Świąteczne odliczanie [508]

UWAGA
Twój limit przeglądania postów to 5 aby zobaczyć więcej musisz zalogować się.
STUMPY21
Uzależniony od gry
Kontakt:

Re: Świąteczne odliczanie [508]

Post autor: STUMPY21 » 04 gru 2022, 12:19

Katowice Sandomierska 4 8 sztuk było i kupione

Awatar użytkownika
jankiel50
Cwaniak
Kontakt:

Post autor: jankiel50 » 04 gru 2022, 15:07

STUMPY21 pisze:
04 gru 2022, 9:18
Też spotkałem się parę razy sytuację że Pani mi szuka zdrapki a a za mną kolejka się zrobiła długa :-D . Do tego jak Pani wkoncu znajdzie to zamiast wpisać ilość i numer zdrapki to po kolei skanuje. Do tego zdarzyło się że Pani znalazła nie otwarta paczke to ja najpierw otwiera a potem po kolei każda skanuje :-D
Do tego dochodzi sytuacja jak jest mniej niz 10 zdrapek i nie są porozdzielane i Pani liczy parę razy bo ma problem jak są złączone.
Ja wtedy zawsze mówię, że nie musi otwierać, tylko MENU ZDRAPKI i druga opcja u góry SPRZEDAŻ CAŁEJ PACZKI... Nieraz jest śmiesznie i słyszę "wow mógłby Pan nas przeszkolić" :D a nieraz zołzy "tak, ale na najpierw muszę ją wprowadzić do systemu zanim sprzedam" pfff. żałosne.
A co do skanowania po jednej, to dodatkowo już zamiast skanować jedną tyle razy co ich zostało, to ona bierze i każdą KONKRETNĄ musi osobno :lol: :lol: :lol: a najlepsze są te, które nawet do odrywania się nie nadają intelektualnie, bo zamiast zagiąć w drugą stronę, to ona rwie tak, że pół powłoki z kolejnej zdrapki zostaje na pierwszej. Miałem jeden taki bardzo trudny punkt, że nawet babka za mną która to widziała to miała skrzywioną minę jak to widziała.

STUMPY21
Uzależniony od gry
Kontakt:

Post autor: STUMPY21 » 04 gru 2022, 15:43

Dokładnie, sa różnie techniki albo każda po kolei albo ta sama tyle razy co sztuk. Raz w jednym punkcie skanowała po kolei każda i nie chciała przejść ostatnia i już mówiła że mi nie może sprzedać. Okazało się że jedna dwa razy zeskanowała:-D

Awatar użytkownika
liczebnik
Janusz kombinator
Kontakt:

Post autor: liczebnik » 04 gru 2022, 18:21

STUMPY21 pisze:
04 gru 2022, 15:43
Dokładnie, sa różnie techniki albo każda po kolei albo ta sama tyle razy co sztuk. Raz w jednym punkcie skanowała po kolei każda i nie chciała przejść ostatnia i już mówiła że mi nie może sprzedać. Okazało się że jedna dwa razy zeskanowała:-D
Dokładnie miałem taką samą sytuację w którejś z kolektur. Pięć wbite, a szósta się nie dała.

Madziara
Świeżak cebula
Kontakt:

Post autor: Madziara » 04 gru 2022, 18:56

Totalizator powinien pozbierać zdrapki, których zostało mniej niż 5 % na rynku ze wszystkich punktów i zrzucić do jakiegoś jednego punktu ustalonego w każdym powiecie.
Wtedy Totalizator by wyprzedał więcej zdrapek, a i my- kupujący- byśmy byli zadowoleni.

Awatar użytkownika
liczebnik
Janusz kombinator
Kontakt:

Post autor: liczebnik » 04 gru 2022, 19:58

Madziara pisze:
04 gru 2022, 18:56
Totalizator powinien pozbierać zdrapki, których zostało mniej niż 5 % na rynku ze wszystkich punktów i zrzucić do jakiegoś jednego punktu ustalonego w każdym powiecie.
Wtedy Totalizator by wyprzedał więcej zdrapek, a i my- kupujący- byśmy byli zadowoleni.
TS cały czas je zbiera, przynajmniej w podlaskiem, i zwozi do oddziału. A że to zbieranie jest bardzo niedokładne, to już co innego. Teoretycznie mógłby to wyzbierać i wrzucić do kolektur mieszczących się przy oddziałach. Tylko wyobraź sobie te kolejki i dantejskie sceny przy kolekturach, gdyby nagle dano sygnał "Ostatnie sztuki tyko w wytypowanych kolekturach" i wszyscy zostaliby uświadomieni :D

Dodano po 1 minucie 56 sekundach:
Generalnie jest zły czas na polowania, bo pora roku zniechęca do jeżdżenia do dalszych punktów. W okresie letnim ruch byłby większy mam takie wrażenie.

newużytkownik
Maniak
Kontakt:

Post autor: newużytkownik » 04 gru 2022, 21:51

Jeśli zostało 4,5% nakładu to oznacza, że jest to 81 tys. zdrapek wartych ponad 2 mln zł. TS mógłby sprzedać resztkę nakładu i nadal nie byłby w żaden sposób stratny.
Systemy do gier Lotto z gwarancjami: lotto12.pl

Awatar użytkownika
grzybek
Lottożłop
Kontakt:

Post autor: grzybek » 05 gru 2022, 9:30

newużytkownik pisze:
04 gru 2022, 21:51
Jeśli zostało 4,5% nakładu to oznacza, że jest to 81 tys. zdrapek wartych ponad 2 mln zł. TS mógłby sprzedać resztkę nakładu i nadal nie byłby w żaden sposób stratny.
Inaczej licząc 3,25% nakładu a to jest 55 tyś. losów.

Awatar użytkownika
jankiel50
Cwaniak
Kontakt:

Post autor: jankiel50 » 05 gru 2022, 19:39

Byłem dziś w Kędzierzynie-Koźlu i jako że za każdym razem jak gdzieś jadę poza miasto - sprawdzam ponownie mapkę (i w kwestii tego miasta zaskoczyłem się co do punktów :P) - obskoczyłem wszystkie punkty i zakupiłem łącznie 40 sztuk. Jednego punktu nie znalazłem, bo to tunel pod torami PKP przed i za którym są tylko lasy :-) tak więc można cały KĘDZIERZYN-KOŹLE usunąć z mapki poza Armii Krajowej 38 i Bolesława Krzywoustego 16a, który to jest czynny do 13:30 codziennie (salonik prasowy). Podrapię to podziele się bilansem.
W jednym z punktów widziałem na wystawce wygranych fajny okaz trafionej 5000 w ŚO :-)

Dodano po 1 godzinie 21 minutach 45 sekundach:
14x25
4x 50

STUMPY21
Uzależniony od gry
Kontakt:

Post autor: STUMPY21 » 05 gru 2022, 21:26

jankiel50 pisze:
05 gru 2022, 21:01
Byłem dziś w Kędzierzynie-Koźlu i jako że za każdym razem jak gdzieś jadę poza miasto - sprawdzam ponownie mapkę (i w kwestii tego miasta zaskoczyłem się co do punktów :P) - obskoczyłem wszystkie punkty i zakupiłem łącznie 40 sztuk. Jednego punktu nie znalazłem, bo to tunel pod torami PKP przed i za którym są tylko lasy :-) tak więc można cały KĘDZIERZYN-KOŹLE usunąć z mapki poza Armii Krajowej 38 i Bolesława Krzywoustego 16a, który to jest czynny do 13:30 codziennie (salonik prasowy). Podrapię to podziele się bilansem.
W jednym z punktów widziałem na wystawce wygranych fajny okaz trafionej 5000 w ŚO :-)

Dodano po 1 godzinie 21 minutach 45 sekundach:
14x25
4x 50
Załatw aktualizacje Śląskie!

ODPOWIEDZ