Z małym poślizgiem ale pragnę przypomnieć że 10 lat temu, dokładnie 28 marca 2014r. weszła do sprzedaży jedna z najbardziej rozpoznawalnych i pamiętnych zdrapek czyli WIELKA CZWÓRKA nr 0275

Była sprzedawana jednocześnie w 4 sąsiedzkich krajach tj. Polska, Czechy, Słowacja, Węgry. Zdrapka miała swój wyjątkowy unikatowy wygląd jak i ciekawe zasady gry które opierały się na trzech różnych grach, w pierwszej wygrywające symbole, w drugiej 3 takie same kwoty, a trzecia - bonus w którym należało znaleźć cyfrę 4
Pamiętam jak dziś że zdrapka była prawdziwym hitem sprzedaży w tamtym okresie i rozeszła się jak ciepłe bułeczki, dosłownie po 3-4 miesiącach sprzedała się większość nakładu. Nie zraziła nawet cena 5zł mimo że wówczas losy po 5zł nie były jeszcze tak bardzo popularne. Również ja wielokrotnie ją kupowałem, co prawda nie wygrałem więcej jak 20zł, ale do podrapania była naprawdę fajna
A wy jak wspominacie tę zdrapkę?
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
W maju prawdopodobnie zakończenie
-
Super 7 (do wygrania 1x 77 777)
-
Owocowe 8
-
Kasa do Mikołaja (do wygrania 1x 100 000)
-
Przypływ Kasy
-
Pisanka
W czerwcu:
-
Ekstra Pensja (do wygrania 3x 208 000)
-
Green Money (do wygrania 3x 200 000)
-
10 x Kasa
-
Duuużo Kasy (do wygrania 3x 200 000)
-
Diamentowy Milion
Latem można się spodziewać że poleci pensja, krzyżówka i linie za 3, krzyżówka XL, żabka, walizka, kosmiczne 7.
Co ciekawe w najbliższych miesiącach nie będzie w ogóle zakończeń losów po 10zł. Nie wiem czy ktoś z was zwrócił uwagę ale te co wchodziły w 2022 to już praktycznie się nie sprzedają, z puli schodzi tylko kilka tysięcy dziennie. Najszybciej do zakończenia będą perły rubiny, bajeczna kasa, super bonus, góra kasy i big 777 ale tak naprawdę ich koniec może nastąpić dopiero pod koniec roku. Z kolei te które weszły w 2023 miały tak ogromne nakłady że trzeba 2 lat żeby to sprzedać. Obawiam się że z tym trendem sprzedaży to za chwilę będziemy mieli grubo ponad 40 losów po 10zł w ofercie