa od Mikołaja była w 2020 roku możesz sobie poszukać tabelę, ale jest lipna. Nie mniej zdrapka ładna i szkoda że nie ma tam symboli zamiast liczb.
Lotek tak sobie. Z jednej strony na plus bardzo prosty wizerunek zdrapki jak za dawnych lat, zwykle tło w jednym kolorze. Na minus to ze wcisnęli te okropne dolary na zdrapce zamiast chociażby zwierząt itp.
Widać dokładnie ze będzie drukowany na normalnym papierze. Mam jednak nadzieję że będzie też druga wersja tej zdrapki na 25 lat i 25 edycję.
-
- Cwaniak
- Kontakt:
Kasa od Mikołaja ładna graficznie i aż prosi się o symbole. Słonik jakiś taki łysy, wygląda ubogo, jest beztematyczny, ale dobrze, że go w ogóle zachowali.
- Lottolotek22
- Janusz kombinator
- Kontakt:
Ze słonika nie zrezygnują, ludzie za złotówkę wołają Lotka, niezmiennie od nastu lat. Natomiast przykre jest to ze dostał taką beznadziejną oprawę i to przed jubileuszem 25 lecia zdrapek..
Dodano po 5 minutach 31 sekundach:
Dodano po 5 minutach 31 sekundach:
Poza tym nie wiem czy ktoś już zauważył, ale podczas drapania zdrapiemy trąbę słonia i część jego twarzy. Moim zdaniem dla Lotka mogli zachować stary format złotówkowych losów i wymyślić inaczej kwestie kodu.