Rozpoczęcie/zakończenie sprzedaży zdrapek [Przybyło - ubyło]
UWAGA
Twój limit przeglądania postów to 5 aby zobaczyć więcej musisz zalogować się.
Twój limit przeglądania postów to 5 aby zobaczyć więcej musisz zalogować się.
- Snooki
- Lubi chajc
- Kontakt:
Re: Rozpoczęcie/zakończenie sprzedaży zdrapek [Przybyło - ubyło]
Też właśnie trafiłam na live z tiktoka
- Załączniki
-
- Screenshot_20231128-232016-146~2.png (1.93 MiB) Przejrzano 2330 razy
- Lottolotek22
- Janusz kombinator
- Kontakt:
To nagminny proceder, sam wielokrotnie widziałem jak kolektorka mówiła „ale wchodzi dopiero za tydzień/kilka dni więc z wygraną proszę tu wrócić nie wcześniej”.
- grzybek
- Lottożłop
- Kontakt:
Ja dzisiaj drapałem wzór tej zdrapki. Warstwa jest bardzo dobra i faktycznie bardzo podobna do xingo. Odszukanie tych symboli na planszy nie jest takie oczywiste bo są kolorowe i trochę się mieli na początku ale kwestia zdrapania kilku losów
Pierwsza uwaga jest taka i to chyba bardzo na plus że ta zdrapka będzie miała 14 różnych literek kontrolnych. U mnie były takie: T, Y, K, A, H, Z, R, M.
Jak widać pojawiła się dawno nie widziane wśród losów z dobrą czcionką litera K oraz rzadko widziane Z. W związku z tym mam nadzieję że wśród pozostałych sześciu będą jeszcze egzotyczne litery jak Q, V oraz nie widziany X od czasów Słówek w 2016r.
Druga uwaga to że w paczce nie ma wszystkich kolorów, w tej mojej były opcje graficzne opisane jako DD-różowa, EE-zielona i FF-żółta. Niebieska będzie w paczkach gdzie bedą układy AA, BB i CC, Nie wiadomo czy nie ma ich więcej GG, HH, II, analogicznie jak owocowej
To będzie typowa zdrapka do podłubania chwilę przy kawie ale by wygrać coś powyżej 50zł będzie naprawdę ciężko, o ile już samo 50 nie będzie np. co 10 paczek co jest wysoce prawdopodobne przy 20 stopniach w tabeli...

Pierwsza uwaga jest taka i to chyba bardzo na plus że ta zdrapka będzie miała 14 różnych literek kontrolnych. U mnie były takie: T, Y, K, A, H, Z, R, M.
Jak widać pojawiła się dawno nie widziane wśród losów z dobrą czcionką litera K oraz rzadko widziane Z. W związku z tym mam nadzieję że wśród pozostałych sześciu będą jeszcze egzotyczne litery jak Q, V oraz nie widziany X od czasów Słówek w 2016r.
Druga uwaga to że w paczce nie ma wszystkich kolorów, w tej mojej były opcje graficzne opisane jako DD-różowa, EE-zielona i FF-żółta. Niebieska będzie w paczkach gdzie bedą układy AA, BB i CC, Nie wiadomo czy nie ma ich więcej GG, HH, II, analogicznie jak owocowej

To będzie typowa zdrapka do podłubania chwilę przy kawie ale by wygrać coś powyżej 50zł będzie naprawdę ciężko, o ile już samo 50 nie będzie np. co 10 paczek co jest wysoce prawdopodobne przy 20 stopniach w tabeli...
-
- Lottożłop
- Kontakt:
Litera X jest obecnie w Walizce za 70 zeta
- grzybek
- Lottożłop
- Kontakt:
1 Inni to lubia
No i właśnie o tym był cały mój wywód. Cały sęk w tym że nie o tego X mi chodzi. Mamy dwa rodzaje czcionek na zdrapkach co już było wiele razy wałkowane. Mi chodziło o te zdrapki z dobrej drukarni gdzie jakość czcionki i symboli i innych szczegółów jest po prostu ładna i subtelna. I właśnie literka X z tego rodzaju druku nie pojawiła się już od 7 lat (ostatni raz Słówka nr 0357). A zwracam na to uwagę dlatego że kiedyś praktycznie co druga zdrapka z tej drukarni miała w kontrolnych X (równie często co V Q Z czy Y) a teraz nie ma jej wcale i jestem ciekaw czy kiedyś powróci.
Na obrazku pokazałem jak wygląda litera X w zależności od druku i tego po lewej stronie nie ma od paru lat. Ten po prawej jest we wspomnianej walizce i wielu innych z żółtym tłem na polu gry

P.S. Swoją drogą ciekawi mnie w jaki sposób dobierane sa te literki kontrolne. Wiadomo że kiedyś było często tak że kontrolne tworzyły nazwę zdrapki lub dało się z nich ułożyć inne słowo, a jesli były przydzielone losowo to jednak każda pojawiała się mniej więcej podobną ilość razy w przeliczeniu powiedzmy na 50 nowych losów. Od paru lat nowe zdrapki totalnie nie wykazują takich cech i ciągle w kontrolnych są ABCDGMPRST, rzadziej są EFHIJLNOUY a najrzadziej KWZQV i zbanowany X.
Moje zainteresowanie literki jest znane od dawna bo zawsze sprawdzałem jakie słowo przemycili w kontrolnych a teraz już tego nie robią. Jedynie został przeinaczony BRYLANT w super liniach. I kalendarz ma też już spartaczone słowo PARADISO (PARDESO), bo kiedyś na 100 było III a nie EEE jak obecnie.
- Załączniki
-
- literkaX.jpg (8.42 KiB) Przejrzano 1986 razy
-
- Lottożłop
- Kontakt:
Wow, powiem szczerze że przez 24 lata nigdy na to nie zwracałem uwagi i pewnie większość osób bawiących się zdrapkami, wielki szacunek dla Cb i wogóle za wyjaśnienie tego
prawda jest jedynie taka że jakość zdrapek jest gorsza, widać to po nowych Ekstra Liniach (są cieńsze i papier szybko wykazuje tendencję do zwijania w rolkę), nawet i ŚK a też dostałem właśnie wzór Paradiso i jest ciut podobnie, choć i tak mi się podoba ze względu na spędzenie czasu nad nią choć dla większości będzie za kłopotliwa i tylko czytniki będą częściej w działaniu 

- Lottolotek22
- Janusz kombinator
- Kontakt:
Czy znamy już wizerunki styczniowych losów? 

-
- Janusz kombinator
- Kontakt:
1 Inni to lubia
Przepraszam za jakość zdjęcia, bo naprawdę robione z partyzanta w nieznajomej kolekturze ale jakoś można zobaczyć jak będzie "Dużo Szczęścia" wyglądać

- Mejkap
- Maniak
- Kontakt:
1 Inni to lubia
Aktualizacja
- Załączniki
-
- received_866305061694326.jpeg (161.2 KiB) Przejrzano 1558 razy
-
- received_1386639315392139.jpeg (133.89 KiB) Przejrzano 1558 razy
-
- Janusz kombinator
- Kontakt:
Owocowa Eksplozja za 5 zł i główna 70 000 zł? Ciekawa ta zmiana ceny i głównej.