Skąd Lotto wie, kto trafił szóstkę?
-
kodixb
- Świeżak
- Kontakt:
Skąd Lotto wie, kto trafił szóstkę?
Witam. Zastanawia mnie skąd Lotto wie, kto trafił bądź nie trafił szóstki. Chodzi mi o to, gdy po losowaniu następnego dnia są wyniki i jest informacja w kolekturze na wydruku, kto trafił szóstkę, ile osób piątkę, ile osób 4 i ile osób 3 liczby. Mógłby mi ktoś odpowiedzieć na to pytanie?
- Nutaharion
- Moderator
- Kontakt:
Re: Skąd Lotto wie, kto trafił szóstkę?
Każdy zakład zagrany w Lotto jest zapisany w centralnym systemie jeszcze przed losowaniem.
Gdy tylko zostaną wylosowane liczby, system automatycznie porównuje je ze wszystkimi zapisanymi zakładami i w ciągu kilku chwil wie dokładnie, ile padło szóstek, piątek, czwórek i trójek.
Nie trzeba czekać, aż ktoś zgłosi wygraną – informacja wynika z porównania zapisanych zakładów z wynikami losowania.
Gdy tylko zostaną wylosowane liczby, system automatycznie porównuje je ze wszystkimi zapisanymi zakładami i w ciągu kilku chwil wie dokładnie, ile padło szóstek, piątek, czwórek i trójek.
Nie trzeba czekać, aż ktoś zgłosi wygraną – informacja wynika z porównania zapisanych zakładów z wynikami losowania.
Jeżeli uważasz, że robię kawał dobrej roboty to możesz postawić mi wirtualną kawę na: https://buycoffee.to/jakazdrapka (。◕‿‿◕。)
-
ralfek
- Cwaniak
- Kontakt:
Re: Skąd Lotto wie, kto trafił szóstkę?
Spójrz na wydruk kuponu, masz tam nr. kolektury, nr identyfikacyjny losu, każdy lottomat ma swój nr. ident. dodatkowo itp.