Świąteczne odliczanie [508]

UWAGA
Twój limit przeglądania postów to 5 aby zobaczyć więcej musisz zalogować się.
Awatar użytkownika
jankiel50
Cwaniak
Kontakt:

Re: Świąteczne odliczanie [508]

Post autor: jankiel50 » 24 paź 2022, 15:56

szkoda że do mnie nie przerzucają 😁 TS jesli to czytacie to poproszę dwa kartony: Racibórz, Katowicka 😁

michal1080
Janusz Gry
Kontakt:

Post autor: michal1080 » 24 paź 2022, 16:28

Zuduarinka pisze:
24 paź 2022, 15:50
Mapka posiada w takim razie wady, bo przy mnie w sobotę otwierali cały karton. Podobno załatwili z Radomia :)
Bardzo możliwe, że rozdysponują ten karton na cały Szczecin. Takie przerzuty są normą, często o tym słyszałem. W Łodzi i Radomiu chyba zalega najwięcej ŚO, więc nie dziwię się, że stamtąd je sprowadzają.

Chaberek
Cwaniak
Kontakt:

Post autor: Chaberek » 24 paź 2022, 18:30

Sudet pisze:
16 paź 2022, 16:51
A tu mała wygrana z mojej wyprawy ;)
Gratulacje!!! Całkiem duży zwierz upolowany !!!
U mnie nigdzie nie ma tej zdrapki wiec nie poluję

Awatar użytkownika
jankiel50
Cwaniak
Kontakt:

Post autor: jankiel50 » 25 paź 2022, 12:30

Dla szybkiego podsumowania:
obecnie szansa na trafienie głównej wygranej w tej zdrapce wynosi około 1:98 000 - to prawie 9x większa szansa niż 5/5 w minilotto, gdzie prawdopodobieństwo trafienia wynosi 1:850 668. Koszt jednej zdrapki jest 16x większy niż jednego zakładu minilotto, jednak nagroda główna wynosi na pewno równy MILION :-) nie licząc pozostałych niepustych zdrapek z drobnicą :-)

Dodano po 3 minutach 19 sekundach:
Warto też dodać, że MILION jest też conajmniej prawie trzykrotnie wyższą nagrodą główną niż 5/5 w MiniLotto zakładając że zwycięzca w MiniLotto trafi piąteczkę jako jedyny :-)

Awatar użytkownika
Rocker
Lottożłop
Kontakt:

Post autor: Rocker » 25 paź 2022, 17:27

jankiel50 pisze:
25 paź 2022, 12:33
Dla szybkiego podsumowania:
obecnie szansa na trafienie głównej wygranej w tej zdrapce wynosi około 1:98 000 - to prawie 9x większa szansa niż 5/5 w minilotto, gdzie prawdopodobieństwo trafienia wynosi 1:850 668. Koszt jednej zdrapki jest 16x większy niż jednego zakładu minilotto, jednak nagroda główna wynosi na pewno równy MILION :-) nie licząc pozostałych niepustych zdrapek z drobnicą :-)

Dodano po 3 minutach 19 sekundach:
Warto też dodać, że MILION jest też conajmniej prawie trzykrotnie wyższą nagrodą główną niż 5/5 w MiniLotto zakładając że zwycięzca w MiniLotto trafi piąteczkę jako jedyny :-)
Tylko przed drapaniem trzeba zrobić jeszcze jedno losowanie, czy zdrapka z główną jest jeszcze w obiegu czy też nie. Np. decyzja przez rzut monetą. Potem można mówić, że tutaj są większe szanse na wygranie lub są zerowe. To jest problem fizycznych zdrapek. Nie chodzi mi o spieranie się czy więcej jest argumentów, że główna jest jeszcze w obiegu, czy jej nie ma, ale że nigdy nie ma pewności jak jest. w grach losowych masz niezmienne wytyczne i zasady.

Sudet
**MISZCZ ZDRAPEK**
Kontakt:

Post autor: Sudet » 25 paź 2022, 19:25

Dziękuję @Chaberek. Znalazłem się w odpowiednim miejscu i czasie ;)

Amigo007
Cwaniak
Kontakt:

Post autor: Amigo007 » 25 paź 2022, 19:50

Jankiel50 nie można tak tego liczyć. Zakładając, że główna nadal jest w obiegu. To wystarczy, że wygrywająca zdrapka jest w mocno oddalonej dla danego gracza miejscowości. Tym samym, staje się taka wygrana nieosiągalna dla danej osoby. Tak więc lepiej być ostrożnym z jakimikolwiek "polowaniami".

Awatar użytkownika
jankiel50
Cwaniak
Kontakt:

Post autor: jankiel50 » 25 paź 2022, 20:14

Amigo007 pisze:
25 paź 2022, 19:50
Jankiel50 nie można tak tego liczyć. Zakładając, że główna nadal jest w obiegu. To wystarczy, że wygrywająca zdrapka jest w mocno oddalonej dla danego gracza miejscowości. Tym samym, staje się taka wygrana nieosiągalna dla danej osoby. Tak więc lepiej być ostrożnym z jakimikolwiek "polowaniami".
Ostrożnym trzeba być - zgadzam się... jednak przeliczenie jest jak najbardziej odpowiednie. Szansa jest taka sama niezależnie od tego gdzie ona leży... Na ten sam tok myślenia można by przedłożyć przykład MiniLotto, gdyż dane pięć liczb może paść na drugim końcu polski... w statystyce nie zmienia to nic, poza tym - że każdym kolejnym losowaniu wciąż szansa jest identyczna. Położenie prawidłowej zdrapki to jedynie techniczny aspekt - jednak poprawnie statystycznych wyliczeń :-) Połowicznie zgadzam się też z wypowiedzią odnośnie rzucania monety w odniesieniu do tego czy główna jest jeszcze w pozostałej puli czy w koszu, gdyż branie udziału w loteriach wiąże się z tym, że wierzy się w wygraną. W odniesieniu do przykładów - to jest możliwe do ustalenia przy wykupie reszty losów, natomiast realne szanse trafienia w MiniLotto z każdym losowaniem wyrównują się i o tym czy dana kombinacja kiedykolwiek wpadnie może się okazać jedynie za kilka pokoleń przez Twoje prawnuki :-)

Dodano po 4 minutach 33 sekundach:
i szczerze - bardzo chciałbym żeby ktoś tą główną wyłowił i żeby był to ktoś z tego forum, żeby ta zdrapa nie odeszła z przykrym finałem do historii.
Należy też pamiętać o punktach w których leżą pozostałości otwartych paczek (takich nie znajdziemy na mapce)... I moje domysły kierują się właśnie ku temu, że bańka leży gdzieś już dłuugo w rozpakowanej paczce i nie ma jej na mapce :)

Awatar użytkownika
Nutaharion
Moderator
Kontakt:

Post autor: Nutaharion » 26 paź 2022, 11:26

Zaktualizowałem obszar: Koszalin
Jutro powinienem dostać dane dla Łodzi i Białegostoku to też pewnie wieczorem wlecą na mapę.

Przypominam link do mapy: [url]https://www.google.com/maps/d/u/0/edit?mid=112UY8K88eUQrjJzB-22e2yfhE_8DCFGF[/url]
Jeżeli uważasz, że robię kawał dobrej roboty to możesz postawić mi wirtualną kawę na: https://buycoffee.to/jakazdrapka (。◕‿‿◕。)

newużytkownik
Maniak
Kontakt:

Post autor: newużytkownik » 26 paź 2022, 12:14

Mając chęć kupić jakąś zdrapkę premium, na pewno warto wybrać akurat "Świąteczne odliczanie", natomiast czy warto specjalne robić polowania? Moim zdaniem zdecydowanie nie warto.
Systemy do gier Lotto z gwarancjami: lotto12.pl

ODPOWIEDZ