Świąteczne odliczanie [508]

UWAGA
Twój limit przeglądania postów to 5 aby zobaczyć więcej musisz zalogować się.
Awatar użytkownika
jankiel50
Cwaniak
Kontakt:

Re: Świąteczne odliczanie [508]

Post autor: jankiel50 » 18 lis 2022, 19:44

Gregory2122 pisze:
18 lis 2022, 19:17
jankiel50 pisze:
18 lis 2022, 19:09
Wysłałem Ci mój mail na PW. Podeślij to wrzucę do arkusza
Wysłałem :)
Dzięki! Arkusz zaktualizowany! :-)

Awatar użytkownika
MaxsteRR
Świeżak cebula
Kontakt:

Post autor: MaxsteRR » 18 lis 2022, 20:39

Do zdjęcia z mapy Głogów:
- Piłsudskiego 19,
- Saturna 25-27

Anatra
Lottożłop
Kontakt:

Post autor: Anatra » 18 lis 2022, 21:19

PatrysMM pisze:
18 lis 2022, 19:18
Można zdjąć z mapki punkty takie, jak:
Grojec ul. Beskidzka 133, zakupiona 1 paczka
Poręba Wielka ul. Wadowicka 60, zakupione 4 paczki
Oświęcim, ul. Śniadeckiego 22A, zakupiona 1 paczka
Pisarzowice, Chmielna 2, zakupiona 1 paczka
Wilamowice, Towarowa 5, zakupione 2 paczki

W saloniku prasowym w Wilamowicach Pani po zapytaniu, czy posiada takie zdrapki jak ŚO odpowiedziała, że "skończyła się ich sprzedaż 16.11 wtedy, co mega linie i czarny diament", a podczas prośby o wykaz losów wydrukowała go i powiedziała, że nie ma już na stanie tej jednej paczki, także chyba można wykreślić, choć dziwna sytuacja, bo wczoraj niby ja jeszcze miała, ale jakoś przepadła, no i się dziwnie tłumaczyła ogółem.. być może szefowa wykupiła.
Na Śniadeckiego byłam i rzekomo nie było…widocznie bardziej „kumaty”sprzedawca był ;)

roberthajto
Cwaniak
Kontakt:

Post autor: roberthajto » 19 lis 2022, 8:40

Byłem dzisiaj rano na zakupach w sklepiku na wiosce. Było 9 sztuk. Wziąłem jedną sztukę i zwrot wpadl
Mr. Frog

Madziara
Świeżak cebula
Kontakt:

Post autor: Madziara » 19 lis 2022, 10:01

Byłam w Skórzewo, było 6 zdrapek. Wzięłam wszystkie i Pani się zaklinała, że więcej nie ma. Wiec chyba można zdąć z mapy.

Ale byłam też w Poznaniu na ulicy Startowej 1 w sklepie odido/CAROLE i tam Pani powiedziała, że nie ma tych zdrapek. A na mapce widnieje, że są. Nie wiem, czy ktoś wykupił przede mną, czy Pani się szukać nie chciało, czy trafiłam pod zły adres.
Mogę tam jeszcze podjechać, bo mam po drodze z pracy, ale wątpię żeby były.

To samo dotyczy ul. Swoboda 21 w Poznaniu. To miał być sklep PSS Społem? Jeśli tak, to tam też „nie było”.

Ogólnie to fajnie by było, jakby było można sprawdzić w internecie na stronie lotto gdzie są zdrapki. Wtedy nie byłoby możliwości, że komuś się szukać nie chce, bo miałby czarno na białym, że zdrapka u nich jest. A tak? Tylko czas i paliwo się traci.

Awatar użytkownika
Nutaharion
Moderator
Kontakt:

Post autor: Nutaharion » 19 lis 2022, 10:05

Madziara pisze:
19 lis 2022, 10:01
Ogólnie to fajnie by było, jakby było można sprawdzić w internecie na stronie lotto gdzie są zdrapki. Wtedy nie byłoby możliwości, że komuś się szukać nie chce, bo miałby czarno na białym, że zdrapka u nich jest.
Kiedyś wysyłałem emaila w tej sprawie do Centrali to dostałem odpowiedź że:
O takim rozwiązaniu jak Pan pisze oczywiście można myśleć, bo służyłby w teorii lepszej wyprzedaży zdrapek. Pozostaje jednak problem zbyt dużego ryzyka wizerunkowego, że publikowane dane jednak nie zawsze są prawdziwe.

Problem na styku klient i sprzedawca: przykładowo w kolekturze jest wg zapisów cała paczka, jednak sprzedawca ją niedawno zgubił lub przed chwilą właśnie sprzedał (zostanie oczywiście z niej rozliczony). Przychodzi klient i domaga się sprzedaży losów. Gorzej jak sytuacja jutro się powtórzy, bo wg danych nadal jest zapas losów a sprzedawca paczki nie znalazł. Tworzyłoby to niepotrzebne napięcia.
Jeżeli uważasz, że robię kawał dobrej roboty to możesz postawić mi wirtualną kawę na: https://buycoffee.to/jakazdrapka (。◕‿‿◕。)

Madziara
Świeżak cebula
Kontakt:

Post autor: Madziara » 19 lis 2022, 10:15

O takim rozwiązaniu jak Pan pisze oczywiście można myśleć, bo służyłby w teorii lepszej wyprzedaży zdrapek. Pozostaje jednak problem zbyt dużego ryzyka wizerunkowego, że publikowane dane jednak nie zawsze są prawdziwe.

Problem na styku klient i sprzedawca: przykładowo w kolekturze jest wg zapisów cała paczka, jednak sprzedawca ją niedawno zgubił lub przed chwilą właśnie sprzedał (zostanie oczywiście z niej rozliczony). Przychodzi klient i domaga się sprzedaży losów. Gorzej jak sytuacja jutro się powtórzy, bo wg danych nadal jest zapas losów a sprzedawca paczki nie znalazł. Tworzyłoby to niepotrzebne napięcia.
Czyli zostaje nam liczyć na dobrą wolę sprzedawców. Eh, może komuś innemu się uda je zdobyć.

Awatar użytkownika
liczebnik
Janusz kombinator
Kontakt:

Post autor: liczebnik » 19 lis 2022, 11:31

Madziara pisze:
19 lis 2022, 10:15

Czyli zostaje nam liczyć na dobrą wolę sprzedawców. Eh, może komuś innemu się uda je zdobyć.
Dobra wola to jedno, ale trzeba być też ostrożnym i czujnym. W końcu to mi wetknęli przypadkiem bądź nie, dwie paczki Wielkiej Krzyżówki pomiędzy ŚO. Stówa w plecy, nie mówiąc już o fakcie, że nadal mogą w tym punkcie zalegać dwie feralne paczki ŚO. A co do paliwa, to już przestałem liczyć :D

Dodano po 4 minutach 38 sekundach:
Inna sprawa, to uważam, że ewentualny szczęśliwiec z forum, czy gość spoza, który korzystał z danych Nutahariona podczas polowania, powinien się jakoś mu odwdzięczyć :). Nie wiem, może opłata za serwery na 5 lat do przodu, na którym stoi forum, albo jakiś drobny procent z tego miliona jako darowizna. W końcu, gdyby nie forum i dane Nutahariona, większość byłaby ślepa i głucha w szukaniu szczęśliwego egzemplarza ŚO.

Awatar użytkownika
Filemon
Lubi chajc

Post autor: Filemon » 19 lis 2022, 12:27

Przecież ta mapa jest niedokładna i nie pokazuje kolektur w których jest mało zdrapek. Jak się poluje to trzeba odwiedzać WSZYSTKIE kolektury.

Anatra
Lottożłop
Kontakt:

Post autor: Anatra » 19 lis 2022, 12:31

Nawojową Górę można zdjąć z mapy :D 250 zł w paczce :)

Dodano po 5 minutach 19 sekundach:
Anatra pisze:
19 lis 2022, 12:31
Nawą Górę można zdjąć z mapy :D 250 zł w paczce :)
Załączniki
06C59533-1591-4733-9976-1C382BCD237D.jpeg

ODPOWIEDZ