Wczoraj w wolnej chwili zrobiłem sobie symulację gry w Mini Lotto oraz Multi Multi.
Założyłem, że od 1 stycznia tego roku do dnia dzisiejszego wysyłałbym kupon w Mini z czterema, prostymi zakładami dziennie czyli za łączną kwotę 6zł.
Co wyszło? Ano tyle, że straciłbym kwotę 397,20 zł.
Wolałem nie liczyć ile bym stracił wysyłając np. osiem zakładów prostych, o systemach nie wspominając, tu już straty sięgają tysięcy złotych.
Co do Multi Multi zrobiłem symulację na wszystkie liczby.
Przykładowo, gdybym grał od 1 stycznia do dzisiaj na jedną liczbę, dwa zakłady dziennie za 5zł, straciłbym 361 zł lub grając z plusem aż 802zł
I przedstawię w kolejności grę na kolejne liczby.
2 liczby - strata 429zł, z plusem 906zł.
3 liczby - strata 427zł, z plusem 810zł
4 liczby - strata 381zł, z plusem 746zł
5 liczb - strata 417zł, z plusem 738zł
I żeby nie zanudzać, napiszę tylko, że gdybym grał codziennie od nowego roku dwa zakłady dziennie na 10 liczb, moja strata wyniosłaby 405zł, zakładając grę bez tzw. plusa. Bo z plusem byłoby 814zł w plecy.
Oczywiście zapewne gdybym wybrał inny zestaw liczb, stalbym się milionerem albo przynajmniej majętnym człowiekiem. Otóż nie do końca. Nawet żeby nie wyjść na mały minus musiałbym mieć wiele szczęścia. W przeciwnym razie zawsze są spore straty.
I nasuwa się logiczne pytanie, warto? Wiadomo, wysyłając kupon , człowiek się łudzi i ma nadzieję, że to "właśnie dziś" i "właśnie ja trafię ".
Ale obiektywnie podchodząc do tematu czy zdrapki czy wszelkiej maści gry liczbowe to jedna, wielka fikcja. Chyba, że trafisz. Wtedy warto.
Takie sobie wyliczenia...
UWAGA
Twój limit przeglądania postów to 5 aby zobaczyć więcej musisz zalogować się.
Twój limit przeglądania postów to 5 aby zobaczyć więcej musisz zalogować się.
- pablovsky
- Uzależniony od gry
- Kontakt:
2 Inni to lubia
- Krzysiek
- Moderator
- Kontakt:
Re: Takie sobie wyliczenia...
Ale to żadne odkrycie. Czy to gry liczbowe czy zdrapki to niestety ale w 95% zawsze będziemy na minusie. Żeby wyjść na plus to trzebalo by minimum trzeci lub drugi stopień trafić. Poniżej tego jesteśmy na minusie.
Osobiście uważam że np zdrapki są o wiele gorsze pod względem generowania minus.
Osobiście uważam że np zdrapki są o wiele gorsze pod względem generowania minus.
Magister, Inżynier, Doktor Habilitowany, Profesor wszystkich Profesorów, Noblista a nawet Ksiądz 

- pablovsky
- Uzależniony od gry
- Kontakt:
Re: Takie sobie wyliczenia...
Wiem, nie odkryłem niczego nowego, chciałem tylko podzielić się informacją dla ewentualnych nowicjuszy, którzy czasami szukają po necie informacji pt."jak zostać milionerem w Lotto".
Każde tego typu wyliczenia, czy obserwacje fajnie się czyta i uznałem, że skrobnę posta.
Każde tego typu wyliczenia, czy obserwacje fajnie się czyta i uznałem, że skrobnę posta.