Przewidywanie

ODPOWIEDZ
UWAGA
Twój limit przeglądania postów to 5 aby zobaczyć więcej musisz zalogować się.
Awatar użytkownika
pablovsky
Uzależniony od gry
Kontakt:

Re: Przewidywanie

Post autor: pablovsky » 09 paź 2024, 20:13

Barek43 pisze:
09 paź 2024, 19:02
...i tak przez dekady.I gdyby oszczędzał te pieniądze co je wydaje to by mu sie uzbierała ta suma co by miał ją wygrac w tej grze.
Dokładnie tak to wygląda! :)
Ale zatrzymajmy się może na chwilę przy jednej dekadzie.
Jest niejaki, dla przykładu pan Zygmunt i jego sąsiad, Stefan K., który codziennie rano, punktualnie o godzinie 10 wchodzi do kolektury i z uporem maniaka kładzie na ladzie 10zł, aby wysłać pięć zakładów Mini Lotka.

W tym czasie wspomniany pan Zyguś, wyciąga z pod kanapy o tej samej godzinie, swoją wełnianą, zieloną skarpetę i wkłada (aby żona i synowa nie widziały) banknot o wartości również 10 złotych.

Po tej wspomnianej dekadzie, czyli dziesięciu latach, skarpeta nieco spuchła, stary Zygmunt odkłada laskę na podłogę, klęka, wyciąga skrzętnie kamuflowaną przez dekadę skarpetę i przez godzinę skrupulatnie liczy swój skarb.
Wychodzi mu trzydzieści sześć tysięcy i pięćset złotych. Ubiera się, wychodzi z domu i Idzie kupić do pobliskiego komisu całkiem przyzwoite sześcioletnie auto. Po drodze spotyka sąsiada, niejakiego Stefana K.
- O, dzień dobry, panie Stefku, dokąd to? - kłania się Zygmunt.
- Jak to dokąd? Totka idę wysłać!
- No, pięknie! A wygrał pan coś w końcu?
- Panie Zygmuncie, jasne! Przedwczoraj miałem trójkę, a pół roku temu nawet czwórkę trafiłem - klasnął zadowolony w dłonie.
- O, proszę! To ile pan wygrał?
- Prawie tysiaka! Poszczęściło się w końcu. Kupiłem sobie w końcu nowy płaszcz na zimę! - Z zadowoleniem wskazuje na ubrany płaszcz. - A pan to gdzie tak biegnie z rana?
- Kupić auto, panie Stefanie!
- Coś takiego? Wygrał pan?
- Nie, nic nie wygrałem, odłożyłem! Do widzenia...

Tak to mniej więcej widzę. :D

Belzebabka
Cwaniak
Kontakt:

Post autor: Belzebabka » 09 paź 2024, 20:24

Tylko jak politycy przez te lata kiedy pan Zygmunt odkładał wprowadzą kolejny program socjalny jak 800 plus, który to pobierają bardzo potrzebujące osoby jak moim mieście burmistrz z żoną lekarką, :idea: to inflacja sprawi że pan Zyga za swoje oszczędności również kupi sobie płaszcz na zimę. :lol:

Awatar użytkownika
pablovsky
Uzależniony od gry
Kontakt:

Post autor: pablovsky » 09 paź 2024, 21:56

Belzebabka pisze:
09 paź 2024, 20:24
... inflacja sprawi że pan Zyga za swoje oszczędności również kupi sobie płaszcz na zimę. :lol:
Czyli co, nie warto oszczędzać w skarpecie? :D
Może tak źle by nie było. To, co piszesz, to by już była hiperinflacja. Aczkolwiek też nie lubię tych programów socjalnych. Moja siostrzenica ma trójkę dzieci, zarabiają z mężem grubo ponad dwie dychy, mają dom, dwie chaty na wynajem, lux auto, a chętnie pobierają plusa na maluszki, dla mnie żenada...

janek101
Janusz Gry

Post autor: janek101 » 09 paź 2024, 22:04

pablovsky pisze:a chętnie pobierają plusa na maluszki, dla mnie żenada...

że co? te socjale są m.in. z ich podatków, więc odbierają w jakiejś części to co państwo od nich wyciąga

żenadą to są politycy od prawa do lewa którzy kombinują jak się da i biorą zapomogi na mieszkania, robią wałki na kilometrówkach czy na sprzęcie do biura poselskiego.

Awatar użytkownika
pablovsky
Uzależniony od gry
Kontakt:

Post autor: pablovsky » 09 paź 2024, 23:58

janek101 pisze:
09 paź 2024, 22:04
pablovsky pisze:a chętnie pobierają plusa na maluszki, dla mnie żenada...
że co? te socjale są m.in. z ich podatków, więc odbierają w jakiejś części to co państwo od nich wyciąga
Stare przysłowie mówi: "uderz w stół, nożyce się odezwą" :cool:
Nie do końca zrozumiałeś. Chodzi o to, że ci bogaci, którzy nie potrzebują dodatków, (bo stać ich na dostatnie życie) dostają dokładnie tyle samo, co ludzie o wiele mniej zamożni. Zmierzam do tego, że każdy socjalny program rządowy, powinien mieć rozwiązania systemowe, co za tym idzie, tylko podział tzw. widełkowy, ma jakikolwiek sens.
Ale to nie dział na tego typu dywagacje, nie spamujmy, bo nam moderator uszy poobrywa, a tego byśmy chyba nie chcieli? :D

System
Maniak
Kontakt:

Post autor: System » 10 paź 2024, 12:31

O panie ! Dziś rekord rekordów ale piątki i tak nie widać... :lol:

Dodano po 1 minucie 1 sekundzie:
Zysk

Awatar użytkownika
pablovsky
Uzależniony od gry
Kontakt:

Post autor: pablovsky » 10 paź 2024, 12:42

Nie do końca wiem po co się bawisz na tym programie, skoro jak byk widać w symulacji, że Mini to tylko strata kasy. Wysyłaj po jednym zakładzie dziennie, masz wygrać, to wygrasz. A straty praktycznie żadne.

System
Maniak
Kontakt:

Post autor: System » 10 paź 2024, 12:47

Bawię się bo chcę znaleźć taki zestaw co będzie przynosić same zyski a zero strat :lol: :lol: :lol:

Na tą chwilę jestem na 1/4 do końca aby to ogarnąć...

Dodano po 4 minutach 12 sekundach:
Na 157 unikalnych zakładów co chwila mam takie trafienia :P

W realu żeby tak było ale nie mam tyle kasy na inwestowanie :lol:

Awatar użytkownika
pablovsky
Uzależniony od gry
Kontakt:

Post autor: pablovsky » 10 paź 2024, 13:04

Przecież nie ma takich zestawów, które by nieprzerwanie dawały zysk. Tylko 5/5 może zwrócić straty. Czwórki też niewiele dadzą, nawet gdybyś trafiał kilka miesięcznie, to musisz wysłać tak dużą ilość kuponów, że nie pokryjesz strat w skali np. miesiąca. Albo trafiasz 5/5 albo nie trafiasz i jesteś wiecznie w plecy.
Nie lepiej grać na zakładach? Tam prawie codziennie golisz taką "trójkę" albo dwie. Wczoraj na tenisie wyniki były tak oczywiste jak to, że w Mini nic nie trafisz. 144zł na czysto. Czyli można rzecz wleciały trzy trójki. Bezstresowo. :D

janek101
Janusz Gry

Post autor: janek101 » 10 paź 2024, 17:21

pablovsky pisze:
Nie lepiej grać na zakładach? Tam prawie codziennie golisz taką "trójkę" albo dwie. Wczoraj na tenisie wyniki były tak oczywiste jak to, że w Mini nic nie trafisz. 144zł na czysto. Czyli można rzecz wleciały trzy trójki. Bezstresowo. :D
Gdyby nie ten cholerny podatek... pamiętam czasy zagranicznych buków jak jeszcze nie były poblokowane i nie ścigali za granie tam ehh

ODPOWIEDZ