500000zł w Banku [440]

UWAGA
Twój limit przeglądania postów to 5 aby zobaczyć więcej musisz zalogować się.
Awatar użytkownika
Krzysiek
Moderator
Kontakt:

Re: 500000zł w Banku [440]

Post autor: Krzysiek » 26 lip 2018, 11:27

Widać że zapewne TS czyta forum :lol: 8-)
Stąd niemal pewne numery poległy.
Magister, Inżynier, Doktor Habilitowany, Profesor wszystkich Profesorów, Noblista a nawet Ksiądz :mrgreen:

Awatar użytkownika
ER33
Moderator
Kontakt:

Post autor: ER33 » 26 lip 2018, 11:33

Ty się nie śmiej, bo to może być fakt ;)
Mają zapewne wiedzę na temat rozszyfrowanych i wyjaśnionych przez nas zagwozdek loteryjnych 8-)
Kiedyś zaprzyjaźniona kolektorka powiedziała mi, że na pewno czytają... :oops:

Awatar użytkownika
viscoza
Świeżak cebula
Kontakt:

Post autor: viscoza » 26 lip 2018, 13:22

Wczoraj byłam kolekturze (takiej typowej) i poprosiłam o XXL-kę. Ucieszyłam się, że pani miała fioletową. Swój zachwyt wyraziłam głośno. A Pani "ale jakie znaczenie ma kolor, przecież i te i te maja ten sam numer (409) to przecież to samo".
Wyjaśniłam po krótce Pani o co chodzi z kolorami (w czerwonej padły dwie główne, w fioletowej jedna - więc jest ona smakowitym kąskiem) to stwierdziła: Naaaaprawdę? To nawet ja tego nie wiedziałam :shock: Czy TS nie szkoli swoich pracowników?

I tak sobie myślę, że skoro kombinują z literkami kontrolnymi (joker) to czy nie zaczną z kolorami i przypisanymi do nich głównymi :?:

Sollen
Maniak
Kontakt:

Post autor: Sollen » 26 lip 2018, 13:59

viscoza pisze:
26 lip 2018, 13:22
Wczoraj byłam kolekturze (takiej typowej) i poprosiłam o XXL-kę. Ucieszyłam się, że pani miała fioletową. Swój zachwyt wyraziłam głośno. A Pani "ale jakie znaczenie ma kolor, przecież i te i te maja ten sam numer (409) to przecież to samo".
Wyjaśniłam po krótce Pani o co chodzi z kolorami (w czerwonej padły dwie główne, w fioletowej jedna - więc jest ona smakowitym kąskiem) to stwierdziła: Naaaaprawdę? To nawet ja tego nie wiedziałam :shock: Czy TS nie szkoli swoich pracowników?
I tak sobie myślę, że skoro kombinują z literkami kontrolnymi (joker) to czy nie zaczną z kolorami i przypisanymi do nich głównymi :?:

Pewnie to kwestia czasu, rok-dwa i nie będzie nic wiadomo, z przedziałami i kolorami namieszają, nakład jeszcze zwiększą i wprowadzą zdrapki za 100 zł i się skończy zabawa albo raczej - zacznie xD. Co do pracowników TS to niestety racja, nie wymagam bycia zapalonym zdrapkowiczem śledzącym wszystko o każdej edycji każdej zdrapy, ale jakaś elementarna wiedza powinna być, w końcu tam pracują. Wielu jednak sporo wie, różnie bywa.

Awatar użytkownika
boobs
***MISZCZ ML***
Kontakt:

Post autor: boobs » 26 lip 2018, 18:48

Viscoza, nie wymagaj za wiele :P Kolektorzy, którzy interesują się tym co robią, wiedzą co to są "gorące przedziały" to niestety rzadkość. I tak nic nie przebije kompetencji a raczej niekompetencji "kolektorki" u mnie w Żabce. Miałem do wypłaty 5 zł bodajże w zdrapce Neonowe 7. Babka nie chciała mi wypłacić wygranej argumentując to faktem, że "oni nie mają takiej zdrapki w sprzedaży więc ona nie może wypłacić mi wygranej". Kiedy nalegałem, żeby pokazała mi asortyment, i w końcu się zgodziła, okazało się, że Neonowe 7 jest, ale w innej wersji kolorystycznej niż ta moja zdrapka. Dla kolektorki więc była to inna zdrapka. Próbowałem jej pokazywać numer kontrolny, tłumaczyć że to to samo i nic. Dopiero musiała zadzwonić na Infolinię żeby dowiedzieć się czy może wypłacić mi 5 zł...

Awatar użytkownika
viscoza
Świeżak cebula
Kontakt:

Post autor: viscoza » 26 lip 2018, 19:35

boobs pisze:
26 lip 2018, 18:48
Viscoza, nie wymagaj za wiele :P Kolektorzy, którzy interesują się tym co robią, wiedzą co to są "gorące przedziały" to niestety rzadkość. I tak nic nie przebije kompetencji a raczej niekompetencji "kolektorki" u mnie w Żabce. Miałem do wypłaty 5 zł bodajże w zdrapce Neonowe 7. Babka nie chciała mi wypłacić wygranej argumentując to faktem, że "oni nie mają takiej zdrapki w sprzedaży więc ona nie może wypłacić mi wygranej". Kiedy nalegałem, żeby pokazała mi asortyment, i w końcu się zgodziła, okazało się, że Neonowe 7 jest, ale w innej wersji kolorystycznej niż ta moja zdrapka. Dla kolektorki więc była to inna zdrapka. Próbowałem jej pokazywać numer kontrolny, tłumaczyć że to to samo i nic. Dopiero musiała zadzwonić na Infolinię żeby dowiedzieć się czy może wypłacić mi 5 zł...

To już jest susza intelektualna jak to mówi moja córka :roll:

Awatar użytkownika
grzybek
Lottożłop
Kontakt:

Post autor: grzybek » 26 lip 2018, 20:39

viscoza pisze:
26 lip 2018, 13:22
czy nie zaczną z kolorami i przypisanymi do nich głównymi :?:
viskoza, to już się dzieje! w podwójnej kasie 2 główne są na wersji świątecznej a pozostałe 6 na granatowej. Na szczęście idzie to zgodnie z nakładem, świąteczna ma tylko 40000 paczek a granatowa 120000 ;)

Awatar użytkownika
viscoza
Świeżak cebula
Kontakt:

Post autor: viscoza » 26 lip 2018, 20:57

viskoza, to już się dzieje! w podwójnej kasie 2 główne są na wersji świątecznej a pozostałe 6 na granatowej. Na szczęście idzie to zgodnie z nakładem, świąteczna ma tylko 40000 paczek a granatowa 120000 ;)
[/quote]

No to zacznie się burdel ku uciesze TS.
Do tej pory był prosty algorytm :(

Awatar użytkownika
ER33
Moderator
Kontakt:

Post autor: ER33 » 26 lip 2018, 22:33

boobs pisze:
26 lip 2018, 18:48
Jaka kretynka, naprawdę myślenie nie boli :lol:
Jeśli dobrze kojarzę, to chyba wspominałeś też o tej historii na naszym starym forum?

Ja raczej nie przepadam za obsługą w tych Żabkach, Fresh'ach etc. Kiedyś też jedna robiła oczy wielkie ze zdziwienia jak jej tłumaczyłam co to jest nr zdrapki, bo się upierała, że co to za różnica. A i tak pewności nie mam czy zatrybiła o co chodzi i ogarnęła temat :D Masakra z takim personelem :roll:

Awatar użytkownika
boobs
***MISZCZ ML***
Kontakt:

Post autor: boobs » 27 lip 2018, 7:08

Dokładnie, o niej wspominałem. Natomiast mam najświeższą, o której nie wspominałem :D

Była sobie niehandlowa niedziela więc wybrałem się do Żabki, która od jakiegoś czasu reklamuje się jako sklep, gdzie prócz zakupów możesz jeszcze odebrać paczkę czy wysłać lotto. Oczywiście sklep był otwarty, w środku nie było nawet dużej kolejki (a w te wolne od handlu niedziele potrafią być). Był straszny upał więc wziąłem tylko jakiś napój na drogę, i już chciałem podać kasjerowi skreślony blankiet Mini Lotka do wysłania. Usłyszałem, że "Dziś nie da rady. Nie ma czasu, zapraszamy jutro". Kurczę, nie powiem, wkurzyłem się bo raz: Jutro to będę miał dziesiątki otwartych kolektur, gdzie bez problemu wyślę i kupię to co chce, dwa: Nie po to Żabka reklamuje się jako m.in kolektura, żeby potem nie można było tam z niej skorzystać, i trzy: Musiałem iść na piechotę sporo dalej, a było bardzo upalnie. Na szczęście kolektura w Monopolowym mnie nie zawodzi, jest otwarta w każdą niedzielę i teraz w niehandlowe niedziele jeżdżę tylko tam. Pechowa ta moja Żabka, bo w sąsiedniej miejscowości też jest, i parę razy kupowałem tam zdrapki to mogę powiedzieć, że obsługa jest duużo bardziej ogarnięta. W sprawie sklepu z mojego miasta napisałem nawet na oficjalny profil Żabki na fb, obiecali, że zajmą się tą sprawą ale póki co cisza.

ODPOWIEDZ